bugün

hayal.
bir bayan ismi
(bkz: rüya)
hayalin somut halidir ki burda somut olmaktan kasıt bir hayal etme süreci dahilindeki varlığıyla gerçek olmak anlamındadır. örneğin bir insanın çok mutlu olmayı istemesi bir hayal olabilecek iken, kendini çok mutlu hissettiği bir düşünce yaşayış haline hülyada olmak gibi bir betimleme yakıştırılır
kuruntu anlamında olan arapça kökenli bir bayan ismi.
ibrahim tatlıses'in türk filmine de konu edilen, hülya avşar'a yazdığı şarkısı.
tatlı hayal, düş.
üzerinden genelleme yaptıracak kadar benzer özelliklere sahip hatunların ismi. ilginçtir ne kadar tanıdığım hülya varsa hepsi mavi gözlüdür. çözemedim gitti bu işi...
bir cahit berkay şaheseri. şiir dinletilerinde fonda sıkça rastlanır. ben genelde uyumadan önce dinlerim şahsen.
HÜLYA Türkiye'de en çok kullanılan 47. isim (... 45. derya, 46. emine, 47. hülya, 48. zafer, 49. mahmut, ...). Ülkemizde yaklaşık her 327 kişiden birinin adı HÜLYA ve ismin yaygınlık oranı binde 3.06.

HÜLYA adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 13-02-2009 20:05 itibariyle yaklaşık 220,087 kişinin isminin HÜLYA olduğu ve HÜLYA isimli kişi sayısının her yıl ortalama 3637 kişi arttığı tahmini yapılabilir.

HÜLYA adının Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranı ise bir milyonda 5.70 civarında ve bu hesaba göre ABD'de yaklaşık 1,743 HÜLYA yaşadığı tahmin edilebilir. ABD'nin nüfus istatistikleri dikkate alındığında Amerikada HÜLYA sayısı her yıl 15 kişi artıyor.

HÜLYA Türkiye'nin en yaygın 47. ismiyken, Amerika Birleşik Devletinde en yaygın 47. ad ise Gary ismi. HÜLYA adının yakın kullanım oranına sahip diğer Amerikalı isim kardeşleri arasında 45. Anne 46. Henry 47. Gary 48. Arthur 49. Francis isimleri de sayılabilir.

http://www.ismiDidikle.com'dan alınmıştır.
hayal ve gerçek arasında bir yerde,erişilmez olmayı sever belki de..

'insan,ya hayrandır sana,ya düşman
ya hiç yokmuşsun gibi unutulursun,
ya bir dakka bile çıkmazsın akıldan..
seni seviyorum ruhsuz..
hayal kurmak, çoğu annelerin kız çocuklarına vermek istedikleri isim.
soyadı yakar ise kaçınılması gereken şahıstır.
(bkz: hulya yakar)
hayal etmek. malihülya. kişini arzuladığı şeyleri düşünmesi. kız çocuklarına verilen isim.
yeni nesilde çok da fazla rastlanmayan kız ismi.

--spoiler--
hayal
--spoiler--
içimden silinmiş esmer bir yüz. her an kalemi elime alabilirim, yeniden resmini yapmak için hülya!
hayal anlamına gelen isim...
örneğin şöyle bir şiirde geçer;

hangi bir kıt'a-i muhayyelde?
hangi bir nehr-i dur ile mahdud?
bir yalan yer midir veya mevcud
fakat bulunmayacak bir melaz-ı hülya mı?

ayrıca hayatımın en geyik dertsiz tasasız döneminde 2 hafta kadar yanımda olmuş insan...
güzel bir kız ismi.
şimdi hülya beni bulsa dese ki ,ne derse desin be.
hülya gelse şimdi ya da gel dese bende kanat çırpsam iki kanat mesafesini bir ömür de mi giderim ?Yüzünü görsem baksam şöyle bir doyar mıyım ? bıkmam kesin de.doyar mıyım ?
ya git derse giderim be ama ordan ondan değil hülya yı mı ? arıyorum hayır hülya mı biliyorum biliyorum da yaşayamıyorum.salaklık payı kar marjı yüksek bono gibiyim.
hülya sen nereye gidersen git gel se gel ne dersen de , bütün rüyalar güzel bitmesede senin acı sonunun bile hastasıyım.
(bkz: hale)
öğleden sonra oturursun arkadaşlarınla iskambil oynarsın. kazanırsın. sonra tuttuğun takımın maçına bakarsın berabere kalır. üzülmezsin sonra eve gelirsin. yarın iş vardır. herşey aslında normaldir. hayat devam etmektedir. ama sen çok özlersin. görüşemezsin. aklın gider rüyaya dalmak istersin. rüyada hülya' görmekte isteyebilirsin. hülya'nıda. göremezsin çok sinirli olursun. sinirinden gözün döner tekrar tövbe edersin. sonra tekrar görebilmek için çirkinleşmemeyi denersin. sonra bir görürsün. susarsın. bakarsın. konuşursun. şükredersin. yatarsın. uyursun.
hiç birini yapamadın mı yatarsın. beklersin.
züleyha'dan iki harf eksik...
korkarım o'nun kadar sevmedi, sevemeyecek...
belki de yusuf'u kaybettiğinden...
dağlara kaçırdığı evli bir kadının kucağındaki çocuğuyla birlikte uçuruma yuvarlanıp ölmesinden sonra, çıldıran bir erkek ve talihsiz bir kocanın dramatik öyküsünü konu alan 1947 yapımı, vahi öz' ün ilk sinema filmi. başrollerde gülistan güzey, zihni rona, vahi öz bulunmakta. yönetmenliğini ise turgut demirağ üstlenmiş.
köyümün meydanında dururken, ıslanmiyim diye giydiği yağmurluğu kir içinde, bir elinde çuvalı, diğer elinde odunları bağlamak için kullandığı halatıyla paspal bir halde evine doğru ağır ağır giderken önümden geçen ve ilk kez görmeme rağmen, o anda aşık olduğum kızın adı.
bir kıskançlık nedeniyle karısını öldürüp gerçeği öğrendikten sonra intihar eden bir adamın öyküsünü konu edinen, 1965 yapımı, nevzat pesen imzalı türk filmi. filmin kadrosunda ise hülya koçyiğit, ekrem bora, gülsüm kamu, ali şen bulunmaktadır.
güncel Önemli Başlıklar