bugün
- herkes yatsın iyi geceler8
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- 1 saatte 10 bira içmek19
- tembel ve çalışmayan insan16
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- oğlum çok güzel lan6
- cips olsa da yesek7
- istanbul un çok pahalı olması12
- sözlük kızlarının kombinleri20
- the merich13
- velvet vs nervio19
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- otobüste kitap okuyan insanlara bakmak3
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- aklını yitirmek4
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- matbaanın gecikmesine sebep5
- 50 tl ile rolling yapmak6
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- horoz hayası çorbası5
- velvet13
- slavko vincic15
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- en sevilmeyen ev işleri2
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- oğuzhan uğur'un tutuklanması2
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- bira cips6
- nervio11
- ispanya20
- eski nahif sözlük kızları2
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- manifest grubu3
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- acıktım ben3
- ona bir şey söyle9
- 2026 dünya kupası25
- kadim kültürler4
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- laptop5
- yarın iş olduğu gerçeği3
- aga be şarkılar5
- manyak olmaya karar verdim9
- tememda kenka nalaka10
- gocusuz sözlük4
- bir yazarın cinsiyetini öğrenme yolları5
- devlet bahçeli5
- messi ve arjantin'in tüm dünyaya rezil olması7
bursa'nın merkez osmangazi ilçesinde bulunan en işlek caddelerinden olan fevzi çakmak caddesinin bursalılar tarafından bilinen ve yaygın kullanımda olan adı. bi de kocaman osman gazi heykeli vardır.
zaman zaman adının yanlış telaffuz edildiğini görebileceğiniz meydandır. şahsen "fomaaaara" hatta abartmıyorum "fomağara" şeklinde telaffuz edenler görmüşümdür. doğru telaffuz için kelime bir çırpıda söylenmeli, yanlış telaffuz edenlerin dudaklarına sağ el işaret parmağıyla dokunurken sssshhhhh denmelidir.
ufak bir açıklama gerekirse: fo*mara*
ufak bir açıklama gerekirse: fo*mara*
bazıları tarafından fomara bazıları tarafında fomaara olarak telaffuz edilen bursadaki uzun, yokuşlu bir cadde adı.
intihar etmek için en elverişli binalara sahip yer. yükseklik ve zemin bakımından genelde burası tercih edilir zaten.şayet yükseklik korkusu olan varsa trafiği deneyebilir.
ermeni bir sahsın isminden gelir,söylentilere göre şimdiki il müftülüğünün yerinde eskiden genel ev varmış. dönemin gençleri geneleve gidelimyerine fomaraya gidelim diye diye; bu bölgenin ismi genelev patronu fomaranın ismini almış.
bursa'nın anlışılmaz bir şekilde en sıkışık trafiğini barındıran caddesi..
Kendisini cemal nadir caddesi üzerinden atatürk ve cumhuriyet caddelerine bağlayan çatalfırın viyadüğünün tek şerit olması nedeniyle her daim trafiği ile bezdiren cadde.
bursanın dandik bir caddesi. şekil itibari ile değil insanları ile beni kendinden soğutmuş caddedir.
asıl adı şehreküstü olması gerekirken bir kısım zartlar tarafından özellikle "fomara" olarak kullanılmasının nedeni de şudur: bursa'nın manevi mimarlarından (bkz: somuncu baba)'nın kendi isteği dışında şehirde meşhur olmasından rahatsız olması nedeniyle şehri terkederken bursa halkıyla vedalaştığı (şehre küstüğü) meydandır burası. fomara ismi kullanılarak da bu meydanın manevi tarihi unutturulmak istenmektedir. (suvarin)kullanıcı isimli yazarımızın tespiti de iddiamı doğrulamaktadır.
somuncu baba'nın davranışı da şimdiki meşhur olma sevdasında televizyondan televizyona koşan bi kısım hocalara (!) örnek olmalı ama nerdee.
somuncu baba'nın davranışı da şimdiki meşhur olma sevdasında televizyondan televizyona koşan bi kısım hocalara (!) örnek olmalı ama nerdee.
bazı söylentilere göre eskiden burada yer alan furumero ya da fumero isimli bir tütün fabrikasından adını alan meydan. çeşitli ses değişiklikleriyle bugüne fomara şeklinde ulaşmıştır.
susamlı kebap diye bir mekan vardı fomara'da, tikky kızlar hep oraya gelirdi. hala faaliyette mi bilmiyorum. hemen metroya inerken oradaydı.
Bir bursa ilcesinin en popüler mahallesi caddesi.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar