bugün
- from gold from dust12
- evlenilecek erkek bulmanın gittikçe zorlaşması12
- nervio isimli yazarin tam olarak neye yaramasi17
- gece gece gelen kızarmış patates isteği3
- vişneçürüğü tanga giyen sözlük erkeği13
- dolar 50 tl de olsa oyum ak parti ye44
- kışın duş alırken üşümemek için öneriler7
- halka filmini izlerken telefonun çalması2
- çin'e demokrasi gelsin10
- truesuz sözlük8
- sözlük kızı için kavga eden 2 kaslı sözlük erkeği13
- hastalık havası8
- adalet ve kalkınma partisi4
- anında dolan göz neyin belirtisidir6
- seni terkedeceğim4
- geceleri yapmaktan zevk alınan şeyler5
- sözlüğün götü en güzel yazarı12
- uykuya dalmak istememek neyin belirtisidir5
- ankara da aym önünde intihar eden emekli polis18
- burna tuzlu su çekmek6
- ekrem imamoğlu6
- vajinanın iç sıcaklığı10
- uzun süre ayakkabı içinde kalmış ayak5
- kopya çekmenin etiği5
- ferhat gündoğdu'nun gözaltına alınması42
- recep tayyip erdoğan27
- gecenin ilerleyen saatlerinde soğuk kahve içmek2
- silikon memenin patlaması10
- fiziği güzel sözlük kızları48
- silikon meme gerçeğinin yerini tutar mı sorunsalı14
- radiohead seven kız3
- nervio23
- çok makyaj yapan kız vs doğal kız10
- seni çok özledim3
- gocu19
- cinler size musallat olsa2
- karton toplarken şarampole yuvarlanmak5
- sümük fetişi3
- love me again2
- iyi dostlar biriktirdim7
- sözlük erkeklerinin kaşar olduğu gerçeği9
- bastırılmış üzüntü4
- çok düşünmek neyin belirtisidir3
- yaran twitter iletileri3
- judas'ı dayak yerken görseniz ne yaparsınız10
- duvardaki kafam kadar örümcek4
- geçmeyen mide bulantısı neyin belirtisidir3
- arkadaşlar sizce bu çanta nasıl8
- kasiyerin nakit mi kredi kartı mı diye sorması5
- açmanın üzerinde açma yazması4
asıl adı; başkortostan cumhuriyeti'dir.http://baskortostancumhuriyeti.tr.gg/
küçükken kürtler buraya da devlet kurmuuuuş diye düşünüp şaşırdığım federe cumhuriyettir.
türkler bir tek boy olmadığından bizden oldukça farklıdırlar. onlar kıpçaktır. anadolu, azerbaycan, türkmenistan, kıbrıs ve gagavuz türkleri ise oğuzdur. bizde gözler kıpçaklar kadar çekik olmadığı gibi boy da kıpçak ahalisine nispeten uzundur. bir türkmen'i, azeri'yi anlamanızın sebebi bu iki türk milletiyle aynı aileden, boydan geliyor oluşumuzdur.
türki cumhuriyetlerdendir. kekolar hemen atlamasın.
bazı malların kekolarla özdeşleştirdiği özerk cumhuriyet..
yedirmeyiz amk kekoları..
yedirmeyiz amk kekoları..
tam bir doğa harikası ülke. başkenti ufa tarihi yönden de oldukça zengin. aslında gidildiği vakit tataristan-çuvaşistan-başkurdistan turu yapılmalı.
başkurtya ya da başkurdistan başkurtlar tarafından "başkortya" olarak telaffuz edilmektedir.
hakkında ki efsane şöyledir,
peygamber efendimiz (sav)* bu topraklara elçi gönderir islamı kabul için. elçiye bu topraklara gelmesi için bir kurt yol gösterir. * elçi ülkeye gelir ve başkurtlar müslüman olurlar.
fakat kanımca şöyledir,
eski batı boyları * * askerleri savaşırken başlarına kurt postu geçirir. yani insan vücudunda bir kurt başı. bunu gece gören düşmanlar da psikolojik olarak çöker. işin sonrası daha da kolaylaşır. sonradan da "başkurt" ismini alırlar.
hunların da bu şekilde saldırdığı bilinmekte. hatta tahminimce germen kaynaklı kurt adam efsaneleri hun askerlerini gören insanlar tarafından ortaya atılmıştır. çünkü göktürkler, karahanlılar, osmanlı gibi türk devletleri bile dolunayda yapmışlardır büyük savaşlarını. bu açıdan oldukça tutarlı gibi.
başkurtya ya da başkurdistan başkurtlar tarafından "başkortya" olarak telaffuz edilmektedir.
hakkında ki efsane şöyledir,
peygamber efendimiz (sav)* bu topraklara elçi gönderir islamı kabul için. elçiye bu topraklara gelmesi için bir kurt yol gösterir. * elçi ülkeye gelir ve başkurtlar müslüman olurlar.
fakat kanımca şöyledir,
eski batı boyları * * askerleri savaşırken başlarına kurt postu geçirir. yani insan vücudunda bir kurt başı. bunu gece gören düşmanlar da psikolojik olarak çöker. işin sonrası daha da kolaylaşır. sonradan da "başkurt" ismini alırlar.
hunların da bu şekilde saldırdığı bilinmekte. hatta tahminimce germen kaynaklı kurt adam efsaneleri hun askerlerini gören insanlar tarafından ortaya atılmıştır. çünkü göktürkler, karahanlılar, osmanlı gibi türk devletleri bile dolunayda yapmışlardır büyük savaşlarını. bu açıdan oldukça tutarlı gibi.
(bkz: #25407856)
rusya federasyonu içerisinde yer alan bir türk muhtar cumhuriyetidir. var olsun milletimin turan ülküsü.
Ana dilleri Başkurtça olan, başkenti Ufa olan Türk devleti. Yaklaşık 4 milyon nüfusu vardır.
(bkz: başkurdistan)
çocukluğumun 5 senesi burda geçtiydi.
Komşuları Çuvaşistan ve tataristan ile birlikte Rusya işgalinde ki türk devletleridir.
Hayır efendim, "başkürdistan" değil, "Başkurdistan"dır, Türk yurdudur, başkürdistan diyen, hatta düzeltince de kabullenmeyen malum ırk mensupları gördüm efendim.
Osman karatayın türklerin ilk yurdu olarak ilan ettiği memleket. Ona göre altay kuramı uydurmaymış.
başkır türklerinin yaşadığı rusya'daki özerk devlettir.
Normali yetmedi bir de başı mı çıktı alternatifleri de öz, hakiki vs. olması muhtemel.
Ortaokul Türkçe Kitabının bile arkasında isminin bulunduğu özerk türk bölgesidir özerkliği tartışılır.
alikula dostum sorunlu musun sen başkürdistan değil başkurdistan
aç haritayı gözünü seviyim.
aç haritayı gözünü seviyim.
Rusya daki özerk bir türk bölgesidir.
Dur lan heyecanlanma kürdistan değil.
(bkz: heyecan bastı değil mi)
Dur lan heyecanlanma kürdistan değil.
(bkz: heyecan bastı değil mi)
Baş kurt ülkesi'dir.
Çocukluğumun geçtiği yer.
Bizim universitede vardi bi tane. Sohbet ederken korthistandan geldim dedi. Cahil ve irkci mhpli tayfa "kürt müymüş?" Diye mal mal bakarlarken birbirlerine acikladim dutumu. Olum mhpliler az okuyun lan.
Son olaylarla sığınak yapmamız gereken 82. Vilayetimizdir.
Eseğin siki.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar