bugün
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri8
- kiraz cicegi kolonyasi41
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri13
- mandalina4
- kendine yalan söyleme eğilimi10
- usame bin ladin ve onun islamcı ütopyası6
- ben bu çocukla ilgili evlencem ya9
- yazarların hayatlarında çıktığı en elit seviye3
- mesajlara sürekli geç cevap veren erkek10
- türk töresinde zina edenin parçalara ayrılması6
- istanbul trafiği4
- pazardan bir kilo muz alan erkek3
- kızılcık şerbeti dizisi4
- takibe anında takip5
- friedrich hegel la bi cay icek15
- 11 eylül 2026 beşiktaş erzurumspor maçı4
- küt saçlı hatun8
- ilk buluşmada esnaf lokantasına gitmek14
- mal mıyım sorunsalı6
- zina ne fuhuş ne sorunsalı3
- mesih gelseydi5
- sözlük yazarlarının saatleri2
- rahmi koç'un balığın kalanından çorba yapması10
- seninle esnaf lokantasına bile gelirim diyen kadın9
- mutsuzken çirkin olmak8
- filistin kurtuluş örgütü ve terörü desteklemek3
- bu gün sözlük ne tatlı lan12
- yapay zeka sözlük moderatörü3
- iskender10
- güzel bir kazın yalnız olmasının nedenleri11
- insan iyiyi kötüyü bilme iradesine aden de kavuştu7
- güne bir şiir dizesi bırak5
- anın görüntüsü23
- esnaf lokantasında çorba içerken hayatı sorgulamak10
- türk erkeğinde olması gereken meziyetler13
- seninle salam ekmek bile yerim diyen kız6
- aydınlanmak3
- arkadaşlar çabuk buraya bakın5
- yeralti edebiyatcisi11
- sözlükteki israil sempatizyanları4
- beyoğlu geceleri2
- recep tayyip erdoğan15
- seni severken valizini hazır tutan kadın10
- etli biber dolması yapan erkek9
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı51
- ona bir şey söyle7
- ortak2
- frankyfourfingers3
- esnaf lokantasında hepiniz topsunuz diye bağırmak2
- platon un mağara alegorisi15
Devlet kadınını hergün görüyordum, ama devlet adamı nadiren karşıma çıkıyordu. Acaba erken mi geliyor diye düşündüm ama ben zaten kafenin açılış saatinde gidiyordum, hatta bazen daha da önce. Yani benden erken gelmesine imkan yoktu.
O gün yine gelmişti. Ben önceki gün ankara devletin kalesi, osmanlıcılar kazanamaz demiştim.
Kahvemi içerken volkswagen yazısınj yazdım. Tam bitirdim, bir bildirim geldi. istanbul il başkanı eski azizin annesi öldü yazıyordu. Kafamı kaldırdım. Gözlerimin içine sertçe baktı, kalkıp gitti.
O gün yine gelmişti. Ben önceki gün ankara devletin kalesi, osmanlıcılar kazanamaz demiştim.
Kahvemi içerken volkswagen yazısınj yazdım. Tam bitirdim, bir bildirim geldi. istanbul il başkanı eski azizin annesi öldü yazıyordu. Kafamı kaldırdım. Gözlerimin içine sertçe baktı, kalkıp gitti.
cumartesi annemle kahve içmeye çıkacağız dedim, “bir ara güzel bir yerde otururuz” derken fırsatı gördüm.
girince kampanyayı fark ettim: Bankkart’la kafe/restoran harcamalarında toplam 450 TL Bankkart Lira olabiliyormuş.
anneme de sürpriz olsun diye kafe kahvemizi yudumladık, sonra da akşam yemeğinde restorana geçtik.
hem sohbet keyfi, hem de ödeme anında geri lira keyfi… güzel bir hafta sonu oldu.
girince kampanyayı fark ettim: Bankkart’la kafe/restoran harcamalarında toplam 450 TL Bankkart Lira olabiliyormuş.
anneme de sürpriz olsun diye kafe kahvemizi yudumladık, sonra da akşam yemeğinde restorana geçtik.
hem sohbet keyfi, hem de ödeme anında geri lira keyfi… güzel bir hafta sonu oldu.
ilk buluşmaların yapıldığı mekan.
Az evvel mekanı kapattım zannedip 1 minik pasta ve çaya 30 lira verdigim yerdir. Şaka gibi. Niye boş olduğu belliymiş.
ilgi orospularının ve meriçlerinin dest-i izdivaç için uğradığı, gözüne kestirdiği avını itiraf sayfalarında kovaladığı, kapitalizm domaltması, kanka dayatması mekan.
çerkesler'in valsi de denilebilecek , ağır ve yavaş hareketlerle , düşük tempoda çalınan akordeon eşliğinde oyanan kafkas dansı.
Boş gezenlerin sarayı.
türk kültüründe kafe; dünya mutfağından bir menüye sahip, tavla oynanabilen, öğrenci kesiminin çay ve kuşburnu içtiği yerlerdir.
asıl kaynağı olan avrupada sabah kahvaltılarında bir bardak kahve yanında bisküvi yenilen sade mekanlardır.
asıl kaynağı olan avrupada sabah kahvaltılarında bir bardak kahve yanında bisküvi yenilen sade mekanlardır.
Samuel Becket'ın, "Denedin, yanıldın, gene dene, gene yanıl, daha iyi yanıl." sözünden yola çıkan Tufan Şimşekcan'ın yazıp yönettiği, başrollerini şevval sam ve ruhi sarı'nın paylaştığı 2010 yılında adana'da çekilmiş kısa film. inisiyatif Sanat Kafe ve Akdeniz Sinema Kolektifi işbirliğiyle yapılan film, Cannes Film Festivali'nin 'Türk Seçkisi' bölümünde gösterilmiş ve adını sayamayacağım kadar çok festivalde başarı kazanmış. buyrun; http://vimeo.com/16294491
başrollerini ruhi sarı ve şevval sam'ın paylaştığı, (bkz: tufan şimşekcan) 'nın yönettiği filmdiir.
turkceye yakismayan bir kelime, kahve kelimesini kullanmak daha uygundur.
gayet yavaş ve hüzünlü bir o kadarda asil çerkez oyun ve müziği...
parmak ucunda ve tırnakta oynanır, çerkez düğünlerinde ve kareografilerde vazgeçilmezdir...
(bkz: ağlatan kafe)
parmak ucunda ve tırnakta oynanır, çerkez düğünlerinde ve kareografilerde vazgeçilmezdir...
(bkz: ağlatan kafe)
restaurant desen değil, pastane desen değil, kahvehane desen hiç değil; tam tanımını yapabileni alnından öpeceğim ne idüğü belirsiz şey.
- Abi dükkanı açacaz da tabelada ne yazacak?
- Ne verecen müşteriye?
- ???? Kem küm... Daha belli değil sanki
- Eeee o zaman kafe yazdır gitsin. Daha sonra ne yaparsan uyar
- Okiy abi.
Birçok kelime yerine bir kelimenin kullanılması olayına en iyi örnek.
Dilde fakirleştirme olarak da görülebilir.
- Abi dükkanı açacaz da tabelada ne yazacak?
- Ne verecen müşteriye?
- ???? Kem küm... Daha belli değil sanki
- Eeee o zaman kafe yazdır gitsin. Daha sonra ne yaparsan uyar
- Okiy abi.
Birçok kelime yerine bir kelimenin kullanılması olayına en iyi örnek.
Dilde fakirleştirme olarak da görülebilir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar