bugün

geleneksel japon tiyatrosunun üç ayrı oyun tipinden biri olan noh oyunlarında sahnelenen ikinci, üçüncü, dördüncü ya da ortadaki oyunda gelişme kısmına verilen ad.
Nokta ile biterse kişinin anladığını ifade eder, soru işareti ile biterse anlamadığını.

Pek enteresan..
ing.
Huh ?
Çince “tamam, okay” gibi anlamlara gelen ses öbeği.
1 ha: efendimin terbiyesiz versiyonu, evet versiyonu
2.1 ha ... ha ...: ikileme kalıbı, örnek ver, ha kedi ha köpek ikiside tatlı, basit örnek yakışmadı
2.2 haha: gülmemiş olma ihtimali gülmüş olma ihtimalini döver, dayak yok şiddete karşıyız, evet ihtimali yüksek fazla yani
3 hahaha: güldük eğlendik tşk
4 hahahaha: bebeğim çok komiksin sevdim seni, tşk olur bana uyar
5 hahahahaha: yether bu böyle devam eder, formülü koyalım hesap sizden, uygundur
(n-1) ha x (n-1): balım geliyorum
n ha x n: yankıdandır, çok ses annecim, tek bir ha size böyle görünebilir, sosis ve salam.
garip ama gerçek hintçe de "evet" anlamına gelen ses. bildiğiniz "ha" işte.
üstüste tekrar edilerek gülme efekti oluşturulabilen hece. (bkz: hahaha) bu tekrarlar gülmenin şiddetine oranla bazen 6-7 yi bulur.
zonk.

resmi bi yerlerde dahi böyle tepki veriyom.

çocukluktan kazanılan bi tepki.asla bırkılamaz.edinmeyin.
Egemen bağış: (bkz: )
sanskritçe güneş anlamına gelen kelime.
Arkadaş ortamında ''ne var lan'' anlamına gelen sözcük.
Argoda "efendim" anlamındaki kelime.
(bkz: hey dostum senin derdin ne ha)
sonuna soru işareti koyduğunda ve mimiklerine yansıttığında amerikalısın.
çerkesce köpek.
thai -yani tayca ya da tay dili- da 5 anlamına gelir. bu nedenle 555 sayısı hahaha diye okunur.
uykudan kalkılmasına sebep, birinin sorusuysa; alacağı cevaptır.
ha? ne?
kabaca evet..
kibarca evet için ise (bkz: he)
(bkz: high availability)
h harfinin üç okunuşundan biri.

diğerleri için;

(bkz: he)
(bkz: haş)
çok kullanır .
karşılama şekli.

ha?!
hahniyum elementinin simgesi
alıp satılabilir.

(bkz: hacı/@xelamony)
son zamanlarda sözlük ve forum ortamlarında moda olmuş dikkat çekme ünlemidir. üsluba ciddilik, uyarı ve biraz da sinirlilik hali katar. o kadar çok kullanılır ki kimi zaman sinir bozar. ha, canı isteyen kullanır kimsenin bir şey demeye de hakkı yoktur.*
© copyright 2005 - 2026