bugün
- islam düşmanlarına epstein şoku7
- isim koyarken çocuğunu düşünmeyen aile4
- abur cuburlara gelen olağanüstü zam3
- iş verenlerin aç gözlü olması4
- 24 yaşında erkek 18 yaşında kız ilişkisi5
- şu anda ne yapıyorsun13
- 17 haziran 2026 avrupa parlamentosu'nun raporu2
- aşırı sinirli olmak3
- sedat pekmez4
- ben aşık yorguni sorularınızı cevaplıyorum15
- 30 lu yaşlar11
- sözlükte altın günü yapmak11
- erkeklerin kadınsılaşması9
- üstteki yazarın nicki ile akrostiş yaz8
- yeni insanlarla tanışmak istememek6
- yaşlanınca bana kim bakacak sorunsalı6
- takıntılı biri olmak4
- eşek sucuğu16
- ayağına kaldırım taşı bağlanan caretta caretta3
- insanların gözlem yapmaması7
- insanın bu hayattaki amacı17
- yalnızlıktan kafayı yiyen insan7
- kimseyi memnun edememek12
- kız olarak doğmanın muazzam avantajı4
- aşık yorguni10
- üşenirken yapılan saçmalıklar7
- trumpın savaşı eline yüzüne bulaştırması4
- yaşamak üzerine2
- şirinevler8
- chp içindeki alevi sünni kamplaşması12
- flörtlerin ilişkiye dönmeme sebebi11
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle9
- bir kezonun elinden zehir olsa yemek5
- kızartma yağından sabun yapmak8
- maldivler6
- flört edinmek7
- sigara içen erkek karizması3
- biraderleri üst üste koymak7
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- dünyanın en güzel omleti5
- insanların gözleme yapmaması4
- tuborg kırmızı seven kız4
- uludağ sözlüğün cenaze namazı6
- yarın iş olması4
- eşe mi pahalı hediye alınır metrese mi sorunsalı6
- sosyalleşmekten kaçan insan4
- 20 li yaşların çabuk geçmesi12
- üstteki yazar ne yapıyor5
- allah6
- karılara kösnül bakışlar atmak3
Sen her şeyime yakışıyorsun..
Bense hiçbir şeyine.
Diyerek şairane tarafımla güzelliklerine dikkat çektiğim nadide memleketim.
Bense hiçbir şeyine.
Diyerek şairane tarafımla güzelliklerine dikkat çektiğim nadide memleketim.
Çok kısa bir zaman sonra erguvan çiçekleri açacak ve mor bir elbise giyecek olan şehir.
Yanındayken değil de uzaktayken değeri anlaşılan bir sevgili gibi.
görsel
Yanındayken değil de uzaktayken değeri anlaşılan bir sevgili gibi.
görsel
Tarihimizdeki ilk feminist harekete ev sahipliği yapmış şehrimizdir.
1801'de 3.selim tarafından yayınlanan bir fermanla ipek tüccarlarının vergileri yük başına 110 kuruştan 220 kuruşa çıkarılır. Bunun üzerine ipek ticaretinin merkezi olan bursa'ya tüccar akını kesilir.
Aynı yıllarda bursa'da çıkan yangın ipek üreticisine bir darbe daha vurur. Bu zorlu koşullarda ipek üreten fakat bu ipeği vergiler yüzünden satamayan Bursalı ipekçi kadınlar ayaklanır.
Padişahın fermanının okunmasına izin vermezler. Defalarca protesto gösterileri düzenlenir. Ve en sonunda kazanan kadınlar olur. Vergilerdeki düzenleme tekrar eskiye döner.
Bu olay bursa ve toplum tarihimizin ilk feminist hareketi olarak kayıtlara geçer.
Kaynak: #tarih Mart 2017 sayısı
1801'de 3.selim tarafından yayınlanan bir fermanla ipek tüccarlarının vergileri yük başına 110 kuruştan 220 kuruşa çıkarılır. Bunun üzerine ipek ticaretinin merkezi olan bursa'ya tüccar akını kesilir.
Aynı yıllarda bursa'da çıkan yangın ipek üreticisine bir darbe daha vurur. Bu zorlu koşullarda ipek üreten fakat bu ipeği vergiler yüzünden satamayan Bursalı ipekçi kadınlar ayaklanır.
Padişahın fermanının okunmasına izin vermezler. Defalarca protesto gösterileri düzenlenir. Ve en sonunda kazanan kadınlar olur. Vergilerdeki düzenleme tekrar eskiye döner.
Bu olay bursa ve toplum tarihimizin ilk feminist hareketi olarak kayıtlara geçer.
Kaynak: #tarih Mart 2017 sayısı
Bir zamanlar yemyeşil olan, yeşilini özlediğimiz şehir.. tabii, Bir başkadır Mudanya'sı.
kokusu, ankara'nın kokusundan daha güzel olan yarı memleketim.
Ulucami, yakın bir dostumun gözünden.
görsel
görsel
topların toplanma alanıdır.
aynen coni.
aynen coni.
çanakkale savaşı'nda 3737 şehit ile en fazla şehit veren ildir. *
Zaman denilen kavramın insana en merhametli davrandığı şehirdir. Büyürüz, yaşlanırız, ölürüz, çürürüz ama bursa'da eski bir caminin avlusundaki şadırvanın sesinden geçmişi dinleyebiliriz.
görsel
görsel
üniversite hayatımın geçtiği şehir.
okuldan boşta kalan zamanlarda garaj-heykel arasında dolmuş taksicilik yapardım. köfteci yusuf'un tek şubesi vardı o zamanlar. setbaşında mahfel'de dondurma yerdik, hayyam'da içer, gölyazı'na balığa giderdik, sevdiğim bir kız vardı, sırf tanıdığı denk gelmesin diye trilye'ye giderdik haftasonları, sırf saçlarının ucundan yarım dudak öpmek için.
okuldan boşta kalan zamanlarda garaj-heykel arasında dolmuş taksicilik yapardım. köfteci yusuf'un tek şubesi vardı o zamanlar. setbaşında mahfel'de dondurma yerdik, hayyam'da içer, gölyazı'na balığa giderdik, sevdiğim bir kız vardı, sırf tanıdığı denk gelmesin diye trilye'ye giderdik haftasonları, sırf saçlarının ucundan yarım dudak öpmek için.
Her zaman özel, her zaman güzel.
Yazın Geneli itibariyle yukarılara çıkıldığı zaman insanın üstüne ince bir hırka alıp giyebileceği, her köşe başında size geçmişten selamlar ileten çeşmeleri ve zamanın büyüsüyle harmanlanmış tarihiyle türkiyenin en nadide şehirlerinden biridir.
Benimde canım memleketimdir.
Benimde canım memleketimdir.
Vip bir şehirdir. Denizi, dağı, tarihi yerleri, sanayisi, yeşilliği, metropollüğü, rahat ulaşımı buna en büyük örnektir.
Foto sanırım 1950'lilerden. Merkezde ulucami. Ve bursa'yı ikiye ayıran maksem caddesi. En aşağıdaki yalnız bina ise semte ismini veren fomara tütün binası. Dikkatli bakıldığında çoğu ev iki katlı kagir yapı. Ve sadelik!
görsel
görsel
Bursa bursa...
bir mutlu günümün dahi geçmediği, göç ala ala şaftı kaymış uğursuzluklar başkenti.
Hic haz almadigim bi yer. Bir cok insanin bayilmasina rağmen.
Bir efsanedir bursa. izmirden sonra ikinci yaşadığım yerdi. Ulu camisinin o buyuleyici özelliği aynı zamanda Uludağın o azametini mi desem yoksa cumalikizigin nostalji evlerinde bol köpüklü ayranını mi desem. Bir tarihtir bursa...
sözde bursalı ama yeşiline düşman insanlar tarafından yönetilen, yeşili her geçen gün yok edilen şehir.
güzelim kocayayla'daki ağaçları katlediyorlar, görüntü ortada.
görsel
ayrıca, trafiği her geçen gün bombok bir hal alan şehir.
güzelim kocayayla'daki ağaçları katlediyorlar, görüntü ortada.
görsel
ayrıca, trafiği her geçen gün bombok bir hal alan şehir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar