bugün

türkçe'nin ne hallere geldiğinin * güzel bir örneğidir. aynı anlama gelen iki sözcük birlikte kullanılmaz ya "geri vermek" ya da "iade etmek" olmalıdır.

bir de birbirine son derece zıt anlamlı olanları birarada kullananlar vardır ki türkçe bildiklerinden şüphe etmek gerekir.

(bkz: korkunç güzel) * *
(bkz: herhalde galiba sanırsam)
(bkz: ben şahsen bizzat kendim)
(bkz: sanursam zannumca galiba)
"kendimi intihar edicammmmmm" demekle aynı gruptadır.
(bkz: geri dönüşüm kutusu) *
Metro Magazalar Zincirinin hemen hemen pek çoğunda, özellikle de elektronik bölümde sıkça rastlayacağınız uyarı yazılarındaki büyük hatadır.

"Bu reyonda satılan ürünlerin "geri iadesi" yoktur !"

Defalarca uyarmama rağmen inatla, ısrarla değiştirilmeyen uyarı levhaları.

Böylesine büyük bir marketler zincirine yakışmayan bir hata.
hem geri, hem iade sözcüklerini bir arada kullanmayı başarmış kişinin sözüdür. yanlıştır. *
(bkz: toplu katliam)
sarfettiği kelimelerin yeterince etki etmediği ve karşısındaki insana duygularını anlatamadığı hissine kapılan ezik yurdum insanının "böyle konuşursam beni bir bok sanırlar belki" zihniyetiyle haykırdığı beni anlayın, çok önemli bişey söylüyorum feryadıdır. Aynı hadise cümle içinde ingilizce kelimeler tüketen bilinsiz tüketiciler için de geçerlidir.
(bkz: nüans farkı)
ilk cinsel deneyimden sonra garantisi bitmiştir, edilemez.
(bkz: bekleme yapmak)
kendini intihar etmek ve kendi kendine intihar etmek.en az bunlar kadar saçma.
© copyright 2005 - 2026