bugün

/888
Az önce şikecibaşı aiz e,

"Şikesiz olmuyor abi." dedirtmiş futbol takımıdır.
finallerin, kupaların takımı.

en boktan haliyle, en boktan sezonunda milyon eurolar dökerek takımı sözde yıldızlarla doldurmuş azizin kulübünü tokatlamış ve sezonu en azından kupa kazanarak tamamlamıştır.
bjk 0-0 gs
gs 3-2 bjk
bjk 0-2 gs
gs 2-2 bjk
bjk 3-3 gs
gs 2-1 bjk
bjk 1-2 gs
gs 1-0 bjk
bjk 0-2 gs
gs 2-0 bjk

son yıllarda çok koyduk, sonra karga acizliğini görüp acıdık, ne yapalım? insanlık öldü mü?
(bkz: winner)
sonra Beşiktaş kupa aldığı zaman abarttığını söyleyen taraftardır.

birdaha ne Fenerbahçeliler bize tinerci ( (bkz: aziz yıldırım) ) ( (bkz: kupa töreni)) ne de Galatasaraylılar bize galibiyet sarhoşu demesin.

zira bugün izlediğim rezil maçta kupayı alanın hiç bir önemi yoktur gözümde. zevk alıp kupadan haz eden varsa diyecek bir şeyim yok.
görsel
görsel

mutluluk kaynağımız...
(bkz: Fransız futball club)

Türkiye ile alakasi olmayan fransiz klubu.
bu kadar loser olup da bu kadar mutlu nasıl olabiliyor anlayamadığım kulüp.
sorsan 6. bitiren kendileri değil sanki sezonu. aldıkları bala göte şampiyonluk olmasa çok daha erken çözüleceklerdir. bir de her fenerbahçe başarısızlığında oturup at sineği gibi üşüşürler, sonra fenerbahçe her seferinde ayağa tekrar kalkar ama bunların eziklikleri geçmek bilmez.
içlerinde bir eziklik, bir nefret var, şimdilik sebebini aziz yıldırım'a mal ettikleri. ama sanmıyorum ki aziz yıldırım gittikten sonra aynı kompleksten kurtulabilsinler. o zaman da başka bir bahaneleri olacak. ki fenerbahçe taraftarı da zaten sevmiyor aziz yıldırım'ı.

ama dediğim gibi, galatasaray hem dün, hem bugün hem de yarın fenerbahçe'nin altında bir külüptür, öyle olmaya da devam edecektir. hatırlatmak isteriz.
Anlayamadığım nokta fenerbahçe galatasarayın önünde nasıl olabiliyor neyiyle olabiliyor.kaybettikten sonra galatasaraya sarmaları fazlasıyla meşhur zaten.ağlayacaksanız oynamayalım isterseniz.
(bkz: kupa beyi)
hayattaki tek avuntusu fenerbahçe olan dandik köy takımı.
bunların oynadığı futbol ile ligde kaçıncı oldukları belli. bu kadroda podolski, sneijder ve adını unuttuğum diğer sıvacılar var. ama buna rağmen şampiyonluğa oynayan takımlara ezik derler. öyle de götveren ve aklı yetersiz taraftarlara sahiptir.
ölü sezonunda bile baskette avrupa şampiyonu, futbolda kupa şampiyonudur. kupa ördü mü siker.
Birilerinin götü kalkınca gelip koyan takım.
her kupayı biz alacak değiliz de beşiktaş derbisinden birkaç hafta önce, rikerink geldikten sonra takımda bir toparlanma oldu. koca sezonda sadece 3-4 maçta iyi oynamıştık ama son haftaları iyi kapattık. ben rize'yi bile eleyebileceğimizden emin değildim, topçular resmen finale hazırlanmış 5-6 haftalık periyotta. beşiktaş maçını izlerken böyle oynasak yine şampiyon biz olurduk diye düşünmüştür çoğu galatasaraylı. işte. neden sezonu böyle oynamadık, en büyük sorun bu. yarışın içinde olamadık bile. devlet buna bişe yapması lazım yani.
çocukluk aşkımsın, sen ilk göz ağrımsın, kimseyi sevmedim senin gibi. sevdanın uğruna terkettim her şeyi, hayatın anlamı galatasaray!
Öncelikle her zaman gs-fb rekabetinde evin üvey çocuğu gibi kalan beşiktaşa üzülür ve çarşı sebebiyle sempati duyardım.
Ama tarihini bilmeyen yukardaki beşiktaşlıları okuyunca hayretlerim doldu taştı.
Yıllardır sürekli bize yenilmekden ve başarılarmızı izlemekten başka ne yapabildiniz ki.
Ulan son 15 senede kaç kere şampiyon oldunuz.
Şimdi sizi tabloya bile yazamayız, bozulmaca küsmece yok. Sizi rakip olarak yazmamız bir kere matematiğe ordan bütün sosyal bilimlere ters (tarih, uluslararası ilişkiler gibi * çaktın mı? )

Fenere gelince psikolojileri bozuk sen git tarihinin en pahalı takımını kur, elllerin bomboş kim olsa gıcık olur.
Başkanları sürekli biz kupa alıyoruz içden dıştan çıldırıyor. Gündem değiştirmek zorunda başka çaresi yok. Dile kolay 18 sene dağ olsa dayanmaz.

Ben bir gs li olarak azizin gitmesini istemiyorum.
Böyle iyi 4 yıldız üstüne uefa üstüne süper kupa üstüne en çok türkiye kupası.

Daha ne olsun, bir türk takımı düşünün iç de ve dışta müzesinde olmayan sadece bir kupa kalmış.

Edit: ulan emirates cup bile var *
Canavar diye boşuna demiyorlar.
ben futboldan falan anlamam ama yazılanlardan şunu çıkarıyorum:

- galatasaray gerçekten leş bi sezon yaşıyor ve kupa kazanıyor.

şimdi burada hiç anlamadığım halde şunu demek geliyor içimden: "demek ki bu galatasaray denen takımın ölüsü bile kupa falan kazanabiliyor"

sonra istatistiklere hızlıca bi baktım:

lig şamp.

fb 19
gs 20
bjk: 14

burada fb ile kafa kafayalar diyelim

sonra türkiye kupasına bi bakayım dedim

fb: 6
gs: 17
bjk: 9

avrupa dalgalarına hiç girmiyorum o mevzular ortada.

şimdi kısa net ve açık bi soru soracağım:

"abi fenerbahçe bu galatasaray'dan nasıl daha iyi bir kulüp oluyor?"

bakın tekrar ediyorum "ben anlamam bu işlerden" feci canım sıkıldı vaktim de bol hızlıca bi baktım ve bu soru geldi aklıma elimden geldiğince objektif olmaya çalıştım.
saha kenarında kupa gördümü bir başkalaşan takım. bilim kurgu filmlerindeki güç veren totem etkisi falan yapıyo kupa herhalde.
istatiksel olarak türkiye'nin en iyi futbol kulübüdür.

Şampiyonlar ligi'ne katılan ilk takım.

Şampiyonlar ligi'nde ceyrek final oynayan ilk takım.

Avrupa'da kupa alan ilk ve tek takım.

Avrupa'nın en büyük kupası süper kupa'yı kazanmış ilk ve tek takım.

Ligde en fazla şampiyon olan takım.

Türkiye kupası'nı açık ara farkla en fazla kazanan takım.

Toplamda en fazla kupayı müzesinde bulunduran takım.

Milli takımda en fazla oyuncusu oynayan takım.

Bu liste daha uzar...

Yani durum şudur ki galatasaray hedefi ortaya koyar, diğer takımlar onu takip eder. Nokta.
Muslera-Carole-cacares(agger)-chedjou-linnes-alex song-selçuk-podolski-sneijder-sinan(bruma)-dzeko
Şeklinde bir kadro kurması ile camianin büyüklüğünü birleştirerek şampiyon olacak takım,çünkü sadece para transfer ile şampiyon olunsa fener her yıl şampiyon olurdu.
basketbol play off serisinden sonra adını değiştirmesi gereken.

(bkz: balgamspor)
Götünde kupa sapiyla espri yapanları gün yüzüne çıkarmıştır. Gülün lan.
basketbolda her sene fenerbahçe'nin kıllı y.rrağını yiyen kulüp.
Asla spor kulübü değildir. Evet.
© copyright 2005 - 2026