bugün

istanbul'dan usananlar için güvenli limandır.
Bir yerinde ormanı yanan ama iki gündür hala söndürülmeyen şehir. Yazık ormanlara.
Seferihisar gümüldür tarafından çok yoğun duman yükseliyor sabah hiç bir şey yoktu. Umarım çabucak söndürülür yangın.
dünden beri cayır cayır yanan şehir.
görsel

dün karabağlar'da başlayan orman yangınları, menderes ve seferihisar ilçelerine de sıçramış.
görsel

birkaç saat önce bornova'dan paylaşılan bir fotoğraf;
görsel

izmir'in dağları bu şekilde;
görsel
görsel

şöyle de bir video var;
https://streamable.com/n6t3t

bu da yarım saat öncesi;
görsel

aynı anda farklı noktalardan büyük bir yangın.
belli ki terör örgütünün işi, allah belalarını versin.

bu arada türk hava kurumunun elindeki yangın uçakları hala kullanılmıyor. çünkü tarım ve orman bakanlığı yangın söndürme ihalesini elinde yangın uçağı olmayan firmaya vermişti.
firma hala yangın uçağı temin edememiş.
zaten helikopterler de gece uçamıyor. izmir'in işi allah'a kaldı.
(bkz: yangın uçağı olmayıp yangın söndürme ihalesi almak/#41835725)

edit: bakın bakan bey ne diyor; "sabah saatlerinde müdahale edeceğiz..."
görsel

yani gece yapacak bir şey yok...yukarıda da dediğim gibi izmir bu gece allah'a emanet...

edit2: tekrar etmekte fayda var, türk hava kurumu'nun elinde gece uçuşu yapabilen aktif halde 3 yangın söndürme uçağı var. ama bu uçaklar hangarda çürütülüyor. neden bu uçakları havalandırıp gece boyunca müdahale etmiyorsunuz?
Allah yakıyor işte gevur izmir'i.
Yanıyor caanım şehrim. Kimse de bir şey yapamıyor, gökyüzünün rengi değişti ve elimizden hiçbir şey gelmiyor.
Kim nazar etti lan benim güzel şehrime.. umarım en kısa zamanda yangınlara müdahale sonuç verir de güzelim yeşilliklerden mahrum kalmayız..
Dun zulfu livaneli'nin vedasini seyrediyordum. Filmde yunanlilar giderken izmir'i atese veriyorlardi. Mustafa kemal oldukca hayiflanmisti. Iste bu yanginlara sebep olanlar o yunan tohumlarinin son ornekleridir herhalde. Kimse dedigimi baska bir yere cekmesin. Ne demek istedigim cok net anlasilmistir diye duaunuyorum. Ah be, su otoban mahvetti izmiri. Insan nufusu artti, deger vermeyen yalnizca tatile gelen gorgusuz sayisi artti. Buna benzer daha cok seyler yasanacak sanirim.
Herşeye rağmen koca bir köy olduğu gerçeği hiç değişmeyecek ilimiz.
türkiye'nin en güzel şehri. yaşanılasıdır, gezilesidir, denizinin kıyısında oturulasıdır.
Bir zirve yapılsa da katılsak dedigim şehir. Ama gündüz olursa kalabilirim. illa içmek mi gerek ardından seks mi lazim Kardeşim. Kahve içelim bi kere de.
Bugün 40 dereceyi görmüştür. Bakın 40 diyorum! Şu an mesela bir gram esmiyor. Bir insanın bu kadar üzerine gidilmez!
Türkiye'nin en medeni ve özgürlükçü şehri canım şehrim.
En güzel semtlerinden olan bostanlıyı gezmek isterseniz ;

https://youtu.be/0zyVp-S1ofE
Bu şehir niye bu kadar abartılıyor gerçekten bilmiyorum.

1)izmir
2)ankara
3)eskişehir
izmir'in Buca ilçesinde, polis ekiplerinin, Eymen Sadık Durak'ın (5) annesi M.D.'den (25), şiddet gördüğü ihbarı üzerine başlattığı araştırmada, çocuğun cinayete kurban gittiği ortaya çıkt

https://tr.sputniknews.co...m_campaign=URL_shortening
Medeniyet.
görsel
Şu anda sıcaktan ölmek üzere olduğum şehir. Arkadaş fırsat bu fırsat acaba a101 den tuzla yumurta alıp pişirsem mi konak ta. Doğalgazdan yırtarım belki.*
Şu metro hattı yüzünden köstebek yuvasına dönmüş şehirdir.

Lan 1 senede heryeri şantiyeye çevirmişler, naptınız lan bu güzelim şehre.
Adanadan kalkip izmire askerlik gorevini bitirip. Memlekete döndüğümde izmir hasreti çektiğim şehirdir. Insanlari metropol sehirin modernize insanlarina selam olsun.
Adam çıksaydi gavati meşhur olmazdı.
Keşke kurtulmasaydi zira herhangi bir Yunan şehrinden bir farkı yok.
iki gözümün çiçeğinin kurtuluş günüdür.
9 eylül 1992 yılında nasıl her yer kırmızı beyazsa bugün de öyledir.

spoiler

işgal edildiği gün, bir ulusun kurtuluş savaşını başlatan, işgali sona erdiği gün, o ulusun kurtuluş savaşını sonlandıran… Dünyada bu özelliğe sahip tek şehir… izmir'i seyrediyordu Mustafa Kemal.
Nif'te kendisi için hazırlanan bağevine gitti. Tek kat, taş, penceresiz, gaz lambasının ışığıyla aydınlanan, buram buram Ege kokan bağevine… Yorgundu. Yemek getirdiler. Yemedi. Cıgara çıkardı. Kahve istedi. “Biliyor musun ismet” dedi… “Bir rüya görmüş gibiyim.”
Karabasanla başlayan, 3 yıl 3 ay 22 gün süren, mucizeyle biten bir rüya… Çiçekler açıyordu izmir'in dağlarında.

spoiler
Bugün Kurtuluş coşkusunu kutladığımız ilimiz.
Hepimiz sıyırdık. izmir de nasibini almış *

https://youtu.be/oiYJ4MBcIts