bugün

canlılar arasında kurulması gerekli olan kavramdır.
kurulmaması durumunda araya soğukluğun girmes muhtemeldir.
kaynak, mesaj, kanal, alici ve donut olmak uzere bes temel ogeden olusur, etkilesim bunun bir ust modelidir.
çaylak arkadaşların moderasyonla iletişimini sağlayan butondur.siz ordan mesaj atarsınız onlar size e mail atar.önemlidir.
(bkz: iletişim yayınları)
"mesaj yollayan kişi, mesajı alan kişi, mesajın yollandığı gerçek ortam, mekanın yollandığı gerçek zaman, yollanan mesaj, alınan mesaj" gibi kavramlarla gerçekleşen etkileşim bütünü.
Canlıların yaşamlarını sürdürebilmek için diğer canlılarla türlü yollarla haberleşimi.
ilköğretim ilkokul 3 buğra yayınları
üyelik, şikayet/istek ve entry şikayet gibi konularda, uludağ sözlük ile iletişime geçmek için kullanılan üstden ve soldan üçüncü* sözlük butonu.
(bkz: haberleşme)
(bkz: bildirişim)
hayatın anlamı
geniş anlamda insanlar arasında manaları ortak kılmadır.
bir iletişim kavramı için :

(bkz: flow of information)
afrikanca yeke yeke...
(bkz: iletişim kitabevi)
duygu, düşünce ya da bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirişim, haberleşmedir.
iletişimde en önemli şey söylenmemiş olan kelimeleri duyabilmektir...
edit: yaseminmin söyledi; peter drucker miş söz sahibi..
iletişim başlı başına bir amaç değil, iletişim olsa olsa, ötekinde kendini, kendinde ötekini görebilmek. ötekinin aracılığıyla, ötekinin yardımıyla bir anlamda kendi kendini anlamak, kendi kendini kurmak. bu da okumanın, dinlenenin yalnız kaydedilmesini değil, birçok başka dizgeyle karşılaştırılmasını da getirecektir. oysa bir şeyleri görmek ya da işitmekle yetinmek, gelip geçici bir şey olarak, yani başımıza, üstümüze yağan bir yağmur olarak düşünülüyor birçok durumda. ha ben bunu görmüştüm oluyor, ha ben bunu işitmiştim oluyor, ben bunu okumuştum, ha evet bir yerlerde böyle bir şeyden söz edildiğini biliyorum. evet, haberdarım. söz edildiğinden haberdar olmak, söz edildiğini bilmek bir şey demektir ama söz edilmiş de ne olmuş? o sözün edilmesi sana ne getiriyor, sana neler gösteriyor, sana neler gördürüyor? *

(bkz: iletişimin ilk çağı ve ilk diller)
duygu, düşünce, bilgi gibi iletilerin kaynaktan alıcıya aktarıldığı çift yönlü süreçtir.
felsefe ekibi dergisinin 9. sayı konusu.

(bkz: http://www.felsefeekibi.com/dergi/)
iletişim kelimesi ingilizcedeki communication kelimesinin karşılığı olarak türkçeye çevrilmiş ve genel olarak bir mesajın belli bir kaynak tarafından kodlanarak, belirlenmiş bir yolla alıcıya iletilmesi durumu olarak ifade edilmiştir.

iletişim kelimesi tükçede iletmek ve iletişmek, karşılıklı olarak işteş bir eylem içerisinde bulunarak birbirine ileti göndermek olarak algılanmışken durum, iletişim kavramının özünde, communication kelimesinin de temelinde bulunan commun, ortaklık ortak alan ve sosyalleşme söz konusudur. bu durumda türkçeye iletişim olarak çevrilen bu kavram özünde sosyalleşme, mesajlar ve kodalar ile haberdar etme, ortak nokta yaratma durumu communication adına benimsenen teorilerden birine atıfta bulunmaktadır.

communication ya da communis kelimesi özünde bu ortak payda yaratma durumu için üç farklı modeli benimser, bunlardan birincisi linear ya da doğrusal olarak nitelendirilebilecek olan yaklaşımdır ki doğrusal olarak:

kaynak-------mesaj--------kanal--------alıcı biçiminde doğrusal bir akış olarak nitelendirilebilir. bu bakış açısı kaynağı ana nokta kabul ederek iletişim sürecini tanımlar

ikinci bakış açısı ise kaynak ve alıcı arasında karşılıklı enteraksiyonu gözönünde bulunarak alıcıyı sürecin önemli bir noktasına yerleştirir ve kaynak tarafından gönderilen mesaj karşısında alıcının vermiş olduğu tepkiyi (feedback) sürecin meyvası ve esas gözönünde bulunması gereken faktör olarak değerlendirir

üçüncü yaklaşımda ise, her türlü sembol mesaj ve etkileşim bir iletişim biçimi olarak kabul edilir fakat bu yaklaşımda mesajların bilinçli olarak gönderilmesi ve mesajların gönderilmesi isteğinde bulunması aranan koşuldur.

iletişim kelimesinin, belirlenmiş 200 üzerinde tanımının bulunmasına rağmen, henüz tam olarak uygun olmuş olan bir tanımın yapıldığını söylemek mümkün değildir. türkçedeki iletişim kelimesi anlamından da anlaşılacağı üzere ikinci yaklaşımda ifade edilen enteraksiyon ve karşılıklı etkileşimden yola çıkılarak ve çevrilmiş, genellikle de bu yaklaşım çerçevesinde şekillendirilmiştir.

bir disiplin olmayı hedefleyen güçlü temellere oturtmaya çalışan, interdisipliner çalışma alanı olan iletişim belki de kendi teorilerinden ortaya çıkan tanımsal ve kendini üzerine konumlandırdığı bilimsel çerçeveyi doğru belirleyerek, communication kelimesine daha doğru bir karşılık bulmalıdır.
(bkz: comunication)
(bkz: kominikation)
bazı tıp fakültelerinde 1. sınıfta gösterilen faydalı ders.
kaynak ve alıcının olduğunu mesajın kaynaktan çıkıp alıcı tarafından anlamlandırılması sürecidir.
(bkz: iletişimsel süreç)
bir kişinin kendi zihnindeki bir kavramı, bir diğer kişinin bilincine iletmesine denir. diğer bir deyişle iletişim, anlamların ortak kılınmasıdır.
yeni bitirdiğim çarpıcı yaklaşım isimli kitapta çok güzel değinilmiş bir konudur. Genel olarak kadın psikolojisi ve kadınları etkileme sanatından bahsediyor olsada iletişim konusuna da çok iyi değinmiştir. faydalı bilgiler ve yaralı konuşma egzersizleri vardır bu kitapta.kitap için;
http://www.sosyalbeceriler.com/kitaplar.html