/60
Yetişkin bir insan günde ortalama olarak 23 bin kez nefes alır.
--spoiler--
Yetişkin insanın günlük enerjisinin yüzde 20 si beyni tarfından harcanır.Çocuklarda ise bu oran yüzde 50 ye yakındır.
--spoiler--
Bu belgeseli izlemeden ölmeyin.
Darmadağınım şu an.
görsel
iyi doğar.

görsel
sağlam felsefesi yapılmamış, orada öylece duran mesele. bilimin eline kaldık; bilim mevzuyu ancak daha kötü hale getirdi. insanı anlamaktan çok uzağız.
Nankör, ihanetçi, menfaatçi, zaaf dolu, bir maddeye bağımlı varlık.

istisnaları tenzih ederim.
Karmaşık bir canlıdır. Her biri nevi şahsına münhasır olduğundan genel bir yargıda bulunmak doğru olmaz. Fakat şunu söylemek mümkün ki her kavramı zıttı ile birlikte bünyesinde bulunduran ölümlüdür.
görsel

https://onedio.com/haber/...evap&utm_medium=tweet
Sorunlu bir yaratık.
yeryüzündeki tüm canlılar bulunduğu ortama uyum sağlar. ihtiyacı olduğu için ve ihtiyacı kadar tüketir. insan bulunduğu ortama zarar verir. ihtiyacından çok daha fazlasını tüketir. doyumsuzdur.
gizem, tılsım, değer, küçültülmüş kâinat, binbir endişe, sonsuz alâka, Yaratıcının muhatabı, Cennetin namzedi.
insan. tüm evrende kendini arayan sınırsız tanımsızlığı olan varlık.
bir bakış açısına göre dörde ayrılır.

1- bilinçsiz yetersiz= hem yetersiz hem de bunun farkında değil.
2- bilinçsiz yeterli= problemi çözebilme yeteneğine sahip ama bunun farkında değil.
3- bilinçli yetersiz= problemi çözemeyeceğinin farkında.
4- bilinçli yeterli= problemi çözebilme yeteneğine sahip hem de bunun farkında.

4. seviyeye doğru yolumuz açık olsun.
Bilinçsiz > yetersiz = mutlu

Bilinçsiz < yeterli = mutlu

Bilinçli > yetersiz = mutsuz

Çelişki : 3. Ayakta yatar.
görsel
Neden ne-lik'i değil de kim-lik'i soruşturulmalıdır? Anlamadım.
Merhamet ve fedakarlık insanı insan yapar, aşk olur...sonra...1.
zayıf olduğu kadar budala varlık.
“Ben insanı seviyorum. Onun şartlarıyla dövüşme kudretini seviyorum. Kaderini bile bile hayatı yüklenmesini, o cesareti seviyorum. Hangimiz yıldızlı bir gecede kâinatı bütün ağırlığıyla sırtımızda taşımayız. Hiçbir şey insanoğlunun cesareti kadar güzel olamaz”
Huzur, Ahmet Hamdi Tanpınar
son zamanlarda nesli tükenmekte olan türdür. evrim yok diyorlar. birçoğu çoktan yaratığa evrilmiş vaziyette.
Neden dünyadayız amacımız ne.
En fazla ne yapabilir her konuda.
iki şey öldürür bizi en çok, ya ümit ya vicdan.
Bazen varlıklarıyla bazen yokluklarıyla.
insanın temeli sağlam olacak.evet,9 şiddetindeki bir depreme dayanmasını kimse beklemez ama 4 büyüklüğündeki bir depremde de yıkılmamalı.temel sağlam değilse binaya yaptığınız bakımın çok da önemi kalmıyor.
Yaşıyorken özgür olan varlık.
Hayvandan daha hayvan, yikici, kirici ve yokedici varlik. Yuzyillar boyunca yedigi yere sican ve siviyan, kendin de bitince komsusuna saldiran, din kisvelerinin bile durduramadigi varlik.

Geberelim!
© copyright 2005 - 2026