bugün

/782
tabi ki her taraftar başarı ister fakat başarısızlık durumunda kalbimdeki yeri zerre değişmeyen takım, takımım. çok şükür.
3 büyük istanbul kulüpleri içinde türk menşeli tek takımdır.
babam sayesinde doğduğum günden beri takımımdır. ve asla terk etmeyecek tek sevgilidir.
2 büyük handikapı olan güzide kulüp.

* Birincisi, maçlarda skor üstünlüğünü almamıza rağmen maçı tutamamamız. Örneğin orta sahada ayağa oynayıp top dolaştırıp rakibe üstünlüğü kabul ettirememek. Ve yoğun panik içinde kendisinden kat be kat zayıf takımlardan (büyük takıma yakışmayacak derece de) baskı yemek...

(Çözümü iki olgu üzerinden ele alıp irdelersek; çözüm tecrübeli dünyada kabul görmüş birkaç oyuncunun (nokta atışının yapılmasında mı) alınmasında mı yoksa takım mantalitesinde / psikolojisinde mi aranmalı)

Bence maalesef takım mantalitesinde sorun mevcut. Bir takım galipken defalarca kötü örneklere maruz kalmasına rağmen dan dun top oynuyorsa o takım da sorun mevcuttur. Her dan dun vurulan top kısa bir süre içinde senin tekrardan baskı yemene ön ayak oluyorsa ven sen bunu hala idrak edememişsen sen ancak amatör ruhlu ve ısıran bir takım olabilirsin ama büyük takım olamazsın. çok basit bir mantıkla topu öldürmek bol pas yapmak ve maçı soğutabilmek olması gerekenler. ama yapamıyoruz. bilic bunu giderebilir mi onu da bilmiyorum.

* ikincisi, ilkiyle bağlantılı sayılabilecek ne zaman hedef yolunda avantaj sağladığımızda geri vitese takmamız. Şampiyonluk dillendiriliyor takımda düşüş oluyor, şampiyonlar ligi dillendiriliyor bir türlü ayağa kalkamıyoruz.

(Çözüm büyük takım refleksi gösteremediğimizden, stresi kaldırmama durumumuz var, bunun giderilmesi için ekstra özgüven ve moral yüklemek şart) Bu belki de son 20 yılda sadece 3 şampiyonluk kazanmanın verdiği başarısızlık halet-i ruhiyesiyle de ilişkili. Yani Beşiktaş maalesef Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hayli gerisinde kaldığından küçük takım reflekslerini büyük takım reflekslerine göre daha belirgin gösteriyor. Ve bu açıdan hedef ortaya çıkınca durum el ve ayağın birbirine dolaşması şeklini alıyor.

Bu seneyi 2. veya 3. bitirecez görünen o. yalnız gelecek seneden itibaren bu takımın mutlaka kupa kaldırması lazım. sorun başarısızlıkların içselleştirilmesinden kaynaklanıyor. yani artık 2.likler / 3.lükler kulübün üzerine sindi. acil başarı isteniliyor, taraftar da beklentisi icabı haksız sayılmaz.
Sevgimi kelimelerle anlatamayacağım takım. Beşiktaş ulan !
takımda bol işe yaramaz oyuncu var. onlar gönderilir bir de birkaç disiplinli ve kaliteli adam alınırsa beşiktaş hem kaliteli bir takım olur hem de takımda dengeler bozulmaz.
sonuna kadar beşiktaş.
Kimseyi tanımadım ben senden daha güzel..
seviyorum seni.
atatürk'ün bile milli mücadeleyi başlatmak için samsuna çıkmadan önce, anasını bacsını yöneticilerine emanet ettiği, işgal yıllarında istanbulda her gün gdip antremanlarını izlediği şanlı şerefli onurlu türk spor klubü.
görsel
fazla duygusal bir takım.
futbolda duygusallığa yer yok.
biraz aklı olan bir takımsa pazar günü oynanacak fenerbahçe maçına çıkmaz.

(bkz: 20 nisan 2014 beşiktaş fenerbahçe maçı/#23540768)
istanbul avrupa yakasinda bulunan aktivist ilçe. bu özelliğini sahip olduğu futbol takimindan alir.
candır. 9 yaşına kadar beşiktaşlıydım, sonra bi salaklık edip galatasaray'a geçiş yapmıştım. bunda yazlığımızda bulunan galatasaraylı nüfusun çok olması ve benim o zamanlar küçük bi kız çocuğu olmamın etkisi büyük. neyse ki özüme döndüm geçenlerde. taraftar grubu yeter beşiktaşımın. insan taraftar grubunun rezilliği yüzünden takım değiştirir mi? galatasaray taraftarı sağ olsun. soğuttular.
bu sene bala göte şampiyonlar ligine gidecek takım.
bu sene kanırta kanırta şampiyonlar ligine direkt olarak gidecek takımdır. candır can.
Bu sene hakem hataları yüzünden 17 puanı yenmiş ve hala pes etmemiş takımdır. Hayattır Beşiktaş.
Galatasaylıları "ama onlar bala göte gidiyor yea haksızlık ühü ühü" diye ağlatMış takımım. Bir takımdan daha fazlası. Direniş ruhu, bir semt aynı zamanda bir ülke.
bu sene hakem hataları yüzünden 34'te 34 yapamamış takım. normalde her sene yaparlardı.kısmet.
hakem hataları yüzünden puan kaybetsede, arkasında ki coşkulu taraftarını kaybetmeyecek takım. takımdan ötesi beşiktaş' ım.
5 senedir şampiyon olamaması tamamen hakemlerle alakalı olan takım. hep son maç kaçırıyorlar. bu adamlara yapılan kimseye yapılmamıştır. uyan türkiye'm!
Son macta sampiyonluk kaciranlara dert olmus takım. Koskoca takım olmussun son maca kadar getirip sampiyonlugu veriyorsun. Kisaca amelesin. Cok sukur son maclarda sampiyonluk kaptirmisligi yoktur.
zerre sevmesem de , nefret etsem de bu sene bizden daha çok şampiyonlar ligini hak etmiş takımdır. buna biz sebep olduk. gitsinler direkt şampiyonlar ligine bakalım ne yapacaklar. bizde ön eleme oynar şansımız yaver giderse gideriz , yoksa uefa ligine.
Takimimdir gerisi hikayedir.
© copyright 2005 - 2026