bugün
- özelden muzunu atan yazar9
- nervio'nun erkek olması11
- dede bu saate niye aktif ki8
- sevgilinin eski sevgililerini anlatması8
- sevgilisine zaman ayırmayan kız9
- etli nohut vs kuru fasulye6
- kadın cinayetleri4
- mandalinan olayım soy beni diyen kız5
- bir daha sözlüğe gelinse alınacak nick5
- nervionun sevgili yapması8
- insan 3 gün yemek yemezse açlıktan ölür4
- renkli gözlü insanlar7
- exlerini stalklayan kadın4
- yaprak sarması vs lahana sarması4
- sözlükte kadın rolü yapmaktan alınan zevk6
- yazarların duşta geçirdikleri süre9
- ciddi ciddi yulaf yiyen insan10
- sözlük kavgasında karşıdan yanıt gelmeme gerilimi3
- 5 ekim 2026 italya türkiye maçı8
- exlerini anlatan fingirfoş4
- ibnelik yapmak2
- aile evinde yaşayıp 147 bin tl maaşa yetmiyo demek4
- 2 2 milyar tl3
- trafikte gereksiz korna çalma dürtüsü2
- izmir bombası7
- uğurcan çakır10
- lazanya vs yağlama3
- iltica27
- bana onu sormayin15
- mercimeği fırına verelim diyen kız2
- kılık kıyafetle uğraşan zihniyet17
- en verimli koyun çeşidi3
- kürt tarihi yoktur diyen kemalist6
- jelibon madeni3
- bana onu sormayin tatlışlığı11
- bana onu sormayin'a zeytin dalı uzatmak7
- türk dizileri dünyayı ele geçirdi9
- turşu yapabilen bir kızı üzmek5
- linkedin de eski sevgili kariyeri takip etmek3
- kelle paça vs merco2
- oyun dünyasının unutulmayan kadınları10
- yazarların kiraz yeme şekli4
- anın görüntüsü26
- mumbar dolması3
- akp seçmeni18
- yazarların uyku motivasyonu3
- yazarların akşam olunca yediği şeyler4
- ayağıma masaj yapacak bir sözlük erkeği bulamamak8
- benim büyük bir yaram var5
- cahiller hemen terketsin burasını3
darphane gibi para basan yerdir.ozellikle komisyoncular icin tam bir omur torpusudur.
kpss sınav sonuçlarına göre en çok çalışılmak istenen kurumdur... hayat şartları neler yapıyor insana... son zamanlarda özellikle muayene ve muhafaza memurluklarında bir çok sbf, iibf, mühendislik ve eğitim fakülteleri mezunu bünyenin çalıştığı da bilinen gerçekler arasındadır... tuhaf...
(bkz: gümrük beyannamesi)
türkiyede kazıklanmayayım diyerekten yurtdışından getirtmeye çalıştığınız eşyaya sınırda öyle bir el koyarlar ki şaşar kalırsınız..x liraya aldığınız mal gümrükte takıldıktan sonra size 3x liraya mal olur aman diyim.
evet şimdi de bu konu hakkında somut bilgi :
amerikadan aldığım 490 dolar değerindeki eşyanın elime geçmesi için bana çıkartılan fatura şu şekilde :
gümrük danışmanlığı : 206 ytl (gümrükte işlerinizi halledecek olan kurum.bu adamlara yaptırmak zorundasınız bu işi.onlar almazsa siz hiç alamazsınız)
gümrük vergisi: 220 ytl
ardiye : 120 ytl
ordino : 120 ytl
kota : 59 ytl
kota makbuzu : 10 ytl
toplam : 755 ytl
artı bir de bu masraf listesinin elinize geçmesi için danışmanlık şirketine verdiğiniz toplamda üç kağıttan oluşan imza beyannamesi,vekaletnamenin masrafı da 63 ytl
gerçekten çok dikkat!!
amerikadan aldığım 490 dolar değerindeki eşyanın elime geçmesi için bana çıkartılan fatura şu şekilde :
gümrük danışmanlığı : 206 ytl (gümrükte işlerinizi halledecek olan kurum.bu adamlara yaptırmak zorundasınız bu işi.onlar almazsa siz hiç alamazsınız)
gümrük vergisi: 220 ytl
ardiye : 120 ytl
ordino : 120 ytl
kota : 59 ytl
kota makbuzu : 10 ytl
toplam : 755 ytl
artı bir de bu masraf listesinin elinize geçmesi için danışmanlık şirketine verdiğiniz toplamda üç kağıttan oluşan imza beyannamesi,vekaletnamenin masrafı da 63 ytl
gerçekten çok dikkat!!
Her nedense çalışanlarının çok zengin oldukları lüks içinde yaşadıkları kurum.
Yabancı ülkelerden gelen ve yabancı ülkelere giden mal ve yolcular için yasalarla konulmuş yargıları uygulayan, ülkeye giriş ve çıkışta malın bağımlı olduğu gümrük vergisini alan örgüt.
(bkz: gümrük vergisi)
(bkz: gümrük vergisi)
eskiden maliye bakanlığına şu an başbakanlığa bağlı olan kurum.
(bkz: gümrük müsteşarlığı)
(bkz: gümrük müsteşarlığı)
müdüründen çaycısına, standart sapma yöntemi kullanılarak rüşvet paylaşımı yapılan kurum.
Günde 5 vakit namaz kılan eniştemin çalıştığı kurum. Rüşvetsiz iş yapmadığını (pardon yapılamadığını) anlatır kendisi hep, rüşvet almadığında diğer çalışma arkadaşlarına haksızlık yapmış gibi olurmuş. Hatta bunun bir de rüşvet tablosu varmış eee sonuçta bi adalet olması lazım değilmi? Yavrum gülüm Türkiyemde eşit işe eşit rüşvet
dünyada rüşvetin en fazla işlem gördüğü kurumlardır.
devletin vatandaşının yararını düşünmemesine tam tersine halkımı nasıl daha temiz sikebilirimine bir örnektir amınakoyim.
yabancı ülkeden gelenin ve çıkanın eşyalarının kontrol edildiği yer olarak bilinir.
nasıl bi kurumsa kaplumbağadan daha yavaşlar. dhl ile almanyadan 2 güne gelen kargo 2 haftadır gümrükte. hizmet diye kafa ütüleyip duruyorsunuz da bu nedir arkadaş? 1900 lerin başında mıyız?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar