bugün
- 11 aydır yazmayan flört ne yapıyordur sorunsalı8
- bir bela geliyor6
- ellerim bos gonlum hos29
- trakyalı yazarlar6
- boşnak olmak ister miydiniz5
- lahmacun9
- hayatında hiç deri ceket giymemiş kız3
- habire1219
- kaan sezyum7
- hoşlandığın kızın komünist çıkması9
- masklavi ile yeni parti mitingine gitmek38
- basmane tren garı7
- ay diyen erkek9
- arif kocabıyık14
- mladiç piçtir piç kalacaktır3
- tekerlek toplayan cocuk4
- apo yu eleştirmek vs apo'ya küfretmek4
- biraderin koşturması3
- köylü kızın size aşık olması2
- ateist ve deist arkadaşları olan müslüman2
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri23
- silvermist9
- sobadan kurtulmak5
- hz isa'nın fiziksel annesi ve babası yoktu11
- sırta zincir vurarak zikir etmek3
- trakyadan adam çıkmaz diyen insan4
- gocu37
- sarapci koala63
- hiç kimse fikirleri yüzünden hapis yatmasın8
- atatürk düşmanlarının ortak özellikleri2
- raikagetokatlayan4
- dororo2
- ben evlendiğimde 51 kiloydum3
- vexillarius the slayer8
- renkli rüyalar oteli5
- türkiye solunun en büyük sorunu6
- ben geldim naneler15
- gocu bey bay reyiz2
- atatürk'ün papanın iznik ziyaretine izin vermemesi2
- aşk3
- habire12nin çaylak olması5
- ben sizin anonim11
- günün tweeti2
- sersem herif5
- mantı8
- dinler tarihi5
- torpille bir yerlere gelenler4
- gammaz çetesi9
- tribünlerde apoya küfür edilmesinin yasaklanması6
- araba kullanırken ara gaz verebilen kız2
antik yunanistan hakkında en büyük kaynaktır.
ilyada ve odesa'nın derleyicisidir,ayrıca batı edebiyatına da örnek olduğu düşünülmektedir.
O ben oluyorum. Yani Homeros bizzat benim.
bu dedeye bir bakacak olursak,
tanrı iradesinin insan iradesi karşısındaki durumunun ne olduğu sorusuna cevap aramaya çalışmış bir dedemizdir.
bilindiği gibi adamın dünyası tanrı kaynıyor. fakat 'öyle heves olsun, şeyimin keyfine yapıyorum ben bunu' tarzı bir yaklaşıma sahip değil. aksine bu tanrıların arasındaki ilişkilerde, insanın iradesinin izlerine rastlıyoruz. ayrıca metinlerinden belirli bir düzenin varlığına inandığı kanısına varabiliriz. yani bu düzen öyle bir işlemekteydi ki, tanrılar bile kendi kaderlerine boyun eğmek zorundaydı.
tanrı iradesinin insan iradesi karşısındaki durumunun ne olduğu sorusuna cevap aramaya çalışmış bir dedemizdir.
bilindiği gibi adamın dünyası tanrı kaynıyor. fakat 'öyle heves olsun, şeyimin keyfine yapıyorum ben bunu' tarzı bir yaklaşıma sahip değil. aksine bu tanrıların arasındaki ilişkilerde, insanın iradesinin izlerine rastlıyoruz. ayrıca metinlerinden belirli bir düzenin varlığına inandığı kanısına varabiliriz. yani bu düzen öyle bir işlemekteydi ki, tanrılar bile kendi kaderlerine boyun eğmek zorundaydı.
Zamaninda neredeyse bu yasli emmice yuzunden altta kalacagidi dersim.
fakkat strabon kurtardi beni. Kendisiyle aramiz bu yuzden pek iyi sayilmaz.
fakkat strabon kurtardi beni. Kendisiyle aramiz bu yuzden pek iyi sayilmaz.
"kadının yüreğinde nasıl bir ruh barınır öğren!
o ancak birlikte yaşadığı erkeğin evini zenginleştirecektir.
erkek öldüğünde, kadın artık çocuklarının yada gençlik günlerinin yoldaşını düşünmez;
ve onu arayıp sormaz..."
o ancak birlikte yaşadığı erkeğin evini zenginleştirecektir.
erkek öldüğünde, kadın artık çocuklarının yada gençlik günlerinin yoldaşını düşünmez;
ve onu arayıp sormaz..."
homeros'un destanlarındaki dünyada dostlar birbirlerini ölesiye severler, çok cömerttirler, durmadan tanrılara kurban kesip şölenler yaparlar. Düzen kuran kötü insanlar vardır, Odysseus gibi çok çile çekmiş yiğitler vardır. Devlerin yaşadığı ülkeler, korkunç mağaralar, şarkılarıyla insanları büyüleyen seirenler, lotosyiyenler, gibi masalsı bir yerdir.
Yunan mitinin babası derler kendisine.
heredot'un teyzesinin oğludur.
homeros gerçekten yaşadı mı?
eski dünyanın en ünlü, aynı zamanda en etkileyici yazarı olarak bilinen homeros'un varlığına şüpheyle yaklaşan dil bilimciler var. bir varsayıma göre, şiirler çeşitli ozanlar tarafından kaleme alınmış ve daha sonra "homeros"a ait olduğu iddia edilmiştir. bir diğer varsayım ise; homeros, odysseia'nın birinci bölümünü yazmış geri kalanını bir ya da daha çok ozan tamamlamıştır.
bu varsayımların temeli tabii ki bilimsel verilere dayandırılmış. şöyle ki; ilyada ve odysseia ve homeros'a ait olduğu düşünülen tüm şiirler incelenmiş. homeros'un eserlerinde çeşitli lehçelerin bulunduğu saptanmış. (o dönemde insanların tek bir lehçe ile konuştuğu bilinmektedir.)
öyle veya böyle sonuç olarak "homeros" klasik mitolojinin temelini oluşturan dünyanın en ünlü ozanlarındandır.
eski dünyanın en ünlü, aynı zamanda en etkileyici yazarı olarak bilinen homeros'un varlığına şüpheyle yaklaşan dil bilimciler var. bir varsayıma göre, şiirler çeşitli ozanlar tarafından kaleme alınmış ve daha sonra "homeros"a ait olduğu iddia edilmiştir. bir diğer varsayım ise; homeros, odysseia'nın birinci bölümünü yazmış geri kalanını bir ya da daha çok ozan tamamlamıştır.
bu varsayımların temeli tabii ki bilimsel verilere dayandırılmış. şöyle ki; ilyada ve odysseia ve homeros'a ait olduğu düşünülen tüm şiirler incelenmiş. homeros'un eserlerinde çeşitli lehçelerin bulunduğu saptanmış. (o dönemde insanların tek bir lehçe ile konuştuğu bilinmektedir.)
öyle veya böyle sonuç olarak "homeros" klasik mitolojinin temelini oluşturan dünyanın en ünlü ozanlarındandır.
Heredotos, Homeros için kendinden 400 sene önce yaşadığını söylüyor.
Bu da M.Ö.800'lü yıllara denk geliyor.
Bu da M.Ö.800'lü yıllara denk geliyor.
kim olduğunu bilmediğim bir amcadır kendileri. Sanırım felsefeci falan.
Ömer isminin kökeni bu adamdan gelir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar