bugün
- arkadaşlar bakar mısınız10
- hep kendini suçlamak12
- çocuğa yabancı isimler vermek3
- yeni biriyle tanışmak5
- kılıçdarı destekleyen sanatçılar9
- lgs de 5 yanlış yapan kızı annesinin zorbalaması6
- son 20 yılın en gıcık lafı14
- kız arkadaşının giyimine karışmayan erkek22
- hangi manifest kızısın10
- winamp msn messenger half life windows 983
- havalar da ısındı9
- allah2
- ona bir şey söyle18
- hazır mantı6
- 10 yıl sonraki haline bir mesaj bırak6
- sözlük içi etkileşimin düşük olması3
- yks'ye öylesine girmek2
- yalnız yaşamak12
- kabe'deki skandal izdiham görüntüsü2
- güne bir şarkı bırak6
- maaşla çalışıp ben alfayım diyen erkek3
- kıyametin yaklaşıyor olduğu gerçeği6
- sigarayı tersten yakmak4
- eşini aldatan birini görünce yapılması gereken şey2
- 15 haziran 2026 belçika mısır maçı10
- adolf hitler'in 6 milyon yahudi öldürdüğü yalanı4
- true'ya arkadan sahip olmak15
- 15 haziran 2026 ispanya yeşil burun adaları maçı13
- devlet bahçeli4
- yapay zeka ile kod yazmanın getirdiği tembellik2
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- araplaşmış türkler3
- kadın olsaydım çok açık giyerdim22
- ergenlikten kişilik analizi2
- türkçe ezana kuduran türk3
- 16 haziran 2026 iran yeni zelanda maçı10
- dandik üniversite mezunlarının ortak özellikleri4
- yanlız o hareketi yalnış yapıyorsun4
- eyüpsultan'da cookie dağıtan kız2
- götü büyük kadın3
- merhaba arkadaşlar ben geldim2
- baygın koku2
- sadece bayan entrylerini okumak4
- pizzanın kenarını yememek4
- güne bir söz bırak2
- şapka2
- kuran-ı kerim2
- paşa gönlüm bilir2
- çelenk2
- namus takıntısı olan erkek17
ampülün içinde sıcağa dayanikli ince uzun ve direnci fazla olan tel.
tungsten gibi erime sıcaklığı yüksek olan metallerden, imal edilen, yüksek sıcaklıklarda mekanik dayanımını koruyan bir parçadır.
toz metalürjisi yöntemi ile imal edilir.
toz metalürjisi yöntemi ile imal edilir.
Belçika'nın kuzeyinde ve Hollanda'nın tamamında yaşamlarını sürdüren bir toplum. Özellikle Belçika'nın endüstriyel alandaki gelişiminin baş kaynağı Alman disiplininde yaşam tarzı olan dilleri sanki ingilizce-Almanca ortak yapımı gibi duran bir topluluk. Özellikle Belçika'da kendilerini güneydeki valonlardan daha üstün bir ırk olarak gören ve onların tembelliği yüzünden sürekli bölünmeyi tartışan ama ülkenin zenginliklerinin kendilerinde olması münasebetiyle güneydeki Valonların pekte sıcak bakmadığı topluluk.
belcika epi topu on milyonuk bir ulke olmasina ragmen icinde ne firtinalar kopuyormus bizim haberimiz yok. ben ilk geldim diyorum kortrijk e gidicem nasil gidicem. sordugum herkes ulkenin ortasindan bir cizgi cekiyor. hani anlam veremedim o zaman ama brukselden kortrijke bir gittim hani cizgiyle degil bicakla kesseler yeriymis. baska bir ulke hissi uyandiriyor insana. kuzey belcika flaman bolgesi guney volon bolgesi. dil kultur yasam tarzi tamamen farkli. flamanlar flamanca konusuyor almanca ingilizce karisimi tuhaf kaba bir dil. volonlarda fransizca konusuyor. sadece brukselde iki dilide duyabilirsiniz. bruksel zaten dunyanin kucuk bir numunesi.
flaman bolgesi zengin, temiz, duzenli. buyuk ciflik tarzi evlerde yasiyrlar. evin onunde at kosturuyor adamlar. insanlarda alman disiplini var. tip olarakda hemen ayirabilirisniz. ama ve lakin soguk insanlar. irkci. valonlarla ayrilmak istiyorlar. tembelsiniz bize yuk oluyorsunuz diye. evet valonlar rahat insanlar. cogu somajla yasiyor. iki uc nokta bunlar ve bir yerde yasamaya calisiyorlar.
flaman bolgesinde yasadigim icin onlarin yasam tarzlarini daha cok goruyorum. commune gidincede flamancadan baska dil konusmazlar. ingilizce fransizca anliyorlar ama konusmuyorlar. hani valonlarla sorunlarin olabilir ama bunu diger vatandaslara niye yansitirsin be guzel kardesim. birazda nazik olmayi ogrenseniz.
flaman bolgesi zengin, temiz, duzenli. buyuk ciflik tarzi evlerde yasiyrlar. evin onunde at kosturuyor adamlar. insanlarda alman disiplini var. tip olarakda hemen ayirabilirisniz. ama ve lakin soguk insanlar. irkci. valonlarla ayrilmak istiyorlar. tembelsiniz bize yuk oluyorsunuz diye. evet valonlar rahat insanlar. cogu somajla yasiyor. iki uc nokta bunlar ve bir yerde yasamaya calisiyorlar.
flaman bolgesinde yasadigim icin onlarin yasam tarzlarini daha cok goruyorum. commune gidincede flamancadan baska dil konusmazlar. ingilizce fransizca anliyorlar ama konusmuyorlar. hani valonlarla sorunlarin olabilir ama bunu diger vatandaslara niye yansitirsin be guzel kardesim. birazda nazik olmayi ogrenseniz.
aslında öz be öz felemenk'tirler ancak...
bugün flaman denilen adamlar zamanında habsburg hanedanı'nın ispanya kolunun egemenliğinde kalmışlardır. kuzeydeki felemenkler reformları yaşar, giderek özgürlükçü bir toplumsal yaşama geçer ve kapitalizmin temellerini atarlarken bunlar engizisyonu, dini baskıyı yaşamışlardır.
sonrasında gün gelmiş, birleşip felemenk cumhuriyeti'ni kurmuşlardır ama kültürel anlamda kuzeyden kültürel anlamda o kadar kopmuşlardır ki çareyi ülkeyi ayırmakta bulmuşlardır.
sonrasında kuzey coğrafi keşiflerle gelen ticareti hollanda doğu hindistan şirketi'ni kurarak hegemonyasına almış ve paraya para dememişken bu garipler de gerçek fransızlar olan valonlar'la birlikte yaşamak zorunda kalmışlardır.
bugün hollanda ile belçika sınırları arasında fark neredeyse bulunmazken, brüksel'in flaman ve valon mahalleleri arasında uçurumlar bulunur.
bugün flaman denilen adamlar zamanında habsburg hanedanı'nın ispanya kolunun egemenliğinde kalmışlardır. kuzeydeki felemenkler reformları yaşar, giderek özgürlükçü bir toplumsal yaşama geçer ve kapitalizmin temellerini atarlarken bunlar engizisyonu, dini baskıyı yaşamışlardır.
sonrasında gün gelmiş, birleşip felemenk cumhuriyeti'ni kurmuşlardır ama kültürel anlamda kuzeyden kültürel anlamda o kadar kopmuşlardır ki çareyi ülkeyi ayırmakta bulmuşlardır.
sonrasında kuzey coğrafi keşiflerle gelen ticareti hollanda doğu hindistan şirketi'ni kurarak hegemonyasına almış ve paraya para dememişken bu garipler de gerçek fransızlar olan valonlar'la birlikte yaşamak zorunda kalmışlardır.
bugün hollanda ile belçika sınırları arasında fark neredeyse bulunmazken, brüksel'in flaman ve valon mahalleleri arasında uçurumlar bulunur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar