bugün
- keşke geri dönse dediğiniz yazarlar16
- sözlükteki ilişki skandalı20
- arkadaşlar ben ölsem üzülür müsünüz11
- çok kötü ve kırgın hissettiğinizde ne yapıyorsunuz14
- keko bir erkek tarafından sevilmek20
- sözlüğün en yakışıklı erkek yazarı31
- gilded'in iyi bir insan olduğu gerçeği8
- dişçi olmak ergen olmaya engel mi9
- diamond bosphorus denince akla gelenler39
- her şey yolundaysa ve mutluysanız ne yapıyorsunuz5
- gece sohbet edilecek meslek grupları4
- uludağ sözlükte birbirleriyle çıkan yazarlar10
- müge anlı ve esra erol gittikten sonra atv8
- tenha bir bar bulup barmenle sohbet etmek4
- hay senin 31 vardı öldü mü5
- şu an sahip olduğunuz sosyal uygulamalar3
- en iyi kadir inanır filmi9
- para mı saygınlık mı6
- sözlüğün ne güzel kız yazarı12
- bana onu sormayin32
- yogartiksen15
- karton toplayan piç2
- gece vakti 5 tane sigaranın kalması3
- iyi geceler8
- gitse de rahat bir nefes alsak dediğiniz yazarlar2
- kim milyoner olmak ister3
- aşkın güzellikle alakasının olmaması5
- gelinim mutfakta final yaptıktan sonra kanal d4
- şato görmemiş yuzırlar3
- yazarların ilk arabası10
- filistin54
- joseph shomolo kuschca8
- şu antipanik'in ilgisini verin artık lütfen29
- hımm ok5
- güldür güldür show final yaptıktan sonra show tv3
- ne kadar yaşlısın22
- kezban kızın kezban olduğunun farkında olmaması4
- bugün gelen kitaplar3
- blackberry4
- yeter serdar videosundaki adamın iyi sevişmesi4
- gecenin bir saati özel numarayla arayan sapık4
- insanlar hayatlarında her şeyi yaşayabilir2
- koyun eti4
- en sevdiğiniz seks pozisyonu nedir anketi7
- gecenin 01 30 unda keman çalan komşu3
- macron adamdır14
- sophie dee'nin memeleri5
- brownie kola ikilisi4
- pazar akşamı gelen iç daralmasının başlaması5
- uludağ sözlük yönetimini protesto ediyoruz7
döneminin sömürülüp ezilen hınçla dolu araplarını, sömürenlere karşı birleştiren. daha çok savaş esiri, kadın ve ganimet paylaşımlarına dayalı bilgilerin olduğu.
tanrıya tapınma emirlerinin namaz, sünnet vs. gibi geleneksel kültür ve diğer dinlerle benzerlik taşıdığı inanç sistemi.
tanrıya tapınma emirlerinin namaz, sünnet vs. gibi geleneksel kültür ve diğer dinlerle benzerlik taşıdığı inanç sistemi.
muhammed in konuşturduğu kukla tanrının sözlerine itaat etmektir, evet bu sözlerin tanrıya ait olduğuna inanıp itaat etmeyenler ölüm sonrası kızartılır, korktunuz mu ? ben korkmadım.
en büyük dertleri "kimleri sikip sikemeyecekleri" veya da "kimleri öldürüp öldüremeyecekleri" olan arap dini.
türkler'in başına gelmiş en kötü şey.
türkler'in başına gelmiş en kötü şey.
Türk'lerin başına gelen tüm kötülüklerin temeli.
Ya bazen hatta çoğu zaman biz gerizekalı mıyız? diyorum, sanırım gerizekalıyız, herneyse.
Edit: sabah ezanı çok korkutucu, eskiden sürekli korktuğum için sabah ezanının neden diğer ezanlardan korkutucu olduğunu çözmeye çalışırdım, sonradan öğrendim ki farklı makamdan okuyorlarmış sabahları içimize korku düşsün diye. burdan imamlara sesleniyorum; şu sabah ezanını düzgün okuyun, her günüm kötü başlamak zorunda değil, islamiyet'i biraz sevimli hale getirin, şu ezanı okurken bile insanlığı düşünseniz islam coğrafyası daha güzel bir yer olacak.
Ya bazen hatta çoğu zaman biz gerizekalı mıyız? diyorum, sanırım gerizekalıyız, herneyse.
Edit: sabah ezanı çok korkutucu, eskiden sürekli korktuğum için sabah ezanının neden diğer ezanlardan korkutucu olduğunu çözmeye çalışırdım, sonradan öğrendim ki farklı makamdan okuyorlarmış sabahları içimize korku düşsün diye. burdan imamlara sesleniyorum; şu sabah ezanını düzgün okuyun, her günüm kötü başlamak zorunda değil, islamiyet'i biraz sevimli hale getirin, şu ezanı okurken bile insanlığı düşünseniz islam coğrafyası daha güzel bir yer olacak.
Madem başımıza hep kötü şeyler getiriyor bu din bosna-hersek neden kötü değil
Sorun din de mı uygulayanda mı onu çözmek laızm.
Sorun din de mı uygulayanda mı onu çözmek laızm.
manevi sömürü düzeni.
insanları sömürmenin daha kolay bir yolu bulunana kadar en iyisi bu.
insanları sömürmenin daha kolay bir yolu bulunana kadar en iyisi bu.
bir adamın deliliği.
ortaokul zamanları üzerine çok kafa yorduğum ve en sonunda peşini bıraktığım bir inanç.
Allah'ın yasası, müjdesi ve uyarısı...
türkiye topraklarından def edilmesi gereken salgın ve tehlikeli bir hastalık.
Nefrete anlam kazandırılmaya çalışıldığı dinlerden.
cüzdanlarda din hanesi kişiye bırakıldı bu kanun çoktan geçti sizin haberiniz yok.
zorla bilimle bağdaştırılmaya çalışılarak komik duruma düşen din.
Bilimle bağdaştırılmıyo abicim kaynak kitabının gerçekliği bilim kullanılarak ıspatlanıyo.
Tumu ortadogu'dan cikan peygamber adaylarina, tamami X daginda kimsecikler yokken gelen vahiyler sonucu ortaya cikan semavi mitolojilerin sonuncusu.
garip bir din.
bir namaz kılmıyor diye adam öldüren selefilerle, şarap içip dans ederek ibadet eden yersaniler bu dinin çatısı altında.
bu kadar farklı inanç biçimleri olan insanlar nasıl aynı tanrıya inanıyor anlamak güç.
bir namaz kılmıyor diye adam öldüren selefilerle, şarap içip dans ederek ibadet eden yersaniler bu dinin çatısı altında.
bu kadar farklı inanç biçimleri olan insanlar nasıl aynı tanrıya inanıyor anlamak güç.
Bilim hic gelismese, "bu kuran'da yaziyordu zaten" denilen tekstlerin tamami baska anlama gelecekti.
yeterli önem verilmediği için nimetlerinden faydalanılamayan din.
ibadet dini...
Ahlak gerekmiyor.
Ahlak gerekmiyor.
Tarih boyunca siyaset ve siyasetçilerin elinden çektiği kadar kafirlerinin elinden çekmemiş olan dindir. Hırsızlığa haksızlığa yolsuzluğa ve zulme kaynak olduğu iddia edilmiştir. Baskı ile murid toplamak yerine uzaklaşılan olgudur.
Gözlemlediğim kadarı ile arkasından gidenlerin çoğu bu ülkenin kaymağını yiyor. Cemaat liderlerinin lüks yaşamı. Parti liderlerinin çalması çarpması hep bu din sayesinde hasır altı edilmiş. inanmayanlar ise kafir oluyor lakin en dürüst insanlar onlar.
yer yüzünde tek doğru ve tek hak dindir özellikle şuanki genç nesilin bunu ispat etmesiyle eski gerici kafanın islamiyet olmadığını iyice görmüş olduk .
Kitabı Kuran-ı Kerim, Peygamberi Hz Muhammed olan, Kutsal dinlerden en sonuncusu olan hak dinidir.
Bizi müslüman olarak yaratan Rabbimize şükürler olsun.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar