bugün

/27
yarın fransızca sınavım var ve şu an ağlıyorum.
Çıldırtan, saç beyazlatan dil.
Bir mançuca değildir..
Je suis si seule.
bira içmek ve sevişebilmek bu iki şeyden sonra en sevdiğim şey fransızca konuşmak*.
Harf israfı olan dil.
kelime söylenişleri hoş ama gırtlaktan çıkaramadığım bir dil üzücü.
mükemmel bir lisan.

yazımı çok zevkli. kendimi entellektüel(tdk tek l ile, ilber hoca 2 l ile yazıyor) hissediyorum bu dili yazarken.

ayrıca fransızca uzun yıllar lingua franca oldu.
lisede 2. yabancı dil olarak 3 yıl boyunca canımıza okuyan dil. 3 yıl boğuştuk bu lanet olasıca dille şu an aklıma bonjour dışında gelen hiç bir şey yok. Ayrıca kelimeleri bile cinsiyete göre ayıran bu dili feministler hala nasıl sağ bırakıyorlar anlamış değilim.
Dunyanin en guzel dillerinden biri.

Grammar kalibi olarak birinden bir sey isterken sen diye hitap edemiyorsun, siz hep kibar hep kibar.

Fransizca bilen kizlar eklesin.
Dünyanın en toplama dili.

Kökeni germenik olmasına karşın o kadar fazla Latince etkisinde kalmıştır ki günümüzde germen dilleri içinde değil Latin dilleri içinde sayılır.

Fonetigi güzel eyvallah da onun dışında boş bir dil. Dil bilgisini falan ovecekseniz latinceyi, eski Yunancayi ovun.
bokum gibi bir dildir. Kulak tırmalar. Adamı irrite eder.
bonjour muah muah, şöyle bi çarpıcan azına, sinir bozan dildir.
tam bir yazı dilidir.

je ne sais pas demekle, i don't know demek bir değil azizim.
asla öğrenmek istemeyeceğim gözümde kıymetsiz lisandır.
je conduis une voiture.

Ancak böyle üç beş cümle yazarım. seneye öğreneceğim.
bazı sınavların dilidir, sözde türkçedir ama tek kelime anlaşılmaz.
Comment ça va?
Zaz sayesinde ilgilendiğim dil sesi güzel bir bayan konuşsun saatlerce dinlerim.
Fransızlar bu dili çok naif bir sesle konuşurlar ancak sonradan öğrenen kişi ğggggggg diye konuşur.
Öğrenmesi Zor ama konuşması da bir o kadar hoş olan dil.
passe compose'leri çok zevkli.

bulmaca gibi fiil çekiyoruz.
Kendi yöntemimle kabaca 1 yılda öğreneceğimi düşünüyorum.

paso fiil çekimi ezberliyorum.

önce présent, sonra passé composé.
eğitimini almayanın ya da iş/ okul için kullanmayanın bulaşmaması gereken dil. gerçekten de öğrenmek ve telaffuz etmek çekilir çile değil... denemeyin. sonra teşekkür edeceksiniz.
(bkz: jamiryok)
© copyright 2005 - 2026