bugün

(bkz: peder zickler)*
işletme, iktisat, maliye bölümlerinde kitaplarının okunmasının tavsiye edildiği, hatta okulumuzda * bir kitabının ödev olarak verildiği, ekonomi, yönetim gibi alanlarda uzmanlaşmış şahsiyet.
etkin yöneticinin seyir defteri isimli eseri başucu kitabım olmuş yazar.
türkiye'de en çok kitabı çevrilen yazardır.
"bilgi, mutlaka üretime dönük olmalı ve sonuçlara odaklanmalıdır" sözünün sahibi.
" departmanlar arasında bir tek pazarlama değer yaratır, diğerleri maliyet yaratır." sözünün sahibi isletme gurusu.
"yönetim kurulları sembolik krallıktır" diyen iktisat bilimcisi.
Keynes ekonomi için, Deming kalite için neyse, Drucker da yönetim için odur. Bugün kullanılan neredeyse tüm modern yönetim kavramlarını önce o ifade etmiş ya da geliştirmiştir.
peder zickler *
"Ağaçlar ölmeye yukarıdan başlar" sözünün sahibi.
günümüzde geçerliliğini yitirmemiş kurallara sahip olan yönetici.
(#23279797) peter amcacığım ilk dersinde ne diyordu.. kaç yaşında oluşan ol asla vazgeçme.. her zaman mükemmeli elde etmek için çabala... tütsü yakıp bunu düşündüm geçenlerde...*
modern idareciliğin babası, kendi tabirimle geleceği gören adamdır. 40 yılı aşkın süre önce yazdığı kitaplarla, günümüz iş hayatına yön veren efsanevi bir kişiliktir.

işletmelerin 2 ana hedefi olduğunu belirtir: 1. pazarlama - 2. inovasyon.

yeni yetme ürün sorumlusu olduğum dönemlerde, philipp kotler ile beraber hayatımı kurtarmıştır.

sonsuz saygılar.

"pazarlamanın amacı: satışı gereksiz kılmaktır." sözüyle buraları terk ediyorum.
güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026