bugün

/636
"bir ellerin, bir ellerim yeter belleyelim yetsin"
insanı var edebilir, aynı zamanda yok edebilir..

ama yinede pişman olunmamalıdır adı üstünde 'aşk'..
zehri dermanında bir acayip muamma..

"derman arardım derdime
derdim bana derman imiş.."
Aşk, ağır iştir: emekli olamazsın, sigortası yoktur, ikramiye alamazsın, yıllık tatil izni verilmez, greve kalkıştın mı yersin sopayı, her dakika lokavt tehlikesiyle burun burunasındır, kaza riski yüksektir, amatörce uğraşılır... Aşk, ağır iştir! Yol boyunca bunları şoföre dayatamazsın. O, uykuya yenilmek üzeredir, sen ...sen ise bitmesini hiç istemediğin bir rüyadan çıkamamanın verdiği yorgunluğa yenilmek üzeresindir.
talihsiz takıntılar bütününe verilen ad.
herkesin uzun uzun değişik şekillerde dile getirdiği belkide anlatmaya çalıştığı olaydır. sonsuz mutluluğun yanında en büyük acıyı da barındırır içinde. yani öyle derler. yine de ben henüz algılayamadım şu aşk denen şeyi.
gözlerine baktığınızda kaçırmadığı gözlerinde gözlerinizi görebilmektir.
yanındayken yaptığın mallıklardan pişman olmayıp en ufak ayrıntiya takılmaktır.
sen onu seversin, o başkasını, başkası daha başkasını.
kadın için sahilde el ele yürümek erkek için ise öpüşmektir. halbuki iki taraf da karşı tarafın isteğini sormadan yapsa ortada sorun filan olmazdı.
birini mayın tarlasında sevmektir. yanlış tek bir hareketinizle sizi paramparça edecek ve bedeniniz sağ kalsa bile yüreğinizi un ufak hale getirecek kadar tehlikeli ama bir o kadar da güzel bir duygudur.
ve anladım ki bir kez daha hatamı
ve anladım ki bir kez daha talihsizliğimi!
bulanık boktan bir sudur aşk
insanın kendisini görmek için eğildiği!
onur akın'ın geceyi sana yazdım şarkısındaki sözlerin daha da güzelini yazabilecek kadar hissetmektir.
geceyi sana yazdım, sızımı sana
tutuldum, küsen sesine, tenine tutuldum
çaktım ateşi sesime, ateşi tenime
hay aydınlık sana yandım, gülen yüzüne
yandım, yanarım sana

sensizim, sana koştum iklimler boyu
uykular, yanan liman uykular haram
bir vapur geçer, dalgasında savrulan ben
dön yürek yurduma, gurbet tenime dön, yanarım sana.
keşke biraz daha net olsa.
heycanlar falan.
iştahla yemek yerken hatırlayıp sevileni yemek boğazda düğümleniyorsa, derin uykularda görülen rüyadan sonra bir daha uyku girmiyorsa gözlere, şen bir mecliste adı anıldığında onun, inziva engin bir boyut kazanıyorsa, hamasi bir söylevin tam ortasındaki bir kelime bir cümle ne dediğini bilmezleştiriyorsa insanı işte odur aşk...

kitab-ı aşk
galiba varlığın çekim alanına giren en ulvi acıydı aşk; ve maddeyi mânâya veren en cömert sancıydı. ruhların çeşitli varlıklar arasında bölüştürülen süsüydü belki; belki ötelere yazgılı yitirişlerin türküsüydü. kalp kalbe konan kelebek kanatlarında renk; kudümlerde düşünüp neylerde ağlayan âhenkti aşk. şarkın bütün şiir macerasıydı, belki yesribli sevgililer için tutulan bir anadolu yasıydı. yağmur yağmur belaya başını tutmaklar ve ateş ateş denizlere kendini atmaklardı. mansûr’u dâra takan da, halil’i oda yakan da oydu, ve oydu eyyub’u derde bırakan da. tuz kadar mübarek, ekmekçe aziz idi; toprakleyin bereket, su gibi temiz idi.''

iskender pala
delilik ile akıl arasındaki ince sınır...
(bkz: aşk seks için uydurulmuş bir yalandır/#11093665)
varsa da adamını seçiyor olmalı. belki de biz farketmedik.
gecenin bir saati böyle bir entry girmene sebep olandır.
güldüren, ağlatan.
miğde ağrısı yapan.
kelebekler uçurtan.
heyecan yapan.
tecrübe veren.
özleten.
özleten.
özleten...
(bkz: bok)
pencere önünde efsun gibiyim
ufuklar bulutlu,mahsun gibiyim...
sen varsın baktığım her noktada yar,
kayasını bulmuş yosun gibiyim...
aklıma yanık türküler düşüyor,
yakılmadık...
sen varsın her baktığım noktada yar,
sen varsın...
AŞKA dair mısralar dizmekte,
sevdalı gönlüm,
kızar mısın?
duygularım kara sevdanın bestesinde,
kayasını bulmuş yosun gibiyim ,
hayatım son bulur kopartılırsa,
sana, işte öylesine vurgunum....
duygusal,alıngan ve gamlıyım,
ama kara sevdalıyım yar...
gel,gel diye çağıran ,
daveti var gözlerinin...
sen varsın her baktığım noktada yar,sen varsın...
serseri kuşlar gibi serenat söylemekte
yüreğim...
kalbime adını işledim senden habersiz,
kızar mısın?
Bebeğini görmeden kaybeden bir kadın gibi ıssızım şimdi. Karnımda şeffaf bir ağrı... Dün gece kalbimden önce onu, sonra kendimi düşürdüm. Her yanım kan içinde... Sakın kimseye söyleme! Yine doğuramadım aşkı...
© copyright 2005 - 2026