bugün

her yeri gezip görmem gerekirdi bu genelleme için affınıza sığınırım. fakat bütün kalbimle bizlere ait olduğuna inanıyorum. kapanmayan kapıyla kilit arasına, bir ayağı kısa olan masanın ayağının altına, bataryayla kapak arasına, bataryanın altına... örnekler çoğaltılabilir. bu pratik ürünleri aslında küçük ve önemsiz görünse de gurur vericidir. bir de dansözün sağına soluna para sıkıştırmak var o gurur verici değildir tabi.
(bkz: yunanlıların kağıt sıkıştırmayı da sahiplenmesi) yakın zamanda beklediğim haber .
-masa ayağının altına.
-dolabın altına.
-yatağının ayağının altına.

gibi ve daha aklıma gelmeyen çeşitleri vardır.
bir türk icadı olarak zeytinyağı tenekesini betonla doldurup araçlar için park yerinde kullanımına benzer bir eylemdir.
sürekli kapanan pencerenin kapanmasını önlemek için kağıt sıkıştırmak. * *
Cep telefonunun tuş takımı, mp3 çaların kulaklık girişi gibi ileri elektronik alanlarda dahi dertlere çare olabilen icat.
eline 5-10 kağıt sıkıştırmak var. bu rüşvete girer, biz de bu işin piri sayılırız.
sadece türklere mâledilerek,"türkler ancak böyle saçma sapan şeyler icat edebilir" yaklaşımının bir türüdür.
bence her yerde bu tip uygulamalar vardır.
benim buzdolabı da sallanıyordu mesela. kağıtla çözdüm olayı.
nedir yani sırtıma vurup tamirciye mi götüreyim?
-yok yok merak etme!götürmedim zaten...
yanlış haber olduğuna inandığım hede.
işin doğrusu bende bize ait olduğuna inanıyordum taki japonya'da laboratuarda mini-centrifuge makinasının sıkışıp kalan düğmesinin altına japonların kağıt sıkıştırdığını görene kadar.
(bkz: Takoz)
(bkz: pratik zeka)
perdelerin kornişten çıkmamaları için de küçük bir kağıt sıkıştırılır.
türk kadınlarının sütyen altlarına sıkıştırdıkları kağıtlarla hem göze hem akla hitap edererek bu icadın hakkını verdikleri eylem.
atm'nin kart girişine sıkıştırma şeklinde bir modeli de vardır. bunu sürekli aynı atm'ye yapan yaratığın maksadı anlaşılamamıştır.
kapandıktan sonra yarı açık kalan balkon kapısının arasına gazete sıkıştırmak suretiyle rüzgarı kesme çalışmaları da buna bir örnek teşkil eder eminim *
Work and Travel kapsamında çalışırken yaşadım bunu ben. Çalıştığım yerde plaj şemsiyesini çöpe atacaklardı. Nedeni ise şemsiyeyi açık tutan dilin kırılması. şemsiye açık durmuyor. La dedim ver onu bana tam da ihtiyacım var. Sıkıştırdım kağıdı şemsiyenin dibine taş gibi kullandım. Dönerken de hediye ettim USA'e belki araştırmacılar bulup yeniden keşfedebilirler kağıt sıkıştırmayı.
son derece kullanışlı bir icattır. telefonun bataryasını sıkıştırmak için bire
birdir.
en son kornişin kenarına kağıt sıkıştırdım ki perde düşmesin.
eli iş tutmayanın yaptığı cinliktir.

masanın dengede durması için kağıt sıkıştırmaya gerek yoktur. havada duran ayagın lastiği biraz gevşetilir ve yere oturması sağlanır. pencere için silikon sıkmalı, kapanmayan kapının kilit vidaları biraz gevşetilmelidir. Çoğaltılan örnekler için illa ki uzun süreli bir çözüm vardır.
zencilerde de vardır. kadın sütyeninden para çıkardı uzattı bana. cımbızla aldım parayı. sadece biz sıkıştırmıyoruz demek ki.
küçükken benim de yumurtlayan silgilerin kaybolanlarının yerine sıkıştırarak kulandığım yöntem. daha bir çok yerde kulanılabilir: masa altı, pencere arası vb.
Benim tanımım bahsistir. Keza severim bahşiş vermeyi büyüklerimden öyle öğrendim. Para benim için kagittir. Çok olduğundan değil paylaştıkça cogaldigindan.
Kornişe taktığınız zamazingoları(ismini unuttum) en iyi tutan şey kağıt. Her derde deva valla.