bugün

ayrıca conference, conserve, comverse vb. gibi birçok çakma mala örnek teşkil etmiştir.
mevcut her iki ayağın küçük parmaklarının anatomisini değiştiren lanet ayakkabı markası.
evet sadece ayakkabı markası değil; ama 7'den 70'e bütün milletin ayağında, renk renk, orjinalinden en adi çakmasına kadar görünce algıda seçicilik sonucu ayakkabı markası olarak beynimizde yer edinmiş.
nefret ediyorum kendisinden. lanet olası pislik! küçük parmaklarım artık eskisi gibi değil senin yüzünden. ayağımın arkasında sebebiyet vermiş olduğun yaraların izi ise hala geçmedi.
üstüne üstlük 140 lira verdiğim kahverengi, deri modelinin o dil kısmı beni deli ediyor. ben düzeltiyorum, o yana doğru kaymak suretiyle çıldırtıyor.
ama sensiz de yapamıyorum. ne bileyim. böyle sıkı bir bağ oluştu aramızda.
nasıl derler;
ne seninle ne de sensiz, lanet olası pislik. *
insan ayağının içine sıçmak için tasarlanmış bir ayakkabı çeşidi, giydiğinizde 200 metreden fazla yürürseniz ayak serçe parmaklarınız aşınır. tabanı yok denecek kadar incedir. otu boku ayağınızla hissedersiniz. basketbol futbol ve badminton oynayamazsınız. sadece ninjutsu yapabilirsiniz.
eğer converse bir türkçe isim bulunması gerekirse "çapıt" yeterli ve gayet uygundur.
alışıldımı yaşam tarzı haline gelen ayyakkabı markası.
yağmurda da olsa çamurda da olsa yinede giyerim kardeşim dediğim tek ayakkabı. Fakat son dönem herkesin ayağında görmekten rahatsız olduğum halde çıkaramadığım başka ayakkabı giydiğimde rahatsız olduğum her tür rengini almak istediğim, içimdeki tüketim çılgınlığına dur diyemediğim, cefakar beni en iyi anlayan yırtılsa bile güzel be dediğim ayakkabı markasıdır kendileri.
garip bir şekilde istinye park'da şubesi bulunmayan özellikle kış aylarında yanına yaklaşmadığım firma yada marka artık ne haltsa işte.

(bkz: tahtını ugg a kaptırmıştır)
Eskişehir kanatlı avmde mağazası açılan ayakkabı markası.
ülkemizde kızılay sponsorluğunda dağıtılan amerikan sermayeli giyim markası.
kesinlikle bir bez parçasından ibaret olmayan,herşeyin altına yakışma sihrine sahip olan spor ayakkabı.
deri olanları giymeye değerdir ama çoğu ayakkabısı rahat değildir. sadece artislik görevi görür, onun yerine kral bir adidas tercih edilirse aynı görevi başarıyla yerine getirebilir fakat bir adidas yerine 2 converse almayı tercih edenlerin sayısı bir hayli fazladır.
şimdilerde kısmen yerini ugga bırakmış, emperyalizmin ayağımıza vurduğu bezden bir pranga...
şık durmayan, yerde yürür gibi bir his uyandıran son dönem bez ayakkabılarından.. markayla ürün özdeşleşmiş efendim.. çabuk pislenmesi, tamamen temizlenememesi de cabası. hele bir hatuna hiç yakışmıyor azizim..
yırtıldıkça güzelleştiği düşünülen, sağlamını ancak reyonlarda görebileceğiniz ayakkabı markası.
maliyeti 5 lira civarı olan, nike'a satıldıktan sonra ciddi şekilde pirim yapmış, daha önceleri işçilerin çalışırken giydiği, bezden yapılmış ayakkabı.
giyilen emektar ayakkabinin miladinin dolmasi uzerine gezilen magazalarda tipini en makul dusunerek aldigim. Aldigima beni ilk dakikalarda pisman eden ayakkabi tarzi.

Ben dag tas demeden yurumekten haz duyan adam, bu ayakkabinin ayagima dolanmasiyla beraber aslinda ben yurumeyi bilmiyormusum lan dememe sebep oldu. Ayakkabinin alti duz oldugu icin ozel torenlerde askerlerin ayaklarini tak tak vurduklari gibi istemsiz bir sekilde bende ayni olayi yaptim. Yurumekten nefret ettim. Hadi bu olaya 1 hafta icinde alistim desem , verdiginiz paraya kiyamiyorsunuz ve herkes yuruyor bende yururum mk. diyerek devam edip basariya ulasiyorsunuz. Belki neslimin tek turuyum belki de benim gibi nice yagiz delikanlilar dile getirmekten cekinmistir.
Siktigimin ayakkabisindan nur topu gibi bir nasiriniz olur. Nasir ile ilk defa tanisan biri olarak,sivilce sanarsiniz sonra birden sahte kabadayi filmindeki nasirli adam akliniza gelir en azindan bende oyle eger aklina gelmiyorsa neslimin son turuyum. Net aleminde ufak bir arastirmayla tipinin nasil oldugu, tedavi icin neler oldugunu ogrenirsin. En can yakici olan pamuk cozumu tercih ederek yoluna devam edersin.
Can yakici olmasinin sebebide, ayagina pambik koyan kadinlara benzetirsin icten ice kendini.
Tavsiye etmem, alani da tasvip etmem.
spor giyimde birden bire ön plana çıkan markadır. acaip çakması üretilmektedir aynı zamanda. converse i olmayana garip gözle bakılan bir devir geçirttirmiştir birazda...
1 ay önce ilk kez bir hevesle alıverdiğim ayakkabı. ama arkadaşım bildiğin ayaklarımı düzüyor bu ayakkabı. daha 2.gün soldan vurmaya başladı, 1 2 hafta sonra ayak tabanlarımda kalıcı bir ağrı bıraktı. bu aralar da nasırımsı yaralarla uğraşıp duruyoruz. ancak daha taksidi bile bitmediği için giymek zorundayım ne yazık ki. bir daha tövbe almam bu ayakkabıdan. tamam dışardan güzel gözüküyor olabilir ama içerde durum farklı biraz.

şıklığa değil de ayakkabıda rahatlığa önem verenlere tavsiyem, katiyen almayın converse falan. terlik giyin, çıplak gezinin ama converse'in acılarına bırakmayın kendinizi.
muhteşem rahattır.
topuklusu çıksa türkiye'de yok satar.
*
(bkz: konserve)
bir ayakkabı markası.
Nasıl alırsam alayım, pahalı veya ucuz, kenarları açılıyor lan bunların!
Daha bir ay olmadı, ayakkabılar b.ka döndü.
Yatarken mi giyiliyor bu anlamıyorum ki!
Ha her şeye rağmen de bu basit ayakkabıyı almadan da yapamıyorum, o ayrı...
istanbul gaziosmanpaşa'da türkiye şubesinin merkezinin bulunduğu bir çeşit ayakkabı markasıdır*. cebinin ağırlık yönünden rahatlamasını isteyenler için birebirdir.
herkesin ayağında rahatlıkla görebileceğiniz s.kindirik bez parçasına tonla para ödenince adı converse oluyor.
1- Rahat ayakkabı.
2- Piyasadaki diğer ayakkabılardan daha ucuz.
3- insan gibi giyildiğinde de hemen kopmuyor. Yani sürekli bez parçası diye küçümsenmesine rağmen piyasadaki diğer ayakkabılarla hemen hemen aynı ömre sahip.
4-Herkesin ayağında diye yaftalanmasına da anlam veremiyorum. Ona bakılırsa en az converse giyen insan kadar nike, adidas, tiger vs giyen insan var. Ayrıca converse'in de bir sürü model ve rengi var.
5- Her türlü tarza uygun ayakkabı. Üstüne kumaş pantolan-gömlek de giysen, kapri-tshirt de giysen yakışıyor. Tabi yakıştırmasını biliyorsan.

Ee peki tüm bunlara rağmen converse neden hala böylesine zalımca eleştiriliyor?

(bkz: Hiçbir şeyi beğenmeyen sözlük yazarları)