bugün

/262
An itibari ile dünya üzerindeki kullanıcı sayısının 250 milyonu geçtiği ve yıl sonu gelmeden de 300 milyonu geçeceği düşünülen sosyal ağ. Bazılarının düşündüğünün aksine fingirdeşme alanı olmadığı gibi bu amaçla da kullanılıyor. Ama zaman geçtikçe facebook gibi sosyal ağ'ların duruşları da değişecek. iran'daki olayları ilk kez facebook'tan seyretti dünya. Kendi insanlarının üzerine otomatik tüfeklerle ateş ettiren bir hükümet. Urumçi'deki olayları da aynı şekilde. Hindistan'daki kanlı otel baskını sırasında odasına saklanan Türk kızının da Facebook'tan dünyaya haber geçtiğini hatırlamakta fayda var. Bu gibi ağlar artık dünya üzerindeki insanların olaylardan, özellikle öğrenilmemesi gereken olaylardan çok daha çabuk haberdar olmalarını ve olaylara karşı birlikte, organize olmalarını sağlar hale geldiği için facebook ve türevlerinin önemi oldukça arttı.
bugün bir türlü doğru düzgün çalışmayan, sağdan soldan hata mesajları veren angut site.
kişi arama sayfası bi değişmiş. daha bi fonksiyonel olmuş. anında farkettim lan. *
(bkz: face de eski sevgilinin profiline takılmak)

bu arada beni betacı seçmişler ondan öyleymiş.
benim için en çok işe yarayan özelliklerinden birini lağvetmiş site. yahu ben mi göremiyorum yoksa milletin doğum gününü belirten fasilite kapanmış mı? burdan mark'a sesleniyorum. "oğlum o uygulama hayat kurtarıyor lan geri getirin, yok abi biz birşeyi ellemedik diyorsan da benim oturumumda sorun var ellağamm".
dakikalar itibariyle service unavailable dns failure hatasını veren site.
an itibariyle rahatça girilebilen site.
(bkz: Service Unavailable)
an itibariyle krize sokan sitedir.
şu sıralar gündelik halini alan bir site. herkes günde en az bir kere girmezse rahat edemiyor. facebook'u olmayanlar da dışlanıyor.

-merhaba. ben hayrettin
+merhaba. ben de abdullah
-facebook'un var mı abdullah?
+yok abi niye sordun?
-tamam o zaman bir daha görüşmeyelim
+noldu şimdi abi ne güzel konuşuyorduk
-yok abdullah ben facebook'u olmayan insanlarla görüşmüyorum. senin seviyene inemem. çekil bakiyim şöyle.
facebook'a girilmiyor kimse bişey yazmamış
yoksa hepiniz bot musunuz he?

edit: (bkz: yoksa ben zurna mıyım ha)
(bkz: 15 ağustos 2009 facebook un çöküşü)
kendisine bağımlı olmuş insanları çökmesiyle birlikte mağdur etmiş olan site.

ayrıca çökmenin yaşandığı andan önce login olduğum ve farmville oyununun sayfası açık olduğundan hala çatır çatır farmville oynayabilmekteyim,ilginç bir durum.*

yeni bilgiler ışığında gelen edit:farmville in kendi java serverı varmış ben facebooktayım diye kendimi kandırıyormuşum.bilgi için core eye a teşekkürler.*
interneti kullanıp da üye olmayan insan bulunmayan site sanırım.

başarısına laf yok. tebrikler.
başınıza ilginç şeylerin gelebileceği, truman show tribi yaşatabilecek bir siteymiş.

bugün gördüm!

zonguldaklı bir arkadaşın profilinde bir iletide sohbet ediyorduk, mcdonalds'a asla girmeyeceğimden falan bahsettim tartıştık bu durumu. beş dakika sonra bana arkadaşlık teklifi geldi; Mc Donalds isimli bir profil!

Kayseri menşeili McDonalds profilinin beni ekleme sebebi başkadır ama durumun yarattığı şok hissi kalıcıdır.
içinde basit ama bağımlılık yapan oyunlar bulunduran site.
Ör: çete savaşları, farmville...
her gün tek kelime konuşmadığım insanların, onlarca kızın ve hatta gay'in eklemesi gibi artık alışılageldik durumların ötesinde enteresan diyalogların da yaşandığı sitedir.

yine tanımadık bir ekleme sonrası aynı naiflikle mesaj atılır:

- merhaba, eklemişsin ama çıkaramadım. nerden tanışıyoruz?
+ ya hatırlamazsın neyse boşver zaten sorun olacaksa
ulan sen hatırlıyabiliyorsun da ben niye hatırlayamayayım? beyin naklimi yapan doktor musun? alkol komasında beni tuvalete mi taşıdın nedir?
- sen hatırlayabiliyorsan eminim ki hatırlattığında ben de hatırlarım.
+ üç sene önce istiklal caddesinde tanışmıştık boşver konuşmak istemiyorum
arkadaşım sınırlı sayıda mı üretildin? muhatab olmak istemiyorum ama insanda neden merak duygusu uyandırırsın?
- yahu neden konuşmak istemiyorsun, niçin merak uyandırıyorsun?
+ istiklal caddesinde yürüyordun, eski erkek arkadaşımın arkadaşıydın, tanışmıştık. ismini anmak dahi istemiyorum. çok uzadı bu zaten.
- bak manyak insan. bence de uzadı. fakat sen direk yolda önüne çıkan adamı eklemek yerine. "merhaba ben x'in eski sevgilisi y. istiklal caddesinde tanışmıştık şu zaman" diye mesaj atsan uzamazdı. belli ki sen ruh hastasısın ama ben psikolog değilim.

ve tanrı block tuşunu yarattı...
tamamıyla kafayı yemiş gerizekalı fasilite. ısrarla mob wars dediğim halde farmville uygulamasına atıyor beni. bilgisayarı kastırıyor, sinirimi zıplatıyor.
tanıyor olabileceğin kişiler arasında berberin çırağını bulmuş site. vallahi helal, ne diyeyim.
üstteki mavi kısım iki tarafa genişlemiş ve dayanmıştır. 15 dakika önce olmuştur bu. bir şeylere hazırlık yapıyorlar sanırım.
video paylaşım sitesine dönüşen ve amele kaynayan bir internet sitesi.
tasarımla ufaktan oynamaya başlamış web sitesidir. yeni bir layout istemiyorum artık.
sürekli birşeyleri değiştirmeyi ve kullanıcıları delirtmeyi amaç edinen site. daha doğrusu paylaşım sitesi, zira youtube'u aratmamaktadır.
an itibariyle ulaşılamayan sitedir. "Site blocked. http://www.facebook.com is not allowed on this network. YASAK KARDEŞiM! AYIP DEĞiL Mi :D" diye bir de uyarı yazısı alıyoruz.

not:ayrıca farmvilledeki emeklerimi de bu ulaşılamama sorunları yüzünden yakmış sitedir.
yavaş yavaş kendinden soğutmaya başlatan site.
(bkz: sevgiliden ayrılma sebepleri)
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026