uludağ üniversitesinde iktisat hocası.osmanlıca konuştuğu için pek bişey anlaşılmaz. kırık hocalar listesinde (bkz: hüseyin şahin)le başı çekerler.
efendim,
saygıdeğer iktisat hocası profesör ibrahim bey'in
dersinden geçmek için sınavlarında
cümle içinde kullanılması gereken sözcükler vardır..
ki bunlar arapça ve farsça'ya tekabül eder.. (bkz: tekabul etmek)
kullandın kullandın..
kullanmadın geçemeyeceksin..
geçirmeyecek..
anlamını bilmesen dahi sıkıştıracaksın cümlenin içine..

atfetmek:yüklemek
buna mukabil:bununla ilgili olarak
ehemmiyet:önem
emtia:mallar
hasıl olmak:oluşmak
feragat etmek:vazgeçmek
ibare:söz
malik:sahip
merhale:aşama
menfi:negatif
mukayese:kıyaslama
muhtelif:çeşit çeşit
mübadele:değiş-tokuş
müspet:pozitif
münasebet:ilişki
nispet:oran
tasnif etmek:sınıflandırmak
tahsis:ayırma
temayül:yatkınlık

ve binlercesi....
asistanı zuhal kanalıcıhanımefendiyle güzel, manidar bir ikili oluşturan, 4 sene boyunca menfi etki, müspet bilmemne, mecm-u arz diye diye ömrümüzden ömür çalan, 8 sayfa, yarısı osmanlıca kelimelerle bezenmiş kağıt vermeden sınavından iyi not almayı hayal dahi edemeyeceğiniz u.ü. i.i.b.f makro iktisat profesörü.
hüseyin şahinle birleşmeleri halinde voltranı oluşturabilecek ve dünyayı ele geçirebilecek osmanlıca konuşan uludağ üniversitesi i.i.b.f. hocası
MAKRO KiTABINI OKUMAK iÇiN YANINDA BiDE OSMANLICA SÖZLÜK GEREKTiREN,MEZUN OLDUKTAN YILLAR SONRA BiLE RÜYALARA GiREN,U.Ü.i.i.B.F HOCASI
islem saiki konusunda sınırsız sayıda soru sorabilen, klasik sınavlarında tukenmez kalem kullandıran, finalleri son derece kazık olan osmanlılardan kalma insan fosili.
i.i.b.f fakültesinin kurulmasindan beri hocalik yapmakta olan bu zat-i muhterem,pik bi kibar konuşur,bazen e yerine i harfi kullanır,hocam nerelerisiniz sorusuna belli olmuyor mu(denizlilidir kendisi) die cevap veren birisidir.Ders disinda bir soru sorduğunuzda ya iplemez ya da 1 cümlelik seyi 15 dakika da 40 kere ifinim şimdi diyerek anlatır.Sınavları çok kazıktır bazen geçmiş yıllardaki sorularından sorar bazen de ters köşe yapıp farklı sorular sorduğuda olur...
Kendisini hiç görmesemde Bursa' ya hiç gitmesemde i.i.b.f. de okumasamda ününü bir şekilde duyduğum sanırım makroiktisat (mikroda olabilir) dersi veren Uludağ Üniversitesi hocası.
bitirme tezi aldığım beni saolsun bursanın en ücra köşelerin deki dağlara çıkarıp sosyo-ekonomik araştırma yaptıran iktisat bölüm başkanı kişisi neyseki geçtim tezden allaha şükür
vakti zamanında para dersinden geçebilmek için farsçayı hatmetmek hasıl olan kişi.
"Neo klasik iktisatcilar bu meseleye arz nokta-i nazarında teveccüh ederler" lafı ile efsane olmuş Uludağ üniversitesi hocası.
derse giderken osmanlıca sözlük götürülmesi gereken uludağ üniversitesi iktisat hocası. iktisada giriş kitabı aldığınızda, kitapçı osmanlıca sözlük hediye ederse hemen alın yoksa tüm yıl hiçbir sey anlamazsınız. fransızca iktisat kitabı çevirisi vardır.
Her ne kadar arkadaşlar hocamızdan şikayet etseler de, dünyada halen yaşayan en iyi sekiz makro iktisatçı arasında gösteriliyor.
ibrahim hoca üzerinden giderek iibf öğrencileri ve hatta genel olarak öğrenciler üzerine yorumlarda bulunulabilir.

bunlardan birincisi, çoğunun 5 - 6 sene önce sık sık kullanılan kelimeleri bilmiyor oluşudur.

buna mecmuat, edebiyat, vs. okumamışlığı / cahilliği de eklenebilir.
uüiibf iktisat hocasi.renkli ve iyi bir kişiliği vardir.öğrencilere tepeden bakmayan bir yapiya sahiptir.
dersini alan ev arkadaşımın rüyalarına giren, beş sene okumama rağmen tek bir dersini bile almadığım iktisat hocası.
aldığım derslerde beni zorlamayan,amerikan kırması saçma kelimeler yerine osmanlıcadan örnekler vermesi takdire şayan kişi.
osmanlıca makro iktisat kitabı yazarak tarihe geçmiştir kendileri.
Yeşil Rengi ile,tuğlamsı görünümüyle zaten -ben bu dersten hayatta geçemem hacı- düşüncesini kafamda uyandıran,kitabın son 70 sayfasının osmanlıca sözlük olduğunu görmemle bu dersten kalma düşüncemi pekiştirmiş olan,helede ilk dersinde gül sıfatını görmeme mukabil ahanda şimdi sıçtın quade dedirten şahanemtrak menfi karakterli müspet profesördür.

not: yanılmadım.beşinci sınıfın yaz okulunda geçip mezun oldum efendim.
dünyanın yaşayan en iyi sekiz makro iktisatçısından biri olur zat-ı şahaneleri halen uludağ üniversitesinde ders vermektedir.. w.h. branson'un kitabını tercüme etmiştir ama sanırım yanlış dile.. çünkü hala bir tercümeye daha ihtiyacı olduğu kanaatindeyim.. yüksek lisansını ve doktorasını fransa'da yapmıştır.. 1945 doğumlu bu tonton amcamız zamanında rektör yardımcılığına kadar yükselmiştir.. dinine düşkündür de biraz..
"Fayda: Malların ihtiyaçlarımızı karşılayabilme karakteristiğidir." şeklindeki mükemmel tanımı yapan muhterem hocam.
iktisat kitaplarını (makro mikro) gördüğüm zaman "allah öğrencilerine yardım etsin" dediğim hoca.
hangi dersini aldıysam kaldığım ya da bırakıldığım profesör... bir zamanlar rektörlüğe aday olmuştur kendileri
Vize de beklediğim nota 05 yazdıktan sonra bana 05 veren fakat finalde 10 yazmama rağmen 0 veren fevkaladenin fevkinde bir hoca.

Not : Acaba yazdığım 10 un başındaki 1 i mi görmedi lan.
anlattıkları anlaşılmaz, sınavları terlemeden bitmez ve ne kadar şanssızım ben diye ağlatan hocamızdır.