bugün
- habire1275
- habire12 adamdır37
- izmirli kızların verici olması34
- sssilvermist21
- claudian clouds kadındır12
- cilgincapkin13
- sözlükteki kavganın amacı5
- arap gel oğlum5
- ben senin yerinde olsam3
- yarası olan gocudur5
- yapay zeka bile moderatör oldu3
- fransız arabaları2
- aslan3
- gaz fren debriyaja aynı anda basarsak ne olur16
- erkeklerin artık adım atmaktan korkması20
- sokak köpeği3
- suca suruklenen cocuk7
- futbol12
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları14
- çingene2
- liseliler için uyku vakti3
- temmuz6
- selam arkadaşlar beni hatırladınız mı4
- sözlük kızları bizim neyimizdir sorunsalı11
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası18
- gammazların tarafsız olması gerekliliği26
- uludağ sözlük cenaze namazı2
- burhaniye6
- arka sokaklar3
- yorgun mermi13
- adanalı3
- yazarların iyi ki almışım dediği şeyler3
- arkadaşlar sizce bu takım elbise güzel mi15
- vincent van gogh5
- çare sarıgül5
- 26 temmuz 2026 karlsruher sc inter milan maçı2
- doğum haritası6
- sözlük erkeklerinin 1 90 dan kısa olmaması10
- hakkımda bilmeniz gerekenler34
- sözlükte kavga eden iki yazarda artı oy alması3
- sigmund freud sözleri2
- fetöyü doğuran katı laikliktir5
- kendine 10 üzerinden kaç verirsin4
- ülkedeki en büyük orospu çocuğu3
- türklerin en başarılı olduğu spor3
- kemoşların genel özellikleri4
- bir kıza sevgilin var mı diye sormak10
- mangal yakabilen kız3
- eintracht frankfurt2
- 26 temmuz 2026 türkiye brezilya voleybol maçı7
Bir bursa ilcesinin en popüler mahallesi caddesi.
susamlı kebap diye bir mekan vardı fomara'da, tikky kızlar hep oraya gelirdi. hala faaliyette mi bilmiyorum. hemen metroya inerken oradaydı.
bazı söylentilere göre eskiden burada yer alan furumero ya da fumero isimli bir tütün fabrikasından adını alan meydan. çeşitli ses değişiklikleriyle bugüne fomara şeklinde ulaşmıştır.
asıl adı şehreküstü olması gerekirken bir kısım zartlar tarafından özellikle "fomara" olarak kullanılmasının nedeni de şudur: bursa'nın manevi mimarlarından (bkz: somuncu baba)'nın kendi isteği dışında şehirde meşhur olmasından rahatsız olması nedeniyle şehri terkederken bursa halkıyla vedalaştığı (şehre küstüğü) meydandır burası. fomara ismi kullanılarak da bu meydanın manevi tarihi unutturulmak istenmektedir. (suvarin)kullanıcı isimli yazarımızın tespiti de iddiamı doğrulamaktadır.
somuncu baba'nın davranışı da şimdiki meşhur olma sevdasında televizyondan televizyona koşan bi kısım hocalara (!) örnek olmalı ama nerdee.
somuncu baba'nın davranışı da şimdiki meşhur olma sevdasında televizyondan televizyona koşan bi kısım hocalara (!) örnek olmalı ama nerdee.
bursanın dandik bir caddesi. şekil itibari ile değil insanları ile beni kendinden soğutmuş caddedir.
Kendisini cemal nadir caddesi üzerinden atatürk ve cumhuriyet caddelerine bağlayan çatalfırın viyadüğünün tek şerit olması nedeniyle her daim trafiği ile bezdiren cadde.
bursa'nın anlışılmaz bir şekilde en sıkışık trafiğini barındıran caddesi..
ermeni bir sahsın isminden gelir,söylentilere göre şimdiki il müftülüğünün yerinde eskiden genel ev varmış. dönemin gençleri geneleve gidelimyerine fomaraya gidelim diye diye; bu bölgenin ismi genelev patronu fomaranın ismini almış.
intihar etmek için en elverişli binalara sahip yer. yükseklik ve zemin bakımından genelde burası tercih edilir zaten.şayet yükseklik korkusu olan varsa trafiği deneyebilir.
bazıları tarafından fomara bazıları tarafında fomaara olarak telaffuz edilen bursadaki uzun, yokuşlu bir cadde adı.
zaman zaman adının yanlış telaffuz edildiğini görebileceğiniz meydandır. şahsen "fomaaaara" hatta abartmıyorum "fomağara" şeklinde telaffuz edenler görmüşümdür. doğru telaffuz için kelime bir çırpıda söylenmeli, yanlış telaffuz edenlerin dudaklarına sağ el işaret parmağıyla dokunurken sssshhhhh denmelidir.
ufak bir açıklama gerekirse: fo*mara*
ufak bir açıklama gerekirse: fo*mara*
bursa'nın merkez osmangazi ilçesinde bulunan en işlek caddelerinden olan fevzi çakmak caddesinin bursalılar tarafından bilinen ve yaygın kullanımda olan adı. bi de kocaman osman gazi heykeli vardır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar