bugün

/354
Değişik bir yapıya sahip gayet doğal ve içten tavırlar sergileyen siyaset adamı.
bir zamanlar tek çözümün başkanlık sistemi olduğunu söyleyen parti başkanı. şimdi ne oldu da değişti acaba?

https://twitter.com/omrad...12352354596298752/photo/1
kadirli turpu, toros tekesi, adana acılı şalgamı... *

yüre bire yörük yiğit yürü, alem lider görsün yürü *
ağlıyordu çocuk baba bana bi püskivit yok mu??
el insaf be adem.
bebek katili pkk uzantısı hdp ile aynı masaya oturmam diyorsun, şehite kelle diyen hırsızların peşinden gidiyorsun.
yapma etme.

tanım: bu iş akp ile koalisyona dönerse, oylarının azalacağını düşündüğüm partinin başkanı. hiçbir antipatim olmamasına rağmen, seçimden sonraki "akp ile koalisyon yapılamaz, erken seçime hodri meydan" havası bile iyiydi. şimdi hata yapıyor, biri döndürsün yolundan...
Adam mıdır? Evet ama asla bir siyasetçi değildir. Öncelikle belirteyim ki; mhp ye oy vermedim.

Devlet bahçeli bir bilim adamıdır doğru ama bilimin çok farklı dalları vardır ve Siyasette başlı başına ayrı bir bilimidir. Devlet Bahçeli gibi farklı bir bilim dalı ile ilgili birisini buraya yerleştirmeye çalışırsanız, 4 artı 5 sonrada ele alalım 15 haydi 3 çıkartalım yeradana sığınıp 33 ekleyelim sonunda 40 olur ve kırkıncı yıl Hayrola heyoooo gibi söylemler ortaya çıkar sadece.

Bu adamın hoca olmasına rağmen hitabet yeteneği yok.

Bu adam o kadar sene Anfilerde topluluğa bir sürü şey anlatmasına rağmen, mitinglerde birşey anlatamıyor.

Aniden bir basın grubu karşısına çıkıp ta gündeme dair soru sorduğunda; kem kümler havada cirit atıyor. Genelde beyanatları elindeki yazılı metinleri okuyarak olan beyanatlar.

Siyaset farklı bir arena. Doğaçlama lazım, hazır cevaplılık lazım ve bir o kadar da esnek zeka lazım.

O yüzden Demirel, Özal, hatta tayyip bu konularda hit oldular ve unutulmazlar.

Böyle kişilerin bu kadar gündemde olma sebepleri tamamen içinde bulunduğu ideoloji nimeti. Eğer devlet Bahçeli yerinde başka yoldan geçen herhangi birisi de olsa; mhp gene şu anki olduğu yerde olurdu. Bu adamın partiye ve ideolojiye şimdiye kadar bir artısı olmadı. biat mantığı maalesef bu partide de var ve kimse bunu dillendiremiyor.

Aynı şeyleri chp ve Kılıçdaroğlu içinde söyleyebiliriz, düşünebiliriz.

Iki saniyeliğine hayal kuralım. CHP başına muharrem ince, mhp başına da Oktay Vural'ı koysak mesela. Mevcut Durum şu andan farklı olur mu, olmaz mı?

Dedim ya; adam dürüst kötü değil ama siyasetçi hiç değil.
görsel
görsel
Günün ilk 25 dakikasında 4 kişiye dert olmuş dürüst siyasetçi.

Ulan hiç mi sıkılmazsınız gece gündüz reis'i konuşmaktan.
Faydasızlar son günlerde bu kadar eleştirdiğine göre yolu doğrudur reis'in. ülkemizde koalisyon konusunda en çok eleştirilen %16 oyu olan 3. Sıradaki mhp ve onun lideri ise burada bir sorun var. Sanarsın ki Göbekleri mhp ile bir kesilmiş bazılarının.
bazen bu adamı seviyorum.
bir mhp'li olarak artık koltuğu bırakması gerektiğini düşündüğüm kişidir.

bu görüşümü rahmetli başbuğ alparslan türkeş'in bir sözüyle netleştirmek istiyorum.

"Beceriksizlikle ihanet arasında kıldan ince bir çizgi vardır. Beceremediği halde makam-mevki işgal etmek en büyük ihanettir."

Alparslan Türkeş

evet bahçeli ve avanelerine rağmen sadece başbuğ türkeş'in inandığım davasının hatrına oyum mhp'yedir.
her şeyi anlarım da bu adam için ilkelerden falan bahsedilmesini anlayamıyorum. siyaset konuşurken ilkelilikten, dik duruştan falan bahseden kimseyi anlamıyorum zaten. emine ülker tarhan için de aynı şeyler söyleniyordu, gördük ilkelerini. ömrümüz yeterse bahçelinin de ilkeliliğini göreceğiz hep birlikte.

ülke olarak hakikaten çok bir bok anladığımızı zannettiğimiz konularda hiç bir sik bilmiyoruz. işte bu cehalettendir. buna bir örnek futbol mesela. hepimiz futbol otoritesiyiz. memlekette milyonlarca morinyo var ama futbolda başarılarımız ortada. bir başka örnek de siyaset işte.

mhpnin ilkesi şuymuş güya: hırsızlarla masaya oturmazmış. pkk ile de masaya oturmazmış. böyle deyince ne kadar kulağa hoş geliyor değil mi? hoş geldiği kesin, ama bir o kadar da boş.

hdpye pkkdır o deyip kestirip atmak çok kolay. peki tersten bakalım? ne yapmalıydı kürt vatandaş bu seçimlerde? kendilerine içten içe düşmanlık besleyip, arkadaş ortamında alenen kendilerini aşağılayan ülkücülerin partisine mi oy vermeliydiler? "kobane düştü" diye müjde veren adama, bunca senelik "açılım" palavrasının ardından çıkıp dalga geçer gibi "kürt sorunu diye bir şey yoktur" diyen adamın partisine mi oy vermeliydiler? "en iyi kürt, ölü kürttür" diyen dinozorların hala kol gezdiği chpye mi oy vermeliydiler?**
kürtler, kendileri açısından neredeyse tek seçeneğe yöneldiler. şimdi de bu parti tarafından terörist olmakla suçlanıyorlar. ben hdpnin bütün seçmenlerine kefil değilim. olamam da. aralarında bebek katili de olabilir. tecavüzcüler de olabilir. hatta vardır büyük ihtimal. peki siz bütün mhplilere, akplilere ya da chplilere kefil olabilir misiniz? özgecanın katillerinin kurt işareti yaptıkları fotoğraflar vardı en basitinden? http://i.ensonhaber.com/r...er/diger/ozgecan_6814.jpg http://3.bp.blogspot.com/...gecan-aslanin-katili5.jpg

hadi bunlar partinin adamları değil diyelim. yahu geçmişte nice katillerle, tefecilerle ilişkisi olmadı mı bu partinin? nice mafya bozuntusu zibidi, bu partinin desteğini ve gücünü arkasına alarak kabadayılık taslamadı mı yıllarca? hala bile üniversitelerde bu şekilde prim yapmaya çalışanlar yok mu?

derdim bir oluşumu yerin dibine sokmak değil. haddim de değil. söylediğim şey şu, hiç birimiz pir-ü pak değiliz. siyaset dediğin de lolipop yalayan pıtırcıkların birbirlerinin sırtlarını okşadıkları bir mecra değil. orası, memleketin sorunlarının çözülmesi gereken yer. çok asil bir görev gibi duruyor ama şöyle söylersem daha fazla oturacak: orası memleketin bütün bokunun, püsürünün ince ince denetlendiği, yoğurulduğu ve incelendiği yer. "ben elimi bu pisliğe sokmam" diyen bevliyeciye "ne kadar da ilkeli adammış be" demezsin. "hassiktir oradan" dersin.

pkk bir terör örgütüdür, doğru. bu ne kadar doğruysa, bu örgütü yaratanın türkiye cumhuriyeti devleti ve onun yanlış politikaları olduğu da doğru. aşağı yukarı aynı dönemlerden bahsediyoruz. bu ülkede solcular komünizmi getirmek için, türkiyeyi natonun elinden kurtarmak için ellerine silah aldılar. sizler de ülkeyi "kızıllardan" korumak, kurtarmak için aldınız elinize silahları. binlerce genç öldü. hem de sokak ortasında. nice insanlar yitip gittiler, nice fikir adamları... kısa bir süre sonradır ki pkk illeti çıktı başımıza. kürtçülerin soldan ayrılmasının o dönemin muktedirlerinin de istediği bir şey olduğunu biliyoruz. burayı es geçelim. kürtlere yapılan ayrımcılıklar, ohal bahanesiyle katledilen insanlar... hepsini pas geçtik. peki bir sorar mısınız kendinize, bu insanlar ortada fol yok, yumurta yokken neden hayatlarını tehlikeye atarak dağa çıktılar?

pkkyı bir sorun olarak görüyor musun? evet. bu sorunu çözmek ister misin? muhtemelen. hdpyi pkknın temsilcisi olarak mı görüyorsun? hem de nasıl. e o zaman al sana tarihi fırsat. hdp ile otur masaya. ne diyorlarmış bir dinle. ağızlarından ihanet mi fışkırıyor? o zaman bunları deşifre et. propaganda yap. insanları aydınlat. ama hepsinden önemlisi, senin de bir reçeten olsun. de ki, biz kürtlere şunu şunu vaat ediyoruz. sorunları şu, şu şekilde çözeceğiz.

ne oldu? maçan yemedi mi? tüm bunlar senin siyasi vizyonun için fazla mı büyük? siyaset yapmak, senin işin ve de harcın değil mi? eee, "biz ilkelerimizden taviz vermeyiz" demelere, "ne hırsızla ne de pkk ile aynı masaya oturmayız" goygoyuna devam o halde. nasıl olsa "adamlar hakkaten de ilkeli ve de dürüst" diyenleriniz olacaktır. neticede ülkenin geleceği için hiç bir şey yapmamakta ve hiç bir şey söylememekte oldukça dirençli ve ilkelisiniz! hakkınızı vermek lazım.
Akli sira akp ile ortakligi kurup, akpyi yonetecek. Akp nin de bahceliyi istemesinin nedeni pasif olan bahceliyi bir guzel kullanmak. Su zamana kadar biblo gorevi gordun bu saaten sonra mi kahraman olacaksin. Hdp yi red edip hdp nin cikis noktasi olan partininde dibine girmesine laf etmiyorum bile. Simdi milliyetciler dusunsun.
https://www.facebook.com/...957734338766/?pnref=story
Hem kendisini hem de mhp'yi bitirecek olan adam.

Meydanlarda akp şöyle erdoğan böyle oğlu şöyle, onları indireceğiz bitireceğiz derken ellerine tarihi fırsat geçti. Ama o ne yapıyor hdp'den dolayı bu blokta yokum diyor. Gidiyor sürekli giydirdiği ama ne zaman dara düşse yardımına koştuğu akp'nin yine yardımına koşuyor. Kılıçdaroğlu'nun tüm egolarini bir kenara bırakarak yaptigi gel koalisyon kuralım başbakan sen ol teklifini reddediyor. Oysa geçici bir koalisyon kurulup akp bitirilebilirdin sonrasında yeni bir secime gidilirdi.

Bir sonraki seçimde barajın altında kalmaya mahkum bir parti olduğunu 2002 seçimlerindeki durumdan dolayı tekerrür edeceğini tahmin etmek çok zor değil.
Partisi iyi kendisi vasattır.bir ümit özdağ oktay vural sinan oğan veya murat ide olsaydı partinin başında en az yüzde on oy daha alırdı bu parti.
seçimden sonra göstermiştir adamlığını chp-hdp bataklığına kendisini ve partisini sokmamıştır.
işin tuhafı barajı aşan diğer üç parti seçmeni tarafından da eleştiriliyor olması.

Akpliler kendileriyle hükümet kurmadığı için hdp ve chplilerle aynı yolda gittiğini varsayıyor. Chpyi anlarım da hdp ne amına kodum? bunlarla barış süreci zırvalığı çeviren bizdik sanki. Mhpnin çizgisi belli; barış süreci ve 4 bakanın yargılanması gerçekleşecek. Ha bir de çakma cb sarayında adam gibi duracak. Adam gibi dedim, sanırım imkansızı istedim. Her neyse...

Chpliler tarafından eleştiriliyor. Akpye yaltaklanıyor denmiş. Genel başkanları bir de demiş ki; "başbakan sen ol". Bahçeli sanki başbakan olmak için yapıyor her şeyi. Hdpnin olmadığı bi hükümet alternatifin var mı kardeşim? yoksa bu iş baştan yatar. Hdp ne ayak da mhp ile koalisyon olsun. O kadar bu işi ciddiye almış olsaydınız, tabanınızdan hdpye kayan oylara sahip çıkardınız da mhp ile koalisyon kuracak vekil sayısına ulaşırdınız. Zaten orada da mhp lideri koltuk derdine girmezdi.

Bir de hdpli kekolar eleştirmiş.
(bkz: amlarına koyayım ben onların çok ayıp ediyorlar)
Bunlara söylenecek başka söz yok zaten.

Varol türkmen beyi...
Kk tarafından gel başbakan ol, hükümeti kuralım teklifini almış siyasetçi.

He ya! Hdp de koşa koşa gidip bahçeli başbakan olsun diye güvenoyu verecekti değil mi?*
hiç bir parti ile koalisyon kurmayacağını açıklamış ve herkesin ağzında salyayla saldırıya geçtiği adamdır.
ulan kendiniz gibi kansızmı sandınız bahçeliyi koltuk sevdasıyla mı hareket ediyor sandınız.
chpliler; mhp, akp ile koalisyon yapacak diyor
akpliler mhp bizle koalisyon yapmıyor diye kızıyor.
çok vatansever chplilere bak ülkeyi akp ye bırakıyosunuz diyo buyur git akp ile kur koalisyonu mhp nin hdp gibi bir soysuz partiyle bir olmasını nasıl düşünebilirsiniz siz aklınızla zorunuzmu var.
akp gibi kansızlarla koalisyon kurmuşmuş lan köpekler bunu söylerken yüzünüzdemi kızarmıyor.
akpliler neden havlıyor o zaman bizle koalisyon kurmuyor diye.
hepiniz haklısınız bi bahçeli haksız size göre.
Hdp ile aynı safta olmayıp kürtsüz bir siyasi çözüm istediği için adamın dibidir. evet Türkiye de onun bu dik duruşu sayesinde hdp siz bir hükümet kurulacak ve bu vesile ile bazılarının "hdp olmazsa olmaz" tezini de götlerine sokacak.
Babalar günün kutlu reis.

Evlatların her daim sana güveniyor, destekliyor. Doğru bildiğin yolda türü.
bir sonraki seçimde baraj alti icin elinden geleni yapıyore.
onun yerinde olsam çıkarım kameraların karşısına ve hdp'ye şöyle seslenirim;

(bkz: hoşt)

yap bunu reyiz...
Ağzı olanın ve mhp ye oy vermeyen herkesin konuştuğu adam. Ulan ben mhp ye oy verdim ve hdp karşıtı bu politikadan memnunum. Evet hdp olacağına akp olsun, biri terörist öteki hırsız siz hangisini seçerdiniz? Hiçbiri. Bence de en mantıklısı muhalefete devam etmektir zaten kendisi de bunu defalarca belirtti ama ortada seçmemek gibi bir imkan yoksa ülkenin geleceği için bu tip politikada ilerlemek doğrudur. Eğer akp den iç işleri ve dış işlerini alır, 4 Bakanı yargıya gönderir ve cb nin yetkilerini kısıtlarlarsa zaten kimsenin söz söylemeye hakkı olmaz. Üstüne şu kürdo açılımını kaldırırsa ayakta alkışlarım.
© copyright 2005 - 2026