bugün

eski dilden "ortaklığın giderilmesi" anlamına gelen hukuki deyim.

pratikte, taşınır veya taşınmaz bir veya daha fazla malda paydaş olanların arasında anlaşma sağlanamazsa, o maldaki ortaklığın satış veya aynen taksim suretiyle giderilmesi için, paydaşlardan bir veya daha fazlası tarafından diğer paydaş veya paydaşlara karşı ortaklığın giderilmesi davası açılabilir.

mahkeme ortaklığın satış veya aynen taksim suretiyle giderilmesine, satış suretiyle giderilecek ise, tüm paydaşlar oydaşıyorsa varsa sadece ortaklar arasında, yoksa umuma açık şekilde ihaleyle satılıp satış bedelinin paylarına göre ortaklar arasında pay edilmesine karar verir.
en siktiri boktan akrabaların yaptığı piçliktir.

bunlara kısaca orospu çocuğu denir.

bir de öğüt olsun ; akrabadan gelen melanet

düşmanından bile gelmez.
Bu davaların diğer davalardan en ilginç farkı şudur: davanın reddine karar verilir ise yargılama giderleri sadece davacı tarafa kitlenir. Davanın kabulüne karar verilmesi halinde davacı davalı farketmeksizin alayına kitlenir.
Yargılama gideri dediğin nedir ki? diye sormayın sakın. Mahkeme sürecinde olan biten herşey bütün taraflara tebliğ edilmek zorundadır. Aksi bozma sebebidir. Arsada pay sahibi kişinin çocuklarının da ölmesi halinde torunlara yapılacak tebligat giderlerini siz düşünün artık..
güncel Önemli Başlıklar