bugün

/273
kızlarının cennetten geldiğine inandığım şehir..
Türkiye'nin yaşamak için en ideal şehridir.Hem ucuz hem güzel hem deniz var,daha nolsun...
hayallerimi süsleyen, seneye orada okuyor olabilmek için bu sene her uzvumu ayrı ayrı yırttığım, yaşanılası şehir.
benim gibi "denizi olmayan şehirde yaşayamam" adamlarının, istanbulla birlikte en sevdikleri şehirdir. ancak istanbul gibi kaos şehri değildir, denizin karşısına geçip sigaranızı yaktığınızda gerçekten huzur bulursunuz. denizi dinlersiniz gözleriniz kapalı, istanbuldaki gibi şehrin gürültüsünü değil.

edit: be mübarekler bunu ne diye kötülediniz?
türkiye'nin en yaşanılası şehridir. oranın havasına öyle bir alışırsınız ki ayrılmak zor gelir.
buca(gediz), torbalı gibi yerler hoşunuza gitmese de alsancak sokaklarında gezerken New york'ta geziyormuşsunuz gibi hissedersiniz. ki oradan daha güzel yerler de vardır.
sabah işe gelir gelmez ofise tıkıldığım, dışarıyla irtibatı kopardığım şehrim. gölgede 40 derece sıcaklığın hüküm sürdüğü söyleniyor. kafamı dışarı çıkarmaya korkuyorum. suratıma alev püskürüyor. akşama kadar burdayım. yeterli gıda ve içeceğide depoladım çok şükür. dışardakilere allah sabır versin...
bavulların toplanıp, yerleşilesi şehir. * *
türkiye'nin en medeni şehridir.
gavur diye nitelendirilen şehir. halkı da evet gavuruz, izmirliyiz(!) triplerine giriyor. ağzının ayarı olmayan başbakan'ın yaptığını sizde ona yapın. kınayın. işe yaramıyor ama olsun en azından bir şey yaptık dersiniz.
oralı olanlara gereksiz bir özgüven sağlayan şehir.
--spoiler--
bir başkadır benim memleketim
--spoiler--
Atatürk ün deyimiyle güzel izmirdir.

Gerçektende güzeldir.
yemek kültürü olmaması dışında mükemmel bir şehir. yaşamayan bilemez izmir'i. insanları rahattır. güzel kızlarını her zaman göremezsiniz.ama bir gördünüz mü rüyanıza bile girebilir o gece. uzaktan bakıp durursunuz o kadar. yaklaşmaya cesaret etmek g*tten fazlasını ister.
an itibariyle tam bir yaz yağmuru uğramıştır bu şehre.
ŞEHRiN ortasında liman bulunan ilimiz. manzarası çok güzel ve varoşları çoktur.
(bkz: yaz sağanağı)
sel olacak bu gidişle diye endişe içinde pencereden izlenen şehir. yağmur öyle yağıyor ki, bayraklı' dan alsancak gözükmüyor yahu.
sizi inanılmaz bir bağla bağlayan nasıl olduğunu anlayamasanızda bir kez orada yaşamaya başladınız mı asla terkedemeyeceğinizi çok güçlü hissettiren şehirdir. *
doğma büyüme izmirli biri olarak ne böyle sis ne böyle fırtına nede böyle sağnak gördüm. hele ki haziranda hiç görmedim.
şu an menderes civarında akşam karanlığının yaşandığı şehrim. ellerimizi semaya açtık, yağmuru beklemekteyiz efenim.
çalıştığım kurumun şubesinin deniz kenarında olduğundan ötürü ilerde tayinimi istemeyi düşündüğüm yer. öyle yerde emeklilik yaşı 65 olsa farketmez.
var olan tüm şehirlerden daha içten ve samimisi.

izmir, anaç izmir. herkesi bağrına basan izmir.

bereketli izmir. boyoz izmir. konak izmir.

hatay şirinyer izmir.

abi kardeş anne baba izmir.

tekel birahanesi izmir.

basmane fuar izmir.

izmir özledim seni....

gözümde tütüyorsun..
rekoltesi en yüksek şehirdir.

(bkz: anladın sen onu)
güzel memleketim ben bu yazıyı sana yazdım. herkes için kendi memleketi çok güzeldir ama sen cidden başka bir güzel şehirsin. izmir de yaşamak hayatı hızlı yaşamak, kimseden çekinmeden rahat hareket edebilmek, sürekli güzel kızlar görmek, kordon da keyif yapmak, fuar da binlerce insanı mutlu görmek bambaşka bir zevk. kendimize has kelimelerimiz vardır. çekirdeğe çiğdem deriz. başkaları kumruyu sadece kuş olarak bilirken biz çok severek yeriz kumruyu. hele birde sabaha karşı fırından yeni çıkmış sıcacık boyozumuz vardır. çoğu manken izmirden çıkar. kızlarının çoğu taştır. adına ne şarkılar yazılmıştır, ne şiirler yazılmıştır ama yine de azdır. sen ne şarkılara sığacak ne de şiirlere sığacak güzelliktesin güzel memleketim. şimdi başka bir şehirde yaşamak zorundayım ama seni çok özlüyorum, her fırsatta kaçıp kaçıp senin sıcaklığınla buluşuyorum.

(bkz: çok özledim izmir)
milona'nın ekonomik kriz nedeniyle expo 2015'dan çekileceği iddialarından sonra expo için tekrar potaya girmiştir.

http://www.hurriyet.com.t...nomi/15245828.asp?gid=373
güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026