bugün

entelektüel müslümanların * * özellikle izlenimci, kübist ve zaman zaman dadaist algıyı imanına harç ederek ortaya çıkardığı ve iç dinamikleri düşünüldüğünde fazlasıyla çelişkili olduğu görülen eylem.

muhalif sanatın, sanatçının veya doğrudan anarşist bakışın malzemelerini kullanarak bilime, kanıtlara ve dahi bilimsel açıklamalara inanmama gibi tuhaf bir füzyon yaratılmış.

fakat bu bakışlar bilimin kendisine hiçbir zaman doğrudan müdahale etmeye yeltenmedi *. yani kalkıp "sen bunu yaağnış gözlemliyon olm, olmamış" dememiştir kimse. olsa olsa bilimin sanattaki yeri, ne bileyim, bilimin savaş teknolojilerini geliştirmedeki yeri falan tartışılmıştır. bu olay onların kafalarındakinden çok farklı.

"bilime inanmıyorum."

iyi, pekala. ama sen istediğin kadar ayak dire: uçamayacaksın, ışık hızından daha hızlı hareket edemeyeceksin, xx-xy mevzusunu değiştiremeyeceksin, elektronları ters yöne çeviremeyeceksin falan ve filan ve felan... bilimsel bulgulama yöntemlerini reddederek bilimin serimleyip açıkladığı olguları ve olanaklılığı üzerinde tahminler yürüttüğü olasılıkları çürütmüş olamazsın.

nasıl yapıyorsun yani? çok merak ediyorum.

ha bunları görmezden geldiğini ve yer çekiminin olmadığına "inandığını" söylediğinde bu tavrını yadırgayamam; bu konuda yapılacak hiçbir şey yok, "var olsun LSD" deyip geçerim.

ama sırf bulgularla senin tanrı anlayışın ve beklentilerin birbirini zedeleme eğiliminde diye de kalkıp dadacıyı, fovcuyu, anarşisti, mahnocuyu falan işin içine katma. olay tamamen farklı çünkü paşam... uzaktan bakınca olmuyor yani, yaklaşıp göz atınca da yüzüme tükürüyon zaten.
Cahiliye dönemimin ilk evresi.
(bkz: Allahın dediği olur)
Bunu yazdığın cep telefonunu bir yerine sokarsan manalı bir tutum olabilir.
Bilime elbette inanıyoruz da bizim bu sarsılmaz inancımızı paraya tahvil etme fırsatı görecek tüccarların da olduğu ahir bir zamanda yaşadığımızı unutmuyoruz. Din inancı da bilim inancı da vicdansızlar için gayet kullanışlı ve sömürülebilir maden sahalarıdır günümüzün babana bile güvenmemen gereken ahir zamanında..
Bilime asla güven olmaz.
bilim bilimden beslenir. bilimde ilerlemek icin zaten bilimin kendisini sorgulamak gerekir. bu bilime inanmamak kesinlikle degildir. bilimin isigiyla karanliklari aydinlatmaktir.
görsel
görsel
görsel
görsel
bilim olmazsa cehalet bizi sarar sarmalar.