bugün

"sibernetik organizm" şeklinde açılımı telaffuz edilen oldudur. şöyle ki; hem makine hem canlı kısımdan oluşan yapıya saybörg denir.

bir canlının cyborg sayılması için ana şart, makine kısmının yaşamsal fonksiyonlardan birinde rol alması gerekliliğidir. yani elektrikli testere kullanan adama cyborg denmez. ama kalp pili olan adam, bir çeşit sibernetik organizmadır, robocoptur, t-800 dür.
van dammenin oynadığı 90`lı yıllar da çekilmiş bilim kurgu tarzının yaratıcısı olan film.
futbolcu versiyonu ballack'tır. üstün alman teknolojisidir.
kaslı güçlü kuvvetli ve zeki olan Berk'lere verilebeilecek güzel bir nickdir.
dün gördüğüm insan tipidir. hiç abartısız, 1.90 civarında, yürürken sadece ayakları hareket eden, her durumda elektrik mavisi gözleriyle yüzlerce km ileri bakan, gri ten rengine ve köşeli hatlara sahip bir kızımızdır. hatta kendisine cyborg dediğini duyduysa önümüzdeki günlerde gözlerinden çıkardığı mavi ışıkla beynimi kontrol altına alacaktır bekliyoruz bakalım... hatta çılgın marslılar filminde kadın kılığına girip beyaz saraya sızan bir uzaylı var ya, işte tam oydu lan!
(bkz: korkuyorum sözlük)
cemaatçi'dir.
yüksek alkollü tuborg birasıdır. *
(bkz: ghost in the shell)
ray fisher'ın başrolde olacağı, 3 nisan 2020'de vizyona girecek warner bros filmi.
içince Sarhoş olmanın aksine Zıplayarak döner tekme atma etkisi yaratan ve Kurşun geçirmeme özelliği sağlayan Tuborg’un Yeni Nesil Extreme Birası. (bkz: Yalan Haber)
bir kısmı insan bir kısmı makine veya insana benzeyen makine.
Kısmen insan kısmen makine olan varlık.

ilerleyen zamanlarda, insan ırkının ister istemez bu duruma dahil olacağına, hızla gelişen teknolojinin ömürleri uzatacağına inanıyorum.
görsel
Cyborg (Sayborg), insan ve makine kombinasyonuna denilir.

Cyborg kelimesi, cybernetics (sibernetik) ve organism (organizma) kelimelerinden türemiştir. Bu terim 1960 yılında Manfred Clynes isimli bilim adamı tarafından uzayda insan neslinin hayatta kalabilmesi ve biyolojik fonksiyonlarının geliştirilmesi amacıyla ortaya atılmıştır.
ilk olarak cyborg, insan vücut faaliyetlerinin kontrolünü desteklemek amacıyla ortaya çıkmıştı. Bunlara örnek olarak yapay kalp kapakçığı, oksijen tankı veya insülin pompası verilebilir. Günümüzde ise insanın günlük işlerini veya zorlu görevleri tamamlamak amacı ile teknolojinin üst seviyede kullanılması olarak adlandırılabilir. Bunlara örnek olarak biyolojik kol, aselsan ASYA Exoskeleton, Neuralink, insan gözünden çok daha uzağı net görebilen yapay göz projeleri ve 3D yazıcı teknolojisi kullanılarak geliştirilmiş uzuvlar verilebilir. Peki neden son zamanlarda bu projeler ile cyborg teknolojisi gündeme gelmeye başladı? Çünkü doğa görevini yapıyor. insanı sınırlarını aşmaya teşvik ediyor ve bir sonraki doğal seçilimi hızlandırıyor. Güç, hırs, zevk gibi kavramlar insanı evrimleşmeye zorluyor. Uzay ve gizem, insanı kendisine aşık etti. Bu öyle bir aşk ki, yolun sonunda bu biyolojik vücuttan ayrılmamız gerekecek! Çünkü bu deri bu aşkın sıcaklığını kaldıramayacak. Bu gözler bu aşkın parlaklığını kaldıramayacak!
Hem Justice League
Hemde Teen Titans'ın üyesidir.