bugün

/17
Unisex bir isim.

Bu ismi taşyanlar çoğunlukla cana yakın ve devrimci ruhlu olurlar.
karadenizlinin sevdası...
dünyadan soyutlanmanı sağlayan eşsizlik. sesi bile yeter. boğulma riski vardır ama duramaz, koşarsın. buna değer...
içinde kaybolmak istenen bir vazgeçilmezdir. mutluluk verir, gülümsetir, yaşama döndürür. deniz tutkuların, sevginin derinliğidir.
nick'imden başladım bu ismi kullanmaya. babama saygısızlık olmayacağını bilsem tek celsede sahip olurdum deniz ismine, zira bir türk geleneği olan aile büyüğümün ismine sahibim... deniz e tutkum yıllar öncesine dayanır. belki maviliğine aşığım belki de derinliği beni çekiyor. neden bu kadar ilgimi çektiğini hiç bilmiyorum. ne yüzmeyi bilirim ne deniz kenarında güneşlenmeyi severim lakin gelecekte bir gün evlenirsem çocuğuma koyacağım isimdir deniz. kız ya da erkek hiç farketmez adı mutlaka deniz olacak.
biliyor muydunuz yarı ada olan ülkemizin deniz bakanlığı yok. ? müsteşarlıkla yönetilen denizlerimin işlevsizliği de heralde bu yüzdendir.
bakınca insandaki sıkıntıyı, üzüntüyü ve stresi her bir dalgasıyla insanın içinden alıp, götürendir. ama daha da güzeli denizin kokusunu alabilmektir.
suyu kucaklayabildiğin yer, seyretmesi bile huzur vermeye yeter insana. kısacası seviyoruz hem de çokk...
erkek olduğum halde pek çok başvuru sonrası çağrılan görüşmede; "aaa biz deniz hanım diye hitap edecektik" gibi salak sözler işittiren isim. *
unisex bir isim olması nedeniyle sevgiliyle paylaşılabilecek nadide isimlerden biri.
(bkz: #5521649)
sahil ile ufuk çizgisini birbirine bağlayan güzellik (bkz: güzel hatun isimleri)
(bkz: ozan deniz sarıtop)şair ozan deniz sarıtop
Bir çocuğumuz olursa
Adı DENiZ olmalı,
ister kız ister erkek
Farketmez hiç biri
Fakat bakışları farketmeli
Güneş gibi olmalı
Aydınlatmalı her tarafı
Her bir yandan bir bir.
(bkz: mare nostrum)
Denizlerde doğmuşum
Deniz kokusu getir
Mezarım oradadır
Beni sulara götür

Sedasız gidişlerin
Bir de kül edişlerin
Beni MAVi düşlerin
Sonsuzluğuna götür...

Bir balıkçı türküsü
Konuverse dilime
Yelin sürüklediği
iki küçük kelime

Yanağında yaş gibi
Yiten arkadaş gibi
Pır pır eden kuş gibi
Beni göğsüne yatır

Önümde kar boran kış
Yürüdüğüm yol yokuş
Sevdan uzun bir bakış
Beni göğsüne yatır...
**
asla gitmeyecek olan en büyük aşktır mavi düşlerin sonsuzluğu...
cennetten bir spoilerdir insanoğluna.

bir deniz kıyısından daha huzurlu kaç yer vardır ki şu yeryüzünde?
çok derinden rencide olmama sebep olmuş, kavak yelleri dizisinin karakteridir...
şöyle ki ;
zaman :askerlik.
mekan :er gazinosu.

ben : devrem, şu deniz denen adama dikkatlice baksana...
asker arkadaşım : baktım devrem...
ben : bir de bana bak.
asker arkadaşım : eee..?
ben : ya kız arkadaşım beni deniz'e çok benzetiyor da, senin de fikrini almak istedim...

aniden televizyona dönüp deniz'e, sonra tekrar bana bakması gerçekten görülmeye değerdi...
ve sonra o malum cevap geldi...

" devrem, adam yakışıklı ya ..."
Denizin üstünde ala bulut
yüzünde gümüş gemi
içinde sarı balık
dibinde mavi yosun
kıyıda bir çıplak adam
durmuş düşünür.

Bulut mu olsam,
gemi mi yoksa?
Balık mı olsam,
yosun mu yoksa?..
Ne o, ne o, ne o.
Deniz olunmalı, oğlum,
bulutuyla, gemisiyle, balığıyla, yosunuyla.*
deniz olunmalı, coğu zaman sakin, bazen de dalgalı; ama hep huzuru barındırabilmeli icinde, mavisinde, yesilinde...
(bkz: mare nostrum)
içilebilir su birikintisidir. ancak içme suyu mafyası tarafından insanlara içilemeyeceği inandırılmıştır.
dört tarafı toprakla çevrili 3. düny ülkesidir.
yaz mevsimini bekletendir. o upuzun günleri, sıcak geceleri...
(bkz: deniz erkin)
(bkz: janus)
Hemen hemen 9 arkadasımın adıdır.Arada karışıklıklara sebep olur.denizim denizim ...
© copyright 2005 - 2026