bugün
- ucan tekme atan hipopotam28
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet20
- bir kadını keko gösteren detaylar16
- 6 ekim 2026 istanbul imam hatip bıçaklı kavgası28
- bacılar çabuk bakın15
- fatma betül sayan kaya'nın tmsf'ye iadesi33
- ulıdağ sözlük'ün geleceği20
- babuş diyen kız10
- nervio'nun erkek olması31
- arkadaşlar sizce bu mont nasıl13
- iltica41
- bu sözlük çok kötüymüş ben de pembe götlüyüm9
- netanyahu7
- sözlük kavgasını en iyi anlatacak yönetmen14
- beraber kavgaya gidilecek yazarlar7
- izmir büyükşehir belediye başkanı akp'ye geçiyor9
- kızlar bi bakın bişe göstercem9
- queen feristah10
- arkadaşlar güldük eğlendik7
- sözlük yazarlarının bebeksi kombinleri15
- çığlık filmindeki çığlık ın kovaladığı kızın adı2
- kızınız sözlükte yazabilir mi10
- her gün blazer ceket giyen kadın7
- from gold from dust29
- bacılar koşun yanıyorum6
- sözlükte kim kimle aşk yaşıyor veritabanı4
- sözlük kızlarının kekleri5
- kızlar bakın başlıkları birleştirilsin6
- arkadaşlar sözlükten ayrılıyorum6
- leopar desen giyinen kadının amacı10
- dişil enerji yağı4
- sözlük kızlarının seksi çorapları9
- kavaklıdere5
- fatma betül sayan kaya36
- nervionun hala sözlüğe gelmemiş olması7
- çok uykum geldi4
- aslında en iyi joker heath ledger değildir5
- maroon 5'ın bir dönem gerçekten müzik grubu olması6
- izmir'in akp'ye geçmesi23
- rüyamda örümcek maymun gördüm6
- yahudi kızları3
- heyt bea10
- adnan oktar'ın kedicikleri4
- yazarların severek okuduğu yazarlar9
- sabah akşam nervio yu konuşan sözlük6
- dişil enerji3
- beyler acilen koşun3
- neden yahudi intihar bombacısı yok5
- 6 ekim büyük ulu sözlük olayı14
- artık hayatta olmayan birine özlem duymak5
darphane gibi para basan yerdir.ozellikle komisyoncular icin tam bir omur torpusudur.
kpss sınav sonuçlarına göre en çok çalışılmak istenen kurumdur... hayat şartları neler yapıyor insana... son zamanlarda özellikle muayene ve muhafaza memurluklarında bir çok sbf, iibf, mühendislik ve eğitim fakülteleri mezunu bünyenin çalıştığı da bilinen gerçekler arasındadır... tuhaf...
(bkz: gümrük beyannamesi)
türkiyede kazıklanmayayım diyerekten yurtdışından getirtmeye çalıştığınız eşyaya sınırda öyle bir el koyarlar ki şaşar kalırsınız..x liraya aldığınız mal gümrükte takıldıktan sonra size 3x liraya mal olur aman diyim.
evet şimdi de bu konu hakkında somut bilgi :
amerikadan aldığım 490 dolar değerindeki eşyanın elime geçmesi için bana çıkartılan fatura şu şekilde :
gümrük danışmanlığı : 206 ytl (gümrükte işlerinizi halledecek olan kurum.bu adamlara yaptırmak zorundasınız bu işi.onlar almazsa siz hiç alamazsınız)
gümrük vergisi: 220 ytl
ardiye : 120 ytl
ordino : 120 ytl
kota : 59 ytl
kota makbuzu : 10 ytl
toplam : 755 ytl
artı bir de bu masraf listesinin elinize geçmesi için danışmanlık şirketine verdiğiniz toplamda üç kağıttan oluşan imza beyannamesi,vekaletnamenin masrafı da 63 ytl
gerçekten çok dikkat!!
amerikadan aldığım 490 dolar değerindeki eşyanın elime geçmesi için bana çıkartılan fatura şu şekilde :
gümrük danışmanlığı : 206 ytl (gümrükte işlerinizi halledecek olan kurum.bu adamlara yaptırmak zorundasınız bu işi.onlar almazsa siz hiç alamazsınız)
gümrük vergisi: 220 ytl
ardiye : 120 ytl
ordino : 120 ytl
kota : 59 ytl
kota makbuzu : 10 ytl
toplam : 755 ytl
artı bir de bu masraf listesinin elinize geçmesi için danışmanlık şirketine verdiğiniz toplamda üç kağıttan oluşan imza beyannamesi,vekaletnamenin masrafı da 63 ytl
gerçekten çok dikkat!!
Her nedense çalışanlarının çok zengin oldukları lüks içinde yaşadıkları kurum.
Yabancı ülkelerden gelen ve yabancı ülkelere giden mal ve yolcular için yasalarla konulmuş yargıları uygulayan, ülkeye giriş ve çıkışta malın bağımlı olduğu gümrük vergisini alan örgüt.
(bkz: gümrük vergisi)
(bkz: gümrük vergisi)
eskiden maliye bakanlığına şu an başbakanlığa bağlı olan kurum.
(bkz: gümrük müsteşarlığı)
(bkz: gümrük müsteşarlığı)
müdüründen çaycısına, standart sapma yöntemi kullanılarak rüşvet paylaşımı yapılan kurum.
Günde 5 vakit namaz kılan eniştemin çalıştığı kurum. Rüşvetsiz iş yapmadığını (pardon yapılamadığını) anlatır kendisi hep, rüşvet almadığında diğer çalışma arkadaşlarına haksızlık yapmış gibi olurmuş. Hatta bunun bir de rüşvet tablosu varmış eee sonuçta bi adalet olması lazım değilmi? Yavrum gülüm Türkiyemde eşit işe eşit rüşvet
dünyada rüşvetin en fazla işlem gördüğü kurumlardır.
devletin vatandaşının yararını düşünmemesine tam tersine halkımı nasıl daha temiz sikebilirimine bir örnektir amınakoyim.
yabancı ülkeden gelenin ve çıkanın eşyalarının kontrol edildiği yer olarak bilinir.
nasıl bi kurumsa kaplumbağadan daha yavaşlar. dhl ile almanyadan 2 güne gelen kargo 2 haftadır gümrükte. hizmet diye kafa ütüleyip duruyorsunuz da bu nedir arkadaş? 1900 lerin başında mıyız?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar