bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin7
- gece yarısı çalan telefon7
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- gammaz olmuşum13
- kel erkek3
- aquila bicipite8
- uysaljakoben20
- minyon kadın siniri5
- aşık olunca yapılan salaklıklar2
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir3
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- reha muhtar25
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- death2
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- ayı saldırınca yapılması gerekenler10
- pazarda su satmak2
- gecenin şarkısı4
- ses yakışıklılığı2
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- bizim delilere bakayım4
- gazlamak2
- gençler iş beğenmiyor3
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- kemal kılıçdaroğlu35
- sevgiliyle kavga etmek2
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- elit olmak için gerekenler13
- semum3
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
- doğu perinçek vs kemal kılıçdaroğlu2
- düşkün2
- strese girdiğinde vücudun verdiği garip tepkiler2
- şato3
- 1 milyon tl verseler 1 milyon tl yi alır mısınız5
- yeni yıkanmış kezo kokusu6
- eski yazarların emekli yapılması5
- 20'li yaşlarınızın başları nasıl geçti6
- müslümanlara kızıp islam dan soğumak4
- sözlük yazarlarına tavsiye4
içinde sevgi, aşk, geçen her şarkıda onu aramak ve sevgisini içinde hissetmek, gerçekmiş gibi dokunmak güzel saçlarına rüyada olduğunu unutarak. sevmek hemde çok sevmek, delice sınırsızca, kuralsızca... yanındayken bile özlemek, nefesini. ona adıyla değil aşk diye hitab etmek....*
uğruna herşeyi göze alacağın tüm değerlerrinden bir anda sıyrılıp sadece onun olduğun ve asla pişman da olunmayan eşsiz bir duygu.
elif şafak'ın son romanı.
hiçbir ayrıntısı üstünkörü geçilmemiş, büyük bir titizlikle hazırlanmış. bu roman elif şafak'ın ne kadar iyi bir yazar olduğunu bir kere daha kanıtlamakla kalmıyor; aynı zamanda bildiklerini ifade etme ve insanlara aktarma yeteneğinin de ne kadar iyi olduğunu gösteriyor bizlere..
13. yy' da mevlana'yı, şems-i tebrizi'yi mevlana'nın aile hayatını, sıradanlığını ve aynı zamanda yüceliğini sergiliyor okuyucuya.
mevlana'nın şiir yazma konusunda kendisini en başta son derece yetersiz bulmasının ve onu yüreklendiren, yeteneğini keşfetmesini sağlayan şems' le geçen günlerinin içinde buluyorsunuz kendinizi. daha bir merak ediyorsunuz yüce mevlana'yı ve kitaplarını..
çünkü eseri okuyup da ruhen onun hayatının içinde yaşayan ve o şiirleri neler geçirdikten sonra yazdığını ve hemen hemen neler hissettiğini çok daha farklı anladıktan sonra şüphesiz daha iyi algılıyorsunuz mevlana'yı okuyan diğer insanlardan..
hiçbir ayrıntısı üstünkörü geçilmemiş, büyük bir titizlikle hazırlanmış. bu roman elif şafak'ın ne kadar iyi bir yazar olduğunu bir kere daha kanıtlamakla kalmıyor; aynı zamanda bildiklerini ifade etme ve insanlara aktarma yeteneğinin de ne kadar iyi olduğunu gösteriyor bizlere..
13. yy' da mevlana'yı, şems-i tebrizi'yi mevlana'nın aile hayatını, sıradanlığını ve aynı zamanda yüceliğini sergiliyor okuyucuya.
mevlana'nın şiir yazma konusunda kendisini en başta son derece yetersiz bulmasının ve onu yüreklendiren, yeteneğini keşfetmesini sağlayan şems' le geçen günlerinin içinde buluyorsunuz kendinizi. daha bir merak ediyorsunuz yüce mevlana'yı ve kitaplarını..
çünkü eseri okuyup da ruhen onun hayatının içinde yaşayan ve o şiirleri neler geçirdikten sonra yazdığını ve hemen hemen neler hissettiğini çok daha farklı anladıktan sonra şüphesiz daha iyi algılıyorsunuz mevlana'yı okuyan diğer insanlardan..
gariptir alır götürür adamı bittiğindeyse ulan değer miymiş be dersin içinden ben her şeye bu kız için mi katlandım...
aşk bitti be sözlük bitmez derdim ama benim de bi dayanma sınırım varmış. şimdi ona karşı hissettiğim boşluk büyük bi boşluk. çünkü "o" herkes gibi,o da sıradan artık... ve ben bir daha bu duyguyu yaşamak istiyor muyum? cevabım milyon kez hayır. neden diye sorarsan çok acıtıyo lan sözlük bile bile acı çekmeye ne gerek var şükür kurtuldum adı "aşk" olan duygudan ve şimdi gerçeten mutluyum.
aşk bitti be sözlük bitmez derdim ama benim de bi dayanma sınırım varmış. şimdi ona karşı hissettiğim boşluk büyük bi boşluk. çünkü "o" herkes gibi,o da sıradan artık... ve ben bir daha bu duyguyu yaşamak istiyor muyum? cevabım milyon kez hayır. neden diye sorarsan çok acıtıyo lan sözlük bile bile acı çekmeye ne gerek var şükür kurtuldum adı "aşk" olan duygudan ve şimdi gerçeten mutluyum.
bir topluluğun fotoğraf çektirdikten sonra dağılması gibi, demiş birisi.
Bulanık, boktan bir sudur aşk insanın kendini görmek için eğildiği..
unutulur gibi olan aradan 1 yıl geçse de 10 yıl geçse de hiç umulmaz bir anda insanın aklına geliveren bir şey. bir takıntıdan tek farkı aşkın insana bazı yüksek duygularla üşüşmesi olsa gerek.
sevgilinin çarpık bacaklarını düz görme enayiliğidir.
olmak ya da olmamak, işte bütün mesele budur.
hayatı durdurandır. hayatı zaman içinde belki boğan ya da onun yerine geçendir.
yeni bir güne yalnız başlamayacağınızı bilmektir.
insanın suratında salak sırıtışlara neden olandır.
a...
ağlamaktır. sabahlara kadar, gözlerin şişene kadar, ağzına dolan gözyaşı ve dilindeki tuz tadının iyice artmasına aldırış etmeden, yastığındaki ıslaklığın soğukluğunu ensende hissedene kadar ağlamaktır, aşk ağlamaktır.
ş...
şaşırmaktır. olur olmadık yerde tebessüm kucaklar dudaklarını; anlayamazsın. sana yaptırdıklarını farkettiğin zaman anlarsın, çocuksundur, belki bebek...ayrılınca farklıdır filmin konusu; olur olmadık yerde ağlarsın anlam veremezsin olan bitene, yaşayabileceğin yegane his şaşırmaktır, aşk şaşırmaktır.
k...
kaybetme korkusudur aşk. güneşin batışını izlerken sen sevinirsin, çiçekler ağlar, kaldırımlar kör olur, kötülük güler pis suratıyla. dedimya ağlarsın olur olmadık yerde şaşırırsın kendine. kaybetme korkusudur bunu yaşatan sana...
kaybedince ağlarsın, şaşırırsın.
şaşırdıkça ağlarsın, kaybettiğini anlarsın.
ağladıkça şaşırırsın zamanını boşa geçirdiğini, zamanı kaybettiğini anlarsın.
zamanı harcama, hele bir yalan için asla!
ağlamaktır. sabahlara kadar, gözlerin şişene kadar, ağzına dolan gözyaşı ve dilindeki tuz tadının iyice artmasına aldırış etmeden, yastığındaki ıslaklığın soğukluğunu ensende hissedene kadar ağlamaktır, aşk ağlamaktır.
ş...
şaşırmaktır. olur olmadık yerde tebessüm kucaklar dudaklarını; anlayamazsın. sana yaptırdıklarını farkettiğin zaman anlarsın, çocuksundur, belki bebek...ayrılınca farklıdır filmin konusu; olur olmadık yerde ağlarsın anlam veremezsin olan bitene, yaşayabileceğin yegane his şaşırmaktır, aşk şaşırmaktır.
k...
kaybetme korkusudur aşk. güneşin batışını izlerken sen sevinirsin, çiçekler ağlar, kaldırımlar kör olur, kötülük güler pis suratıyla. dedimya ağlarsın olur olmadık yerde şaşırırsın kendine. kaybetme korkusudur bunu yaşatan sana...
kaybedince ağlarsın, şaşırırsın.
şaşırdıkça ağlarsın, kaybettiğini anlarsın.
ağladıkça şaşırırsın zamanını boşa geçirdiğini, zamanı kaybettiğini anlarsın.
zamanı harcama, hele bir yalan için asla!
gerçekleri asla görememenize sebep olan, ve çok acı çektirdiyse kesinlikle uzak durmanız gereken, mantığınızı tatile çıkaran duygu...
Aşk, bir bunalımdır aslında.
fosseptik çukuru'dur.
tendir.
Aşk bacadan girince, akıl seyahata çıkarmış.
aşk;
ölmeden mezara girmektir, tabiri caizse mallaşmaktır, dünyayı sadece ikinizden ibaret görmektir, hayatın anlamını tek bir kişiye yüklemektir, hiç ağlamadığınız kadar ağlamaktır, acı çekmektir, göz göre göre bağlanmaktır. en kötü yönü de hiç bitmeyeceğine inanmaktır.
ölmeden mezara girmektir, tabiri caizse mallaşmaktır, dünyayı sadece ikinizden ibaret görmektir, hayatın anlamını tek bir kişiye yüklemektir, hiç ağlamadığınız kadar ağlamaktır, acı çekmektir, göz göre göre bağlanmaktır. en kötü yönü de hiç bitmeyeceğine inanmaktır.
3700 küsür entry yazmışlar benden önce. anlatamamışlardır eminim. kimse de anlatamayacak aşkı. yazmaya kalem bulamayacaklar. söylecekler aşkı ama anlatamatacaklar. herkes yaşayacak aşkı. bir zamanlar aşıktım diyecek. aşık olmak istiyorum diyecek. birşey hissedecekler ve adını aşk koyacaklar. aşka aşık olacaklar. sonra alışacaklar aşık olana. aşk bitecek. sonsuz olanını soracaklar sağa sola. hayalkırıklıklarıyla dönecekler evlerine. birine alışmak kalacak elde.
aşkı yazamayacaklar.
yazılamayacak aşk.
aşkı yazamayacaklar.
yazılamayacak aşk.
şimdi ben desem ki var, inanacak mısın?
benim gördüğüm gözle görüp, hissettiklerimi hissedebilecek misin?
benim gibi sınırlarını alt üst edebilecek misin?
peki ya benim kadar aşık olabilecek misin?
her insan başka türlü bir "aşk".
benim gördüğüm gözle görüp, hissettiklerimi hissedebilecek misin?
benim gibi sınırlarını alt üst edebilecek misin?
peki ya benim kadar aşık olabilecek misin?
her insan başka türlü bir "aşk".
son ders filminde kızın babasına daha küçükken sorduğu soru:
- baba aşk nedir demiştim sana bir gün verdiğin cevabı hatırlıyor musun?
- ya sen?
- aşk bir kişinin dünyanın geri kalanından daha önemli olmasıdır demiştin baba.
- baba aşk nedir demiştim sana bir gün verdiğin cevabı hatırlıyor musun?
- ya sen?
- aşk bir kişinin dünyanın geri kalanından daha önemli olmasıdır demiştin baba.
güncel Önemli Başlıklar