bugün
- yazarların yapmayı düşündükleri çocuk sayısı9
- arkadaşlar yeni işe başladım6
- sözlük yazarlarının gerçek adları40
- dikkat çekmeye çalışan erkek5
- 28 bine çalışmak7
- tavuk kanadı ne işe yarıyor sorunsalı6
- iblis'in sesini duymak8
- mazot 1 ytl olacak3
- hoslanilan kızın adının makbule olması4
- kahvaltıda kaç zeytin yersiniz14
- sözlükteki şeref yoksunu yazarlar7
- nervio hamferdinin izmire gelmesi7
- gerçek mehdi kim3
- mazotun litresi 101 lira36
- bik bik'in mutfağına konuk olmak30
- sadece filistin'i önemsemek13
- anın görüntüsü27
- arkadaşlar numaranızı verir misiniz2
- yaşlılığı kabullenemeyen insan9
- israil11
- petrol bulduk haberleri8
- east of eden5
- oğlunuza bedelli yaptırır mısınız4
- ülkücülere küfür edip ülkücülerden oy bekleyen tip8
- einstein2
- copernicus2
- allah3
- arkadaşlar bir şey soracağım13
- ekonomi iyiken de akpye oy vermeyenler25
- öcalan'ın kira vermeden villada oturması12
- türkler vs türkiyeliler6
- kürdü sevin9
- kıbrıs barış harekatını ecevit'e mal etmek20
- as maca8
- her boka lapin gibi atlamak4
- 16 nisan 2028 cumhurbaşkanlığı seçimi3
- reagan ridley9
- arkadaşlar bakar mısınız18
- çetin ceviz2
- bilgisayar sipariş edip fayans gelmesi3
- doktor kadın çöpçü erkek evliliği11
- türkiye'yi chp kalkındıracak3
- yetiş ya gavs6
- israil nüfusunun yarısı müslüman5
- sözlükteki kaliteli yazarlar41
- arkadaşlar neden böyle4
- regl günündeki bir kızın aksesuarları4
- mhplilerin hala mhpye oy verecek olması7
- yoruldum2
- atilla uğur'un öcalanın listesinin başında olması5
şu aralar sol freymde fırtına gibi esen bir kelime, bir furyadır ba(ğ)yan.
esnaf ağzıyla konuşmaya sempati duyan yurdum insanının zorla dilimize sokmaya çalıştığı çirkin kelime.
sokaktaki tacizci itlerin hitap şekli olduğundan bahsetmeme gerek var mı bilmiyorum.
uludağ sözlük'te kullanıllıyor olması ise daha vahim sanırım bunlara kıyasla..
sokaktaki tacizci itlerin hitap şekli olduğundan bahsetmeme gerek var mı bilmiyorum.
uludağ sözlük'te kullanıllıyor olması ise daha vahim sanırım bunlara kıyasla..
dilimizde kadın ve hanım kelimeleri varken hala tercih edilmesi hem erkekleri hem de kadınları sinir eden sevimsiz kelime.
(bkz: baymayan)
baymak eylemini gerceklestiren.
bayhan demenin trakyacası:
-abe bayan nabersin be yaff?
-abe bayan nabersin be yaff?
içten içe özenilesi* dişilere verilen bir diğer isim.
Keşke kadın olsaydım dedirtir bazı durumlar insana. Çok cici çantaları vardır, açık açık, serin tutan ayakkabılar giyerler, giydikleri şeyler de erkeklerikinden daha güzeldir, şekilden şekile girebilirler. Bir gün saç böyle yapılır, bir gün başka, renkleri değişir.
Keşke kadın olsaydım dedirtir bazı durumlar insana. Çok cici çantaları vardır, açık açık, serin tutan ayakkabılar giyerler, giydikleri şeyler de erkeklerikinden daha güzeldir, şekilden şekile girebilirler. Bir gün saç böyle yapılır, bir gün başka, renkleri değişir.
kız ile kadın arasındaki farka kafayı takmış kişilerin,genel bir anlam ifade ettiğini düşünmeleri nedeniyle kullandıkları hitap şeklidir.ama kulağa "kadın" dan daha hoş geldiği kesin.yeter ki "bağyaan" diye öküzce söylenmesin.
erkek egemen toplum olgusunu akıllara getiren kadına verilmiş diğer bir isim..bay dan türetilmiştir..kanımca yerine kadın denmesinin daha uygun olduğunu düşündüğüm kelime..
bana bayan diye hitap edildiğinde
-aşkolsun bayıyor muyum?deme isteği uyandıran ama hatun kısmını en iyi tanımlayan hitap sözü.
-aşkolsun bayıyor muyum?deme isteği uyandıran ama hatun kısmını en iyi tanımlayan hitap sözü.
karı kelimesinin bile yanında daha kibar kaldıgı kelımedir.
ingilizcedeki ms. yada mrs. e karşılık gelen sıfat... türkçede kullanılması saçmalıktır...
kibar olunması gerektiğinde hanımefendi diyemeyecek kadar kaba, kadınmı kızmı diyeceğine karar veremeyecek kadar kızlık zarına boğulmuş bünyeler için can simididir...
ha illa kullanılcaksa isimden önce kullanılır (örnek: bayan ecevit...mrs. brown da olduğu gibi...) ki buda bana oldukça koftiden gelmektedir...
"velhasılı kelam mis gibi hanımefendi varken ne bu özenti sıfatlar kardeşim... hanımefendi uzun geliosa hanfendi de... oda kabul... bayan nedir yani..." diyor entrymi bir dörtlükle kapıyorum...
nisan mayıs ayları...
gevşer büzük yayları...
çayır çimen bekliyor...
bayları bayanları...
kibar olunması gerektiğinde hanımefendi diyemeyecek kadar kaba, kadınmı kızmı diyeceğine karar veremeyecek kadar kızlık zarına boğulmuş bünyeler için can simididir...
ha illa kullanılcaksa isimden önce kullanılır (örnek: bayan ecevit...mrs. brown da olduğu gibi...) ki buda bana oldukça koftiden gelmektedir...
"velhasılı kelam mis gibi hanımefendi varken ne bu özenti sıfatlar kardeşim... hanımefendi uzun geliosa hanfendi de... oda kabul... bayan nedir yani..." diyor entrymi bir dörtlükle kapıyorum...
nisan mayıs ayları...
gevşer büzük yayları...
çayır çimen bekliyor...
bayları bayanları...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar