bugün

Chp ve iyi partililerin en az %80 i 90 ı inanıyor buna.
Çünkü müslüman değiller.

Edit: evrimi savunup yaratışı inkar eden insan şirk işler ve müslümanlıkdan çıkar.
valla şu evrim tartışmasını amerikan papazlarının ülkeye soktuğu söylenir.
islam ın evrimle bir alıp veremediği yoktur çünkü evrim, canlıların yaradılığını değil nasıl değişim gösterdikleri konusunu inceler.
evrim önermeleri içinde canlılar böyle yaratılmıştır diye bi şey yok.
evrim teorisine en çok protestan amerikalı papazalar karşıdır hatta amerikada okullarda bu dersin kaldıurılması için dava üstüne dava açarlar.

evrim teorisi ilk çıktığında müslümanlar önce sahiplenir gibi olmuş hatta ibni sina ve bazı isalam alimleri önceden söylemişti gibi argüman ileri sürsede pek rağbet görmemiş.
Açmazı yoktur her şeyi açıklar.
Evrim teorisi hala ilk çıktığı gün iddia ettiği şeyleri iddia ediyor sanan insan söylemi. Darwin'in çoğu fikri bilim ile yanlışlandı fakat o çalışmaların temeli Darwin'in çalışmaları idi. Yani yanlışları demek teori çöp demek değil. O teori ışığında başka çalışmalar yapılabildi. Bunu demiş doğru mu diye araştırıp başka sonuçlara da ulaşıldı. Bilim sürekli gelişir, bilim bir süre sonra kendini yeni bulgular ile yalanlayabilir.
ateistlere göre hiçlikten gelip hiçliğe gidiyoruz. Peki bizde soruyoruz;

''Âlemin küfre göre, hem başı, hem sonu "hiç"... "iki hiç" arasında varlık olur mu ki hiç?.. ''

-Necip Fazıl Kısakürek.
(bkz: adem aleyhisselam ne zaman yaşadı)
yine bilgisi yok fikri çok insanlar bir araya toplanmış. özellikle evrim hakkında asılsız iddialar ortaya atanlara şaşırıyorum. bunları kim öğretiyor size yoksa kendiniz mi düşünüyorsunuz? öyleyse valla hayatta inanmam.

cevap vermeye tenezzül edilecek açmaz iddiası ortaya atılmamış başlık. gidin evrim teorisini gözünüzle okuyun götünüzle değil. yalnız 2 konuya değinmek istiyorum. cansızlıktan canlılığın tesadüfen oluşmasını inceleyen bilimsel teorinin adı abiyogenezdir. evrim ile karıştırılmasın. ilk tek hücreliler oluştuktan sonra bunlardan tamamen tesadüfen insan ortaya çıkmasına da evrim teorisi deniyor. evet tesadüfler sonucu insan oluşuyor. biz hayal dünyasında yaşamıyoruz. siz gerçeklerden uzak yaşıyorsunuz. ikinci konu da şu; evrim tarihi 3.5 milyar yıllık bir zamandır. 4.5 milyar yıl dünyanın ilk oluştuğu zamandır. dünyanın soğuması ve üzerinde ilk yaşamın ortaya çıkması için uygun koşulların sağlanması 1 milyar yıllık bir süreden sonra mümkün olmuştur.

bilim istismarcısı bilimi gerçekten istismar ediyorsun. yalan yanlış bilgiler ile insanların kafasını bulandırma.

her şeye rağmen bilime inanmayan insanlara söylenebilecek tek bir şey var. dünyanın en zeki bilim insanları mal ama siz akıllısınız.
Evrim teorisi tesadüf olarak açıklar ve bunu da kendiliğinden diye açıklar ama bir mantığa oturtamaz ve anlamı olmadığını söyler. Rastgele geldiğimizi ve ölüp gideceğimizi söyler fakat bu fikir bana pek mantıklı gelmemektedir ve ayrıca bana rahatsızlık da vermektedir. Fakat şu da var ki ben inançsızım lakin bence büyük canlılar olarak düşünüldüğünde, insanlar olarak düşünüldüğünde hatta tek hücreli canlılarda da düşünüldüğünde bana pek de mantıklı gelmiyor.
Bir de illa bilime inanmak şart mı? bilse de inanmayabilir yani çünkü bilen kişi bilir ve bilen de kurallara uyar. Aslında inanmak da güzel ve önemlidir çünkü bildiği halde yalanlarsa öyle de olmaz.
bilim adamlarının gizli mektubu:

canlıları incelerken bir olgu keşfettik. adına evrim diyelim. bütün bu gözlemlenebilir ve doğrulanmış kanıtları canlılar tesadüfen bugünkü halini almış şekilde gösterelim. bize göre de bu hiç mantıklı ve anlamlı değil. ama olsun diğer bilim insanlarına oyalanacak bir şeyler verelim. bu teori üzerinde binlerce hipotez test etsinler ve sonuç olarak tesadüfen oluştuğumuz gerçeğini(her ne kadar anlamsız olsa da) inkar edebilecek tek bir kanıt bulamasınlar. ulan iyi bulduk ha dünyanın en zeki insanları bile gelse bu teoriyi çürütemez. yaşasın ateizm.

imza: 104 bilim adamı...
(bkz: do not feed the troll)
Evrim teorisinin tek açmazı kuşlar varken bizim erken evrilişimizdir. Düşün: Ulaşım ve iletişim tamam, sürüler halinde hareket etme ve yüksek popülasyon tamam. Karga olsan bilginin aktarımı tamam. Akbaba olsan beslenme alt sınırın düşük, haliyle hayatta kalma yüksek. Kartal olsan görüş yüksek.
Bence ellerimizin yapısıyla alakalı biraz. Aletler üretmek için yüksek uyumluluğu var. Kendi dengesi var. Tabii bir kuşun beyin büyüklüğü ile bizimki arasında epeyce fark var. O zaman da şu ortaya çıkıyor; zürafaların beyni daha büyük ama yunuslar onlardan daha zeki.
çok fazla açmazı var. yeniden düşünülmeli.

1- ortalama insan vucudu 22 trilyon hücreden oluşuyor . tüm dünya bir araya gelsin1 tanesini yapamıyor.

2- mesela bir canlı olüyor. anında çürümeye başlıyor. tekrardan elementlerine ayrılıp başka hayataların parçası oluyor.

3- bir bal arıların çiçek dansı. manyakçca bişey.


4- modern bilim hala bilinç akıl iradeyi tanımlayamıyor. bu yüzden suni bilinç yapılamıyor.
5- aynı topraktan çeşit çeşit renkte şekilde çiçekler çıkıyor.

en modern teknoloji bile topraktan o kadar çok rengi sentezleyemiyor.

6- en mini pire bile seks yapmak ve çoğalmak için diğer dişi bir pireyi buluyor ve onu dölleyerek çoğalıyor.

7- doğadaki toplan 1-36 saat yaşındaki basit böcekler bile çiftleşmek yine aynı türdeşlerini buluşuyor.
yine cahiller toplanmış.

--spoiler--
1- ortalama insan vucudu 22 trilyon hücreden oluşuyor . tüm dünya bir araya gelsin1 tanesini yapamıyor.
2- mesela bir canlı olüyor. anında çürümeye başlıyor. tekrardan elementlerine ayrılıp başka hayataların parçası oluyor.
3- bir bal arıların çiçek dansı. manyakçca bişey.
4- modern bilim hala bilinç akıl iradeyi tanımlayamıyor. bu yüzden suni bilinç yapılamıyor.
--spoiler--

1. evrimi, evrim tanrısı tarafından, bütün canlıların hücrelerinin tek tek oluşturulması şeklinde algılayanlar var. insanlar isterse bütün hücreleri tek tek oluşturabilir. insanlar hücre oluşturabiliyor. aa nasıl yani? yaa öyle.
2. insanların öldükten sonra elementlerine ayrılması nasıl bir evrim açmazı?
3. bu evrimin bir yansıması.
4. suni bilinç yapay zeka olmasın?

--spoiler--
5- aynı topraktan çeşit çeşit renkte şekilde çiçekler çıkıyor.
en modern teknoloji bile topraktan o kadar çok rengi sentezleyemiyor.
6- en mini pire bile seks yapmak ve çoğalmak için diğer dişi bir pireyi buluyor ve onu dölleyerek çoğalıyor.
7- doğadaki toplan 1-36 saat yaşındaki basit böcekler bile çiftleşmek yine aynı türdeşlerini buluşuyor.
--spoiler--

5. bu evrimin bir yansıması.
5 in devamı. GDO dediğin şey ile bitkiler, çiçekler aklına ne geliyorsa daha iyi, daha renkli, daha canlı hale getirilebiliyor.
6. bu evrimin bir yansıması.
7. insanlar, köpekler, maymunlar, atlar vb bir çok canlı çiftleşmek için kendilerine farklı hayvanlar bulabiliyorlar.
evrim teorisinin açmazlarından bir tanesi, kendisinin kabul görmesini beklerken dogmatik yaratıcı olgusunu kabul etmemesidir. her şeyi bilime dayandıranların, bilimin cevap veremediği konulara "eaaahh" filan diye geçiştirmeleri gibi..
çoğunlukla, ''mükemmel'' düzenin mutlaka bir yaratıcısı olmalı diye yola çıkanların uydurdukları bahanelerdir.

evrim sadece adında teori olan yerçekimi kanunu gibi yadsınamaz bir kanun olma yolunda ilerleyen bir kavramdır.
insanoğlunu neandertal yaşamdan beri gözlemleme imkanı olmadığı için asla o noktaya varamayacak orası ayrı.
evrim teorisini kabul ediyorum ama şu konu kafama takıldı: gelişmiş canlılar evrimleştiyse ilkel canlılar neden günümüzde de var? onlar neden aynı kaldı?
Bana da enok'un kitabı, Kur'an hikayelerinden daha mantıklı geliyor. En azından sürekli tekrar etmeyen cümlelerle ilerleyen bir olaylar zinciri var.
Siktir et takılma böyle şeylere. Ölünce göreceğiz bilincimizin ne olacağını.
Canlıların yaşamak için milyonlarca yılda geliştirdikleri söylenen özellikleri o noktaya gelene kadar geçen sürede nesli tükenmiş sayısız varlığı da beraberinde getirmiş olması gerekirdi; çünkü gerekli özellik oluşana kadar canlı zaten yok olacağından yine sayısız ne olduğu anlaşılmayan varlığın fosillerini bulmamız gerekirdi. Üstelik evrimin sadece insanoğlu üzerinden yanıtlanmaya zorlanması başlı başına bir açmazdır. Doğadaki varlıklar içinde vücut bakımından en aciz ve savunmasız olan insandır. Ne kendini koruyabileceği boynuzları, ne dallarda zıplayacak çevikliği, ne uçma yeteneği, ne de bu gibi özel bir yeteneği yoktur. Onu tüm canlılar içinde özel ve farklı kılan özgür iradesi ve düşünme kabiliyetidir. Bu sayede diğer tüm varlıklara hükmetme yeteneği vardır. Ateizm savunucusu olan arkadaşları anlıyorum: kendi inanışlarının ispatı için evrim teorisini kullanmaya çalışmalarını ise yadırgıyorum. Buradan ateizme ekmek çıkmaz arkadaşlar. Bilgisiz cahil; ama dindar arkadaşlara da tavsiyem kıt bilgi ve önyargı ile bu konuyu kestirip atmak yerine iman denilen kavramın içi boşaltılmış bir önyargı gibi algılanmaması için susmalarıdır. Doğada hiçbir canlıda bulunmayan özelliklerimiz ile bir farkımız olduğu aşikâr. Bu farkı evrimle ya da dini argümanlarla cevaplamaya çalışmak da ancak cehaletten kaynaklandığı da aşikar. Bilimin yanıt veremediği şeyler nasıl varsa; dinin de cevabı veremeyeceği şeyler vardır. Bilim ruhu, din de niçin yaratıldığımızı asla açıklayamayacaktır. Bilim ruha "enerji" der geçer; din yaratılma nedenimize "ibadet" der geçer. Oysa ikisi de cevap olamaz. Özellikle dinin yaratıcıya ibadet etmek için yaratıldığımızı söylemesi muallakta kalan bir iddiadır; çünkü hiçbir şeye ihtiyacı olmayan kudret'in ne bize ne de ibadetimize de ihtiyacı olamaz. Ancak hükmüne kurban olduğum tanrı bunun nedenini bilebilir. Zaten meleklere bunu açıklayıp sonra da gelen soruya binaen "sizin bilmediğinizi ben bilirim" diye cevaplayıp, sonra da içeriği net anlatılmayan suali melekler cevaplandıramamış ve insan cevabı vermiştir. Allah da kudreti önünde meleklere secde etmelerini söylemiştir. Buradaki nüans melekler insana değil yaratıcımızın kudretine secde etmişlerdir; yoksa biz kimiz ki? Kur'an da geçen bu anlatının net olarak sebebi (niçin yaratıldığımız) açıklayamadığı ortadadır. Gerçeğini yalnız hükmüne kurban yüce Tanrı'm bilir.
Aslında bilimin ayakları en sağlam yere basan teorisidir dersek yanlış olmaz. Evrim teorisi genel görelilikten ve bigbangten bile daha sağlamdır. Ayrıca teori desteksiz sallanan fikirler demek değildir. Teori doğa kanunlarının açıklanmasıdır. Yer çekimi gibi evrim de bir doğa gerçeğidir.
Evrimi uludag sözlukte tartışmak da ne biliyim.
görsel

evrim teorisi soyut bir kavramdır. birileri tarafından kabul görmeyi beklemez. bilimin yanıtlayamadığı soru varsa sorabilirsiniz. sizin bilim konusundaki bilgisizliğiniz o sorunun cevabı olmadığını göstermez.

bilimde kanun diye bir kavram yoktur. gündelik dilde doğa kanunları olarak geçen kavramlar üzerinden açıklarsak; evrim bir doğa kanunudur, evrim teorisi ise bunun nasıl olduğunun açıklanmasıdır. yer çekimi bir doğa kanunudur, yer çekimi teorisi bunun açıklanmasıdır.

doğada bulunan hiçbir canlı aynı formda kalamaz. her canlı kendi evrimsel çizgisinde ilerler. tarih üzerinde herhangi bir noktada yaşayan herhangi bir canlı, o günkü formunda evriminin zirvesindedir. bize göre geçmişteki canlılar ilkeldir. bugün ilkel bir canlı yoktur. onun evrimi o canlıyı o kadar geliştirmiştir.

evrimin nihai noktasında bütün canlılar insana dönüşmeyecekler. bütün canlılar kendi içlerinde oldukları gibi olup kendi gelişmiş formlarına dönüşecekler. örneğin pikachu charizard'a dönüşemez çünkü onun gelişmiş formu raichu'dur.

nesli tükenmiş sayısız ara formun fosilleri bozulmadan korunmuş olsaydı her şey çok daha basit olurdu. dedesinin kemikleri toprak altında bozulmadan milyonlarca yıl durabilecek olan varsa evrime ilk taşı o atsın. sayısız fosil yok ama sayılabilecek kadar fosil var. ve bunlar gerçek bir ara form özelliği taşıyorlar. biraz araştırma yapsanız bütün düşünceleriniz değişir. evrimi insanlar üzerinden açıklamaya biz zorlanıyoruz. evrim diyor ki bütün canlılar tek bir ortak atadan evrim geçirmiştir. aklına gelebilecek her şey birbiriyle akraba. ama insanlar sadece insanların maymundan gelmesine takılıyor. istersen sana balinaların ve yunusların nasıl evrim geçirdiğini anlatayım. inan bana insan evriminden daha çok heyecanlı ve güzel bir konu. her canlının kendine has evrimsel avantajları ve dezavantajları var. insanlar düşündüğün üzerinde düşünebiliyor. soyut kavramlar üretebiliyor. ancak kanatları yok uçamıyor. kuşların kanatları var uçabiliyor ancak felsefe yapamıyorlar. gerçi bunu insanlar da yapamıyor. sözde mükemmel insanların ileri derece düşünsel aktivitelere beyni basmıyor. insanların düşünme özelliği diğer canlılarda yok zannedilmesin. ileri derece düşünsel aktivitelere beyni basmayan insanlar gibi diğer hayvanlar da sadece beyinleri yettiğince düşünebiliyorlar.

ateizm meselesi: dinde Allah ol deyince bütün canlılar oluyor. ama gerçekte öyle olmuyor. bütün canlılar 3.5 milyar yıllık bir evrim süreci geçiriyor. agnostik açıdan bakarsak. bu ispattan sonra bir tanrı varsa bile bu müslüman tanrısı değil. diğer dinlerin tanrılarının da gerçek olmadığı yine dinlerin dogmaları ile gerçeklerin kıyaslaması vasıtası ile ispatlanabiliyor.

bilim ruh ile ilgili hiçbir şey söyleyemez çünkü ruh diye bir şey yoktur. evrende ve bilimde metafiziğe yer yoktur. bilim somut şeyler ile ilgilenir. olmayan bir şeye enerji deyip geçtiğini hangi bilgiye dayanarak söylüyorsunuz? yoksa astrolojicileri, meditasyoncuları, kuantumcuları bilim insanı mı sanıyorsunuz?
Mezarda gorucen var mı yok mu?