bugün
- türkçe 25000 kelimeden oluşan kısıtlı bir dildir8
- 08 eylül 2026 üsküdar da başkan vekili seçimi4
- s'i l v'e r m'i s t28
- uludağ itiraf12
- tc'ye vatandaşlk bağıyla bağlı olan herkes türktür8
- reenkarnasyon3
- sikişirken sigara içen kadın6
- yörük kızı15
- claudian clouds20
- afd'nin saksonya anhalt'ı kazanması3
- kız düşürmenin kısa yolu15
- uludağ sözlük size ne kattı24
- sözlük kızlarının entrylerinin hep artılanması13
- zorunlu eğitim11
- mercimek çorbası içen kadın14
- sarı şeker yargılanmalıdır16
- command and generals2
- sözlüğün en masum yazarları16
- fusya semsiyeli yabanci26
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü19
- pankek mi pişi mi10
- bir kadını taşımanın zorluğu10
- devlet bahçeli9
- cübbeli ahmet hükümetin maşası mı sorunsalı9
- sarapci koala43
- otobüs camına yaslanan kafanın titremesi6
- arkadaşlar larissa kim12
- atatürk ü sevme zorunluluğu10
- pum pum çorbası6
- nervio21
- yemeğe bulyon koyan insan7
- sarımsak yiyen kız6
- zuhal olcay'a aşık olmak7
- hesabın yüzde 10 undan daha az bahşiş veren tip10
- pandela 38
- serhat kılıç22
- sözlükteki gammazlar lobi si11
- seks yapmanın aslında çok iğrenç bir eylem olması6
- türkiye13
- mesleki yaşama merkezi denetleme2
- ismail kartal12
- bir kızın aşkı size naptırabilir9
- tai lung45
- pizza6
- tavuk budu2
- saraca098
- hoşçakal uludağ sözlük7
- atatürk ün türk olmadığı gerçeği7
- koca sözlüğün fusya'ya yenilmesi8
- şarapçının birden tayyipçi olması10
ana-baba anlamına gelir.
(bkz: hayirsiz ebeveyn)
sıklıkla ebebeyin olarak telaffuz edilen kelime.
(bkz: ebeveyn banyo)
bir nevi veli.
(bkz: sayın veli kızınız deli)
(bkz: sayın veli kızınız deli)
kimi zaman uzaktan kumandaya benzettiğim ikili.
türkçedeki ısınılamayan, dışlanan, söylenmemek için bin tane yola sapılan kelime. tiksinçtir.
anaya babaya hakaret gibidir.
anaya babaya hakaret gibidir.
(bkz: yapamazsin diyen ebeveyn)
"müsamere" denilen olgu ne kadar boktan bir şey olursa olsun izlemek ve sevmiş gibi yapmak zorunda kalan insanlara denir.
türkçeye hangi dilden girdiğini merak ettiğim kelime. ama öz türkçe olduğunu sanmıyorum. telaffuzu kötü, soğuk, bir türlü hazzetmediğim bir kelime.
bu insanlar aracın sürücü koltuğuna oturmadan kırkyıllık şöför gibi araç kullanmanızı beklerler.
ne zaman bu kelimeyi duysam, bir ebeye kufur ediliyormus hissine kapildigim ne anneyle, ne babayla alakasi oldugunu dusunmedigim dil özürü.
- ebeveyn
- bende senin
- ebeveyn
- bende senin
çok gıcık bir kelime. bunun yerine telaffuzu daha kolay bir kelime olsa daha güzel olurdu. anne baba demek ebeveyn demekten daha kolay.
Söylemesi çok hoş kelime , anlamı ; anne ve baba.
çocuklar için talim terbiye kurulu.
bilsen de söyleyemezsin, söylesen de duymazlar. en ufacık haklı bir başkaldırışta bütün yaptıkların unutulur ve sen sadece sıçılmış bir bok olarak sıfatlandırılırsın.
hangimiz doğruyuz ki kaktırıyoruz bizdekileri?
şu karmaşanın içinden sıyrılabilen aptallardan ya da kurtulmuş olan şanslılardan olmak istiyorum. neden şansımız yoktu ya da alternatiflerimiz? nedenlerin bitmek bilmez bir körkuyu oluşuna göz yumuşumuz neden?
yetmez bendekileri dillendirmeye sözcükler, anlatmaya çalıştıklarım; düşündüklerimin yarısı bile değilken, hala umudumu yitirmemiş olmam neden?
sıçılmış bir bok olduğumu ve sifonun üzerimde durduğunu bilirken neden hala ben j.s. bach suit 4 dinlemek istiyorum?
hangimiz doğruyuz ki kaktırıyoruz bizdekileri?
şu karmaşanın içinden sıyrılabilen aptallardan ya da kurtulmuş olan şanslılardan olmak istiyorum. neden şansımız yoktu ya da alternatiflerimiz? nedenlerin bitmek bilmez bir körkuyu oluşuna göz yumuşumuz neden?
yetmez bendekileri dillendirmeye sözcükler, anlatmaya çalıştıklarım; düşündüklerimin yarısı bile değilken, hala umudumu yitirmemiş olmam neden?
sıçılmış bir bok olduğumu ve sifonun üzerimde durduğunu bilirken neden hala ben j.s. bach suit 4 dinlemek istiyorum?
bir insanın hayatını nasıl yaşayacağını belirleyecek etkiye sahip insanlardır. çocuk veya çocuklarına nasıl öğretirlerse çocukları o şekilde yaşıyor. çimlere oturma çimen lekesi çıkmaz diyen bir annenin çocuğunun yıllarca çimlere oturamaması veya ilkokuldayken veya daha da küçük yaşlarda kızlar seni geçer demesi, kızlarla yarıştırması çocuğun kızları kendine sadece bir rakip olarak görmesi ve onları uzun süre arkadaş olarak görememesi anlamına gelebilmektedir. çocuğuna karar verdirmeyen her kararına karışan anne baba daha ileride çocuğun kendi başına karar verememesine yol açmaktadır. yani çocuğa daha bebekken bile yapması söylenen veya dayatılan her şey o çocuğun psikolojisini etkilemektedir. ebeveyn olmak kolay bir şey değildir. sadece çocuk yapmış olmak için çocuk yapılmamalıdır. onunla özel olarak ilgilenilmeli, ona birey olduğu, duygularını olduğu gibi yaşaması öğretilmelidir. * * *
okul toplantılarına çağırılan kişiler...
sürekli yanlış telaffuz ettiğim bir kelime.
çocukları belirli olgunluğa yetişine kadar onlardan sorumlu olan kimse yani anne-baba.ama görevlerini yerine getirmeyen ebeveynlerin sayısıda az değil.
benimkiler tv'de buz devri izliyor. Büyümediler.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar