bugün

/636
aşk adamı vurur, döner döner vurur. döndükçe vurulursun, vuruldukça dönersin.

illa bir bayanın erkeğe veya erkeğin bayana aşık olmasına gerek yoktur. yaradana aşık olabilirsin veya yaratılana. güzeldir, aşık insandan kolay kolay zarar gelmez.
aşk basit bir şey değildir. bugünlerde insanlar karşı cinsin kendinde uyandırdığı kısa süreli heyecana aşk deyiveriyorlar hemen. oysa aşk o heyecanın yanında karşı cinsle bir arkadaş, bir dost gibi olabildiğin zaman aşk olur.
Birlikte gülüyorsanız mutluluktur, birlikte ağlıyorsanız dostluktur; ama birlikte susuyorsanız bu aşktır....
en çok yaptımız yanlışta aşktan üstün olduğumuzu düşünmemizdir.
öyle bir büyüymüş öyle bir büyüymüş ki anlayamazmışsın.

hadi lan ordan!
portakal gibi bir şeydir.
aşkın rengi, pembe değil karadır.
Aşk, Leyla'lar ve mecnun'lar arasında kıyamete kadar yaşayacaktır.
"Leyla" sözü geceye ait, karanlık manalarına gelir.
Aşk, toprak gibi, gece gibi karanlıktır.
Karanlık, büyütür, yetiştirir, temizler.
Karanlıkta güç vardır, giz vardır.
Bitkilerin büyümesi tohumun çatlaması kara topraktadır.
Sperm ve yumurta, karanlık rahimde buluşur ve gelişir.
insanın da ikinci baharı yaşaması, aşk ile yeniden formatlanması da, aşkın(leyla) karanlığındadır.
aşk tanrının insana attığı en büyük kazıktır.
şeftalidir. işin sonu hep oraya gider.
inanmak, istemek, beklemek, umut etmek, hayal etmek, sabır etmek, bulmak, dokunmak, dokunmakla kalmamak, arzulamak, sahip olmak, onun olmak, onun olmayı sevmek...

(bkz: vez kez sirumen)
aşk acı şaraptır kadehi dudakdır içersen ızdıraptır gözyaşın silinmez kıymetin bilinmez sonun bir ayrılıktır.

ferdi tayfur.
ihtiyaçtır.
aşk gerçekten ucuz laflarla anlatılacak bir şey değildir.

'aşk bir sudur iç iç kudur' gibi.

aşkın gerçekten insanın hayatını etkileyecek bir yönü vardır. insanın yemesini içmesini keser, gülmesini engeller; ama yeri gelir bulutların üstünde uçurur. harbiden garip bir şey vesselam.
''aşka sen diye bakmadıktan sonra ben aşkı neyleyeyim?
seni ruhuma cemre diye damlatmadıktan sonra ben bu bedende neyleyeyim?
aşk da sen, hasret de sen, ben de sen.."
Akıllıyı deli eden.
insanın aklını başından alan, sihirli elleriyle pembe bir gözlük takan gözlerine, kimi zaman ağlatan, kimi zaman sigara yaktırandır. eğer işin içine aşk girerse, duygular önden akıl arkadan gelir.
iki insanın birbirinin özgürlüğünü kısıtladığı durumlardan biri.
Sadece sanatçıya malzeme çıkarmak için var olan biz insanlara bi yararı olmayan bokunda boku bi durumdur.
görsel
tek derdim. başkasının o yeşil gözler. başkasının o sımsıcak eller..
büyüdükçe çocukluktaki olanını fazlasıyla özlediğmiz duygu. o zamanki saflığı ileride ararız ama pek bulamayız. belki diyorum belki buluruz ama zor.
şarkılarda onu bulmak, yaşamak ve onun hep yanında olduğunu hissetmektir. alıskanlık halini aldıktan sonra ise kaybetmekten korkmama haline bürünendir aşk!
Dünya üzerinde olmaması gereken bir duygu halbuki neden varki böle saçma şey ye iç yat kalk işe git ne gereği var aşık olmanın çiçek paraı sinema parası zart parası zurt parası vermenın.
sıradan eylemlerinizi güzelleştirendir..
aşk, zamanı aşabilen tek deneyim.
© copyright 2005 - 2026