bugün

görsel
görsel
Önce havaya, sonra suya, en son da toprağa düşen. Ayrıca kız çocuğuna verilecek muhteşem bir isim.
Düşse de artık kurtulsak şu soguklardan denilesidir.

ilkinin düşmesine 14 gün kalmıştır. Bu sene kardan kıştan yıldım amk*
her yıl bu zamanlarda duyduğum, ne olduğunu, neye benzediğini, insanların düştüğünü nasıl anladıklarını merak ettiğim sorunsaldır.
ikisi şubat ayında ve biri mart başlarında olmak üzere, birer hafta arayla önce havada, sonra suda ve daha sonra da toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi.
ben de yeri ayrı olan hatun ismi. unutmak istediğim isim.. 4. cemre vakası istemiyorum***
--spoiler--
CEMRELER NE ZAMAN NEREYE DÜŞER?
Cemre 19-20 Şubat'ta havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat'ta suya ve üçüncü cemre 5-6 Mart'ta toprağa düşer. Cemreler birer hafta arayla düşerek ilkbaharın gelmesine neden olur.
1. cemre havaya (19-20 Şubat), 2. cemre suya (26-27 Şubat), 3. cemre (5-6 Mart) toprağa düşer.
--spoiler--
Şehir efsanesi.
birinci Cemre 19-20 Şubat’ta havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat’ta suya ve üçüncü cemre 5-6 Mart’ta toprağa düşer. Cemreler birer hafta arayla düşerek ilkbaharın gelişinin habercisidir.
Buralarda cemre düşmez, hıştolar düşürmeye çalışır. O yüzden kendisi pek uğramaz, kar altında yaşar gideriz.
düştü bugün birincisi.
Baharın müjdecisi, baharı bekleyenler için, birinci cemre havaya düştü. Yedi gün arayla, hava (19-20 şubat), su (26-27 Şubat) ve toprak (5-6 mart) ısınacak. Doğa uyanacak, üzerindeki kış örtüsünü sıyırıp, bahara duracak.
bahar geldiğinin habercisi olan sıcaklık artışı. ayrıca güzel bir kız ismi.
türk kültürünün bir parçasıdır.
safranbolu'dan.
(bkz: leyla)
güzel bir unisex isim.
her yıl hep aynı sırayla 3 kez düşer.
Hasta eder. Hiç sevmem. Grip bile olmam koca sene ama bu illet düştü mü kırar geçirir beni.
unisex bir isim.
baharın habercisi.
ilkbahar öncesinde 3 kez düştüğüne inanılan sıcaklık artışı anlamına gelen unisex isim.
Kötü yola düşmüş galiba.

Allah cezanı vermeye nerelerdesin.

Swh.
baharın habercisi olan, 3 hafta arayla düşen sıcaklık artışları.
© copyright 2005 - 2026