bugün
- gocu beyin günü aydın olsun2
- farklı alemlere yolculuk2
- arabayla almanya'dan türkiye'ye gitmek11
- yeni partinin çerçeve yasa kararı15
- eşitlik mi özgürlük mü8
- yaşlandığının farkına varmak9
- ekşi sözlük referans17
- türkiye10
- ekonomi8
- recep tayyip erdoğan7
- mekke anlaşması20
- kainattaki değişim2
- sonradan olma2
- sözlük yazarlarının hayatını değiştirecek şey4
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- müzik dinlemek5
- dağ evi olmayan erkek5
- sözlük yazarlarının kekleri5
- sözlüğün çok durgun olması6
- tarım3
- asosyal ve çirkin olmak4
- kartoncu birader vs erecto bey3
- sıcak hava vs soğuk hava6
- emekliler2
- emeklilik2
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- orospu çocuğu gördüm de böylesini hiç görmedim3
- çerçeve yasa10
- merfulu11
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- clean girl akımı4
- yahudi olmak için anneniz yahudi olması gerekiyor3
- sigara içmeyen erkek4
- evlenmeme nedenleri5
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler5
- yahudilere sallayan kitaplar3
- apı uygulama programlama ara yüzü2
- ev almak isteyenlere tavsiye7
- allah'ın doğurmamış ve doğmamış olması2
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz16
- sözlük kızları çirkin oldukları için buradalar4
- günlük tutan erkek19
- cansever19
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi19
- hutiler suudlara saldırdı ne olacak4
- bana gel film izleriz diyen erkek16
- namaz5
- ulu parti5
- yanlışlıkla gey olmak9
- yazarların para ödediği yapay zekalar7
kocası tarafından hayatı mahfedilmiş kadın şarkıcı.esengül gibi yanlış tercihler yüzünden hayatından olmuştur.
Saplantılı aşk kurbanı. Kesinlikle zayıf ve güçsüz türk kadını tipi. Kezzabı yüzüne yiyip kör olduktan sonra bile kocasını affedip birlikte yaşamıştır.
bir zamanlar kezzap olayının düzmece olduğu, o dönem bergen'in kasetlerini yapan yaşar plak'ın sahibi yaşar kekeva'nın planı olduğu söylenirdi. zaten bu yaşar kekeva'da mafyöz bir tipti, 90'lı yıllarda o da kurşunlanarak öldürüldü.
aşağıdaki resimleri hürriyet galeri'de tesadüfen buldum. bir fotoğrafta sağ gözü kapalı iken, diğer fotoğrafta sol gözü kapalı;
görsel
görsel
görsel
aşağıdaki resimleri hürriyet galeri'de tesadüfen buldum. bir fotoğrafta sağ gözü kapalı iken, diğer fotoğrafta sol gözü kapalı;
görsel
görsel
görsel
--spo--
///.
--spo--
///.
--spo--
an itibariyle bünyemin arabesk ihtiyacını karşılamak için dinlediğim "acıların kadını".
ne kadar içten söylediğini hissettiren şarkısı:
https://youtu.be/v_bNTaWy9Mw
ne kadar içten söylediğini hissettiren şarkısı:
https://youtu.be/v_bNTaWy9Mw
Bir daha benzerinden gelmeyecek olan kadın.
acıların kadını..
En sevdiğim şarkısıdır.
https://www.youtube.com/watch?v=9u0nX0vca6s
https://www.youtube.com/watch?v=9u0nX0vca6s
genç yaşta kocası tarafından öldürülmüştür. evet.
Bir tanedir.
eşinden boşandıktan 4 ay sonra kurşunlanarak öldürülmüştür.
"Ya benimsin ya kara toprağın" gibi iğrenç bir zihniyetin kurbanı olmuş güzel sesli , güzel yüzlü şarkıcı. Nurlar içinde yatsın.
Eskiden çok dinlerdim, feryad eden kalbimi demesi insanı yaralardı.
seni özlüyoruz, nur içinde yat güzel ablam.
Benim için üzülme...der ama onun için üzülmeden olmuyor maalesef.
Özlüyoruz. Arada mezarına giderim. Kendisi ülkede ciddi ciddi sevdiğim tek sanatçıdır. Muhtemelen o vurulurken orda olsam düşünmeden kurşunların önüne atlardım. Memleketimin güzel kadını.
o kadar çok seviyorum ki bu kadını. o kadar içime işliyor ki sesi. yüzüne kezzap atan kocasını her şeye ve herkese rağmen affetmiştir. herkes bir şeyler diyor, her yerde bir şeyler yazıyor ama ben yaşananları sadece bergen'den dinlemek isterdim.
ne merhem mi ?
iskandinavya'da bir şehirdir.
Ayrıca arabesk şarkıların bir seslendirenidir.
Şarkıcı bergen için şunları soyleyebilirim öznel olarak. sen soyle ben dinlerim.
Ayrıca arabesk şarkıların bir seslendirenidir.
Şarkıcı bergen için şunları soyleyebilirim öznel olarak. sen soyle ben dinlerim.
Genç yaşta kocası tarafından kurşunla öldürüldü.
1970'lerdeki bir balık halinden görüntüler için https://www.youtube.com/watch?v=qWgETuH8BSI .
(bkz: amerisourcebergen)
asıl adı belgin sarılmışer olup, türkiye'de erkekler tarafından kezzapla yakılan kadınların sesidir. acıların kraliçesidir. onun yüzüne atılan kezzap, bizim ciğerimize atıldı. bu ülkede örselenmeyen, incitilmeyen, en az bir erkek tarafından aşağılanmayan, acı çektirilmeyen çok az kadın vardır. çoğumuz şu veya bu şekilde sevdiği için katlanan ve katlanmanın, sabretmenin bedelini ödeyen insanlarız.
bergen o feci kezzap olayından sonra halis denen herifi "seviyorum onu" deyip affetmiş. hatayı orada yapmış. tek gözünü ve yüzünün güzelliğini ondan çalan, onu sürekli hırpalayan, ona kötü davranan adamın sevgisine o kadar inanmış ki, gözleri bağlı şekilde mayın tarlasında yürür gibi peşinden sürüklenmiş ve nihayet o vicdansız tarafından kurşunlanarak öldürülmüş.
80'li yıllardan bugüne hiçbir şey değişmedi. her şeyi kendine hak gören, kalp kıran, fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan erkekler hala etrafımızda. onlar kardeşimiz olabilir, babamız olabilir, aşık olduğumuz adam olabilir, arkadaşımız olabilir. ne yazık ki onlar her yerdeler. uzak durun, kim olurlarsa olsunlar sizi sömürmelerine izin vermeyin. bir tek hayatımız var.
affetmeyin, unutmayın, acımayın. acırsanız acınacak hale gelirsiniz. bunun somut örneği bergen ablamızdır.
tini şad, yeri uçmak olsun. şarkılarıyla daima yaşayacak.
bergen o feci kezzap olayından sonra halis denen herifi "seviyorum onu" deyip affetmiş. hatayı orada yapmış. tek gözünü ve yüzünün güzelliğini ondan çalan, onu sürekli hırpalayan, ona kötü davranan adamın sevgisine o kadar inanmış ki, gözleri bağlı şekilde mayın tarlasında yürür gibi peşinden sürüklenmiş ve nihayet o vicdansız tarafından kurşunlanarak öldürülmüş.
80'li yıllardan bugüne hiçbir şey değişmedi. her şeyi kendine hak gören, kalp kıran, fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan erkekler hala etrafımızda. onlar kardeşimiz olabilir, babamız olabilir, aşık olduğumuz adam olabilir, arkadaşımız olabilir. ne yazık ki onlar her yerdeler. uzak durun, kim olurlarsa olsunlar sizi sömürmelerine izin vermeyin. bir tek hayatımız var.
affetmeyin, unutmayın, acımayın. acırsanız acınacak hale gelirsiniz. bunun somut örneği bergen ablamızdır.
tini şad, yeri uçmak olsun. şarkılarıyla daima yaşayacak.
Kadına şiddette eskiden kalan sanatçı. Evet.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar