/636
insan aşkı devamlı aramalı bazen sonu hüzünle bitsede vazgeçmemeli aşktan. aşk haya demek, aşk iffet demek, aşk sadakat demek aşkı bilmek sevgiye maşuğa aşk ile bağlanmak demek.
aşk sevgilinin gözlerine vurulup yüreğine tutulmaktır.
Aşk acıya sabretmeyle öğrenilen olgunluğun kendisidir.
aşk dediginiz şey hayal ürünüdür. tek gerçeğimiz ali sami yen tribünüdür.
televizyonlardaki dizilerden, sinemalardaki filmlerden, popüler müziktekilerden çok daha farklı bir olgudur. tanımını yapmak kolay olmamakla birlikte keskin bir belirtisi de yok zaten. bünyeden bünyeye, kalpten kalbe farklılık göstermekte kendisi.
vazgeçememek. nice utanılacak şey yapıp da bir daha yapmam deyip tekrar tekrar aynı hataları yapmaktır. aşk, mantıksız bir şey işte yahu.
Ask iki insanin bilinclerini birlestirme cabasidir.bosuna bir cabadir.cunku insan kendi bilincine mahkumdur. Sartre
görsel
bu kelime tamamen hayal ürünüdür, gerçek kişi ve kurumlarla alakası yoktur.
kafa yapar.
iki ucu boklu değnek.
kimi zaman doğduğunuza şükrettiren;
kimi zamansa doğduğunuza lanet ettiren...

(bkz: hastalık)
biyopsikososyal varlıkların yaşayabileceği, beynin bir kısmının körelmesine sebep olan, nedeni bilinmeyen, yoğun duygusal durum. ayrıca, aşkın gözü kördür, deyimi bu durumu desteklemektedir.
bi insan kaç kere aşık olabilir sorusunu sordurur bazen insana.
insan dogasının parcası olan duygu.
korkulası şey *
sevgi...
Yalandır arkadaşım sizi kandırıyorlar,siz siz olun böyle ütopik şeylere -hele ki günümüzde- inanmalıyın, en azından çok inanıp bel bağlamayın. Aşk dediğimiz şey şairlerin,düşünürlerin,ağlayanların,sızlananların,düşenlerin,kalkanların günah keçisi olarak ortaya çıkmış bir kavramdır.O yüzden boşverin. Hadi ben yanılıyorum aşk denilen olgu var diyelim, o zamanda sizi bulmaz zaten, siz kötü insanlarsınız, sizi bulmaz, yine boşverin.
evlilik, çocuk, beraber yaşama söz konusuysa sadece tek başına yeterli olmayandır.
herkesin yaşamasını istediğim bir olay. Müthiş bir duygu kısaca anlatılmaz yaşanır...
"Kulum beni kesir zikreder zatıma aşık olur. Öyle hal olur ki ben de kuluma aşık olurum." Hz.Allah
Tasavvuf aşk yolu, gönül yoludur. ALLAH insana âşık olur. Sonra kul ALLAH’a âşık olur.
(pir-i galibi)
Dizlerini titretecek kişiyi bulunca yaşadığın histir.
sarıldığında anne kokusunu alıyorsan o kızda o aşktır.
gerçek bir aşk ütopya gibidir gerçek olamayacak kadar mükemmel.
© copyright 2005 - 2026