bugün
- true denilen yazar17
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi8
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn8
- üniversite mezunu olmak için üniversite okumak8
- hayatında bir kere bile sigara içmemiş yazarlar7
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı16
- yeni üniversite kazanmış kız azgınlığı4
- abd milli futbol takımı4
- diyanetin abd'deki villaları12
- barış yarkadaş5
- bu doru2
- zengin kaltakları2
- onlar insan değil müşteri2
- evrimdeki aşağılamaya katlanan homo sapiens2
- en iyi antidepresan8
- ben bu yazıyı oğluma yazdım4
- iç sıkıntısından intihar etmek17
- kötü biri olduğunu bilmek6
- zamandışı düşkünlüğü2
- yan gelip yatan yuzır2
- psikiyatristin size soğuk davranması2
- seçmeninin ak parti den kopma koşulu3
- çocuk parklarındaki yalnız yetişkin yasağı3
- kadınların sürekli sorun çıkarması2
- zaman baba12
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek11
- 95b vs 85d2
- kilo vermenin çok zor olması2
- iyi öpüşmek için yapılması gerekenler14
- ona bir şey söyle13
- geleyim beş dakika göreyim seviyesinde sevmek13
- 12 haziran 2026 kanada bosna hersek maçı7
- chp'nin hali ne olacak49
- psikologa para vermemek için en iyi aktivite6
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor18
- arkadaşlar nasılsınız6
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi12
- cilgincapkin220
- cyle larin'in gol sevinci açıklaması2
- erkeğin evlenince eşine it gibi davranması2
- acıkmamak için öneriler5
- deli olduğunun farkına varmak5
- ümmetçiler neden filistin'i kurtarmıyor10
- en çok kullandığınız ağrı kesici9
- gammazlar çetesi17
- birader beylerin birader beyler olmaları7
- ben bu dünyada hangi boşluğu dolduruyorum15
- sarı yeleli aslan trump8
- borçlarınızın ne zaman biteceğini biliyor musunuz2
- anın görüntüsü18
disk operating system.
(bkz: biz eski dos cuyuz)
denial of service. bir sunucuya her türlü bulunabilecek açık port'tan saldırıdır, abüdik sunucuya işlem yükü bindirilir, eğer server microsoft tabanlı ise çökme ihtimali yüksektir. adam gibi bilenler gitsin eksiye saldirsindir.
dos kara gun dostudur, windows veya mac gibi ikide bir kitlenmez.
diagnostic operating system.
isp. iki
bill gates'in yazdığı efsanevi işletim sistemi. Dos'u 3 farklı sınıfta anlatacağım.
dos ne ulan?: Şimdi senin kullandığın windows'un babası. mesela, kopyalama yapcaksan şimdi sağ tıklayıp, kopyala'yı seçiyoruz. o zamanlar ise böyle bir lüksümüz yoktu. yapacağımız her işlemi açık açık komutlar halinde yazmak zorundaydık. mesela, fifa 96 oynamak için, komut satırına fifados.exe yazılırdı. gidipte ikonun üstüne çift tıklayamazdık. çünkü ikon yoktu. kapkara bir ekran. ve üzerinde 9 punto'da yazılan beyaz yazılar.
dos neydi ya?: Windows 3.1 çıkmadan önceki, microsoft işletim sistemi. gerçi, windows me'ye kadar, bütün işletim sistemleri dos tabanlı idi. daha sonra hepsi server tabanlı oldu. baktığımızda, windows gerçekten evrim geçirdi. 80'li yıllarda kullanılan windows 1.0'ı gören varmı çok merak ediyorum. ben gördüm söyleyeyim. tam bir rezalet. neyse dos'a dönelim. dos'un birkaç versiyonu mevcut idi. en son 6'larda bıraktılar sanırsam. fdisk, xcopy, halt$, attrib gibi komutları özledik.
dos'u bizde biliyoruz: ,BREAK,CACLS,CALL,CD,CHCP,CHDIR,CHKDSK,CHKNTFS,CLS,CMD,COLOR,COMP,COMPACT,CONVERT,COPY,DATE,DEL,DIRDISKCOMP,DISKCOPY,DOSKEY,EChO,ENDLOCAL,ERASE,EXIT,FC,FIND,FINDSTR,FOR,FORMAT,FTYPE,GOTO,GRAFTABL,HELP,IF,LABEL,MD,MKDIR,MODE,MORE,MOVE,PATH,PAUSE,POPD,PRINT,PROMPT,PUSHD,RD,RECOVER,REM,REN,RENAME,REPLACE,RMDIR,SET,SETLOCAL,SHIFT,SORT,START,SUBST,TIME,TITLE,TREE,TYPE,VER,VERIFY,VOL,XCOPY (bu arada copy paste değil*) gibi komutları kullanmanız tavsiye edilir.
dos ne ulan?: Şimdi senin kullandığın windows'un babası. mesela, kopyalama yapcaksan şimdi sağ tıklayıp, kopyala'yı seçiyoruz. o zamanlar ise böyle bir lüksümüz yoktu. yapacağımız her işlemi açık açık komutlar halinde yazmak zorundaydık. mesela, fifa 96 oynamak için, komut satırına fifados.exe yazılırdı. gidipte ikonun üstüne çift tıklayamazdık. çünkü ikon yoktu. kapkara bir ekran. ve üzerinde 9 punto'da yazılan beyaz yazılar.
dos neydi ya?: Windows 3.1 çıkmadan önceki, microsoft işletim sistemi. gerçi, windows me'ye kadar, bütün işletim sistemleri dos tabanlı idi. daha sonra hepsi server tabanlı oldu. baktığımızda, windows gerçekten evrim geçirdi. 80'li yıllarda kullanılan windows 1.0'ı gören varmı çok merak ediyorum. ben gördüm söyleyeyim. tam bir rezalet. neyse dos'a dönelim. dos'un birkaç versiyonu mevcut idi. en son 6'larda bıraktılar sanırsam. fdisk, xcopy, halt$, attrib gibi komutları özledik.
dos'u bizde biliyoruz: ,BREAK,CACLS,CALL,CD,CHCP,CHDIR,CHKDSK,CHKNTFS,CLS,CMD,COLOR,COMP,COMPACT,CONVERT,COPY,DATE,DEL,DIRDISKCOMP,DISKCOPY,DOSKEY,EChO,ENDLOCAL,ERASE,EXIT,FC,FIND,FINDSTR,FOR,FORMAT,FTYPE,GOTO,GRAFTABL,HELP,IF,LABEL,MD,MKDIR,MODE,MORE,MOVE,PATH,PAUSE,POPD,PRINT,PROMPT,PUSHD,RD,RECOVER,REM,REN,RENAME,REPLACE,RMDIR,SET,SETLOCAL,SHIFT,SORT,START,SUBST,TIME,TITLE,TREE,TYPE,VER,VERIFY,VOL,XCOPY (bu arada copy paste değil*) gibi komutları kullanmanız tavsiye edilir.
fr. sirt
(le)
(le)
Denial of service attack.
genellikle, ms dos ile karıştırılan, işletim sistemi türü.
isp. iki.
denial of services(dos) saldırısı için (bkz: flooders)
sakin sakin giden vokalin sizi şaşırtmaması gereken, şarkının ortasında, içindeki tüm acıları gırtlağına yansıtarak sesle işkenceye dönüşen ulvi bir chevelle şarkısı.
sözleri :
Begging - do you mean groveling
Settling - its not the same
Begging - do we take whats left
Settling ;second best,dont take requests
You two, you re whats left, I dont take requests
But for you two, come this far,
I might have something,
To say; (Repeat)
Now these two, treat them well
Upon themselves, showed up again
Now you sir, Give up the gig
You havent been repaid
sözleri :
Begging - do you mean groveling
Settling - its not the same
Begging - do we take whats left
Settling ;second best,dont take requests
You two, you re whats left, I dont take requests
But for you two, come this far,
I might have something,
To say; (Repeat)
Now these two, treat them well
Upon themselves, showed up again
Now you sir, Give up the gig
You havent been repaid
isp. 2 sayısı.
"denial of service" serverın servis dışı kalmasına yol açan saldırı türü
defansif orta saha anlamına gelen kısaltmadır.
microsoft'un kaynak kodlarını ibm'den aşırdığı (çaldığı) ve ms-dos diye piyasaya ticari amaçla sürdüğü işletim sistemidir. ilk örneği ibm-dos'tur. microsoft ilk işletim sistemleri olan win 3.1, win 95, 98 ve me'yi bunun kernelini kullanarak yapmıştır. daha sonra yerini nt çekirdekli işletim sistemleri aldı. anlayacağınız ms'un lamerliği ta kuruluşuna uzanıyor.
pes'te defansis orta saha oyuncusudur. mevkisinin iyileri arasında busquets motta matic ve pogba gelir.
güncel Önemli Başlıklar