bugün

/782
bir takımın büyük veya büyük olmama durumunu belirleyebilmek için önce büyüklük nedir bunu belirlemek lazım. büyüklük şampiyonluk sayından mı geçer ? benim için değil. büyüklük taraftar sayısından mı geçer ? benim için değil. büyüklük yıldız futbolcu sayısından mı geçer ? benim için yine değil. büyüklük hakemleri baskı altına alıp maçlarda lehine karar verdirebilme yetisinden mi geçer ? benim için değil.
bir sevgiyi tanımlayamamaktır bazen büyüklük. niye bu kadar sevdiğini bilememektir bazen büyüklük. ben eğer beşiktaşı neden bu kadar çok sevdiğimin mantıklı bir açıklamasını kendime yapabilseydim belki de bu kadar sevmezdim bu camiayı.
benim için en büyük sensin beşiktaş, sebebini bilmediğim hala bana böyle düşündürdüğün için en büyük sensin.

B E Ş i K T A Ş U L A N !!!
en büyük takımdır.
yarın eski futbolcusu mehmet akyüz'ün hat trick'ine maruz kalacak takım. akhisar belediyespor beşiktaşla oynadığı son 2 maçta beşiktaş'a toplam 7 gol attı.
taraftan grubuna eskiden hayran oldugum fakat suan ülkucu ergenlerin (ulkuculere laf soylemiyorum yanlis anlasilmasin) cogunun besiktasli oldugunu gordugumden fikrimin degistigi takim.
Taraftarı ayrı kendisi ayrı bir güzeldir.beşiktaş aşktır, şereftir , süleyman sebadır , baba hakkı yetendir beşiktaş şeref beydir.halkın takımıdır beşiktaş.
eskiden taraftar grubuna hayran olunup şu an ülkücü ergenlerin elinde diye bok atılan takımım. kusura bakma kardeş gezi parkında dünya gördü taraftar grubunu senin hayran olup olmaman kimsenin sikinde değil zaten.
her gördüğümde entry girdiğim şerefli bir takım. (bkz: şerefsizin biri her beşiktaş entry mi eksiliyor zoruna kaçmış olmalıyım)
çarşı gibi vandal bir taraftar grubuna sahiptir.
carsi gibi herkesin ozenerek baktigi bir taraftar grubuna sahip takim.
aşktır sevgidir hayatımda değer verdiğim bırakmadığım tek şeydir. armasını her gördüğümde duygulanırım. yense de yenilse de hep seninleyim Beşiktaş.
üçüncü büyüklük sıralamasını kaybetmiş arabacı takımı..
Candır can. Sonuncu olsa yine çıkarmam formamı üstümden.
bugun akigolara 3 tane gömmüş takımım.
adını görünce bile insanı sevindiren, mutluluk sebebi.
Lafta olmayan hakiki kötü gün taraftarına sahip asil takım.
fikstür avantajını iyi değerlendirmesi gereken takım.
ligde ikinci sıraya yerleşmiştir. inşallah Şampiyonlar ligine doğrudan giden takım biz oluruz. (inşallah 2. biz oluruz diyemiyorum çünkü burası türkiye ligi, biz de beşiktaşız. "Acaba!?"sız sezonumuz ve maçımız olmaz. O yüzden fener maçına kadar ki durumlara göre puan vermezsek şampiyonluktan bahsedebiliriz. Çünkü dışarda iyi oynayan bir takımız, deplasmanda 3 puan önemli karabük ve konyada puan bırakmamak şart)

Bu senenin transferleri gerçekten takıma yaradı. Motta,atiba,tolga,pedro. Bu yılın en önemli oyuncuları oldular motta ve tolga özellikle.
Son olarak sakatlara geçmiş olsun, inşallah ciddi bi durum yoktur.
bir de Mustafa'Nın kafasında bandajla tamamladığı maç sayısı, ilk 11'de başladığı maçtan fazla galiba. Bi hamama git ya da hocaya görün mustafa.
lig ikincisi olması gereken takım. bu galatasaray olacağına beşiktaş olsun direk gitsin avrupa'ya beter olsun bu galatasaray.
Necip orta sahada iken hiçbir akhisarlı oyuncu pas atacak adam bulamadı o kadar güzel takım savunması yaptı takım. Ersan çıkıp jones girip Necip de defansa alınınca ara sıra akhisarlı oyuncular araya kaçıp topla buluşmaya başladılar. Bunlar önemsiz ataklardı ve Tolga'nın da tecrübesiyle savuşturuldu. Hoca bunu gözden kaçırmamalı. Genel olarak Beşiktaş mükemmel oynadı, maçın bitmesini hiç istemedim.
şampiyonluk şansı olmayan takım. bu sene alacağı ikincilik son on yıldaki en büyük başarısı olacaktır. şampiyon olduğu 2008-2009 sezounu dahil.
seviyorum seni sevgilim.
siyahı zindandır beyazı aydınlık.

kolej takımı kimliğine yaklaşıyoruz efenim. bizi biz yapan kadroların çoğunda var olan oluşuma doğru ilerliyoruz. evet kalite olarak rakiplerimizden 1,2 tık aşağıdayız amma velakin takım olma, arkadaşlarla oynama iştahıyla bunun altından kalkıyoruz. zaten bu arkadaşlık olmasaydı çok zaman önce havluyu atardı beşiktaşım.

havluyu atardı çünkü sezon boyunca hem maddi hem manevi hem siyasi başına gelmeyen kalmadı. bu halde hala başarabiliriz inancı yeşilse, ameliyattan dönen arkadaşlarını hava alanında karşılıyorsa bu takım, her maç bu maç ben daha çok koşacağım rekabeti varsa, kafasındaki kanama durmadığı halde-4 forma eskittiği halde ben çıkmayayım diyorsa futbolcusu, sakat olanı ben kendimi iyi hissediyorum bi mr'a gidelim belki oynarım diyorsa kolej ruhumuz gelmiştir stadımızın bitmesiyle taraftarımızın ruhuyla birleşmesiyle tescil olduğunu gösterecektir.

bu endüstriyel futbolda yeterli midir? yetmez ama kimliğinle oynamak her zaman iyidir. he zaman altyapının verimini arttırır. mali kaynaklarımız artacak üstüne kadromuzdaki gereksiz kontenjanını boşaltabilirsek ben önder hocanın bu kadroyu daha özgür şekillendireceğine ve başaracağına inanıyorum.

ne yapmalı?

transfer mevzusuna çok girmeyeceğim ama sağ bek ve kazanmayı bilen yani winner tabirine oturan ofansif oyuncu ihtiyacımız çok bariz.

fikrimce önder özen de bilic de mustafa pektemek'i yeni sezonda düşünmüyorlardı. potansiyeline güvendiklerini biliyorum ama bunu sahada gösteremedi mustafa. tam gösterecek sakatlıklar sakatlıklar sakatlıklar. mustafa ben varım dedi. cenk tosun geldi. almeida kalacak veya yerine bi yabancı forvet alınacak. şişmanoğlu hakikaten tam hamle oyuncusu. forvet balı olan bi adam. enaramo var ama o kendi rızasıyla gidici. bu forvet rotasyonu bu sistem için çok fazla.

oğuzhan-veli-atiba... bu 3ü günündeyse tadından yenmez bir orta sahamız oluyor amma velakin atiba dışında istikrar abidesi yok. veli koşu olarak o istikrarda var ama hiç ofansı düşünmediği maçlarda veya hafif pres gördüğü maçlarda takım çok sıkıntıya giriyor. oyunu kuracak olan oğuzhan topla dağıtım alanında buluşamıyor. kesiciliğine, ritmine diyecek yok. mesala akhisar maçında da gol atmasına rağmen hücumu düşünmedi. düşündüğü zamanlarda beceremedi. ama motta zıpkın gibiydi. benzer zıpkınlıkta sağ bek olursa veli pres görürse kanatlar çalışır. rakip kanatlara müdahale ederse oğuzhan rahatlar ve oyunu açar. oğuzhan oyuna ne kadar müdahil olursa gökhan-olcay verimliliği o kadar artar.

2 banko transfer ve kadrodaki etkisizlerden kurtulma operasyonu ile bu kolej ruhu taraftar ruhuyla buluştuğu zaman tutulması zor, pes etmesi imkansız bi takıma dönüşebilir.

not= kerim'in de franco gibi mecburiyetlerden doğma şansı geldi. çok ümitliyim.
twitter yasağından beri tivit atmayan bir hesapları vardır twitter'da.

şanlıurfaspor bile atıyor bunlar atmıyor.
e daha statları yapılacak adamların.

bu memlekette herkes çıkarına göre davranmak zorunda bırakılıyor ya, ah o muktedirin beli bükülsün inşallah.

görsel
7 maç seyircisiz oyna, hakemler maçların içine etsin, stadyumun yok, buna rağmen şampiyonluğa oyna. büyüksün beşiktaş.
Bu sezon aldığı 5 maç seyircisiz oynama cezası , hakemler tarafından iç edilen 14 puanı ve tüm bunlara rağmen 2. Sıraya oturan şanlı şerefli takımım.
© copyright 2005 - 2026