bugün

/17
evli çiftlere, çocuk sahibi olmayı düşünmüyor musunuz diye sorulmaz. bu çok az biliniyor. öyle ki sorulmaması elzem haline geldi ne yazık ki. insanları evlilikten soğutuyorlar.
maskenin içine hapşurunuz.
gece vakti onunuzde bir kadin tek basina yuruyorsa arkasindan elektrobugi dansi yaparak onu geciniz.
başkasından başkasının telefon numarası istenmez.
bu hususta dikkatimi çeken bir mevzu var.

görgü kuralı deyince yazılanların yüzde 95'i hep kadınlara karşı kibarlıkla alakalı kurallar. bu bir kere "görgü" değil, "nezaket" kuralı. üstelik tek yönlü. yani kadına karşı pozitif ayrımcılığın bir başka yansıması.

bana göre insanlar sadece kadınlara karşı değil, tüm insanlara hatta tüm canlılara karşı kibar ve görgülü davranmalı. çiçek görünce koparmamalı mesela. ağaçların üzerine sevdiğinin baş harfini kazımamalı. kedi körünce korkutmamalı. köpeklere su vermeli. karıncaların üzerine basmamak için özen göstermeli.

neyse. belki ben biraz fazla psikopatım, dünya bu kadar ütopik hassasiyeti kaldıracak kadar ince değil. malum geoit. beli kalın. işte o yüzden genel olarak insanları sevmiyorum.
-Aksırırken, öksürürken el veya mendille ağız kapatılır.
-Sıra olan yerlerde sıraya geçilir.
-Başkasının lafı kesilmez, devamlı da konuşulmaz.
-Spagetti makarna ”hüüp” yapılmaz.
-iltifat alındığında fazla alçakgönüllü olmamalı ve iltifatın gerekmediğini açıklamaya çalışılmamalıdır. Basit bir “teşekkürler” kelimesi, hem yeterli hem de kibarcadır.
-Yolda karşıdan gelenleri rahatsız edecek şekilde süzmek görgüsüzce bir davranıştır. Aynı şekilde, toplu yerlerde diğer kişilere gözünü dikip bakmak da.
-asansörde bir veya bir kaç kişi var ise şayet binerken “merhaba”, inerken “iyi günler” diye selamlaşma yapılır.
misafir gittiğiniz evde kaka yapmayın mesela.
Esnerken ve hapşururken ağzı kapatmak ve sofrada şapur şupur ağzı açık bir şekilde yemek yememek.
Telefona yanıt veren kişiye, " kimle gòrüşüyorum" denmez.
Önce sen kendini tanıtacaksın, meramını anlatacaksın. Soru sorma sonra.
Birisi banyoya gittikten en az 10 15 dk sonra gitmek.
Karşıdan gelirken 1 tanıdığın ile selamlasiyorsan el sıkışıyorsan onun yanındaki tanimadigin insana da selam vereceksin.

Birisinin arabasına bindiğin zaman senin araban ondan 10 kat daha güzel de olsa arabanı övmeyeceksin.

Arkadaş ortamında sevgilisi olmayan arkadaşının yanında sevgilin ile opusmeyeceksin saçma sapan sırnaşık hareketler yapmayacaksın.

Yeni tanıştığın bir kadına direk ismi ile hitap edemezsin ..... hanım ve siz diyeceksin daha sonra samimiyete göre istersen aşkım de.
Dönüşlerde sinyal kullanmak. Kullanın şunu, parayla değil.
arap ülkelerinde yemeğe davet edildiyseniz ellerinize sağlık ya da çok güzel olmuş yerine geyirmeniz lazım aksi takdirde yemeği beğenmiş olmuyormuşsunuz.
Başka bir ülkeden geldiyseniz ve tekrar orada yaşama imkanınız varsa, imkanı olmayan insana
Burası berbat,siz fakirsiniz,orası harika,benim torpilim var burda da rahatça iş bulurum.sen neyine güveniyorsun gibi şeyler söylemeyin.
içimden beddua ediyorum size.
Bakkaldan çıkarken hayırlı işler demek. Eğer bakkal cevap vermezse "hayırlı işler dedik piç" deyip kaçmak da sünnettir..
dar bir kaldırım var diyelim. yoldan çok araba geçiyor. işte bu noktada be sokuk vatandaş tavşan gibi ne yürürsün kaldırımda üstünden mi zıplayacaz.
yanından sağından solundan geçmeye imkan vermeyecek şekilde tüm kaldırımı işgal edip akış hızını yavaşlatıyorlar bunun olmaması lazım. kaldırımda yavaş yürünecekse kenardan kenardan gidilir.
Sakızı eğimli şekilde havaya fırlatıp gelişine yapıştırmak, değildir.
(img:#2051837)
Deli birine asla deli denmemelidir....
bir kadinla tokalasmak icin iki elinizi birden uzatin.kadin solak olabilir.

ne sacma sapansiniz aq.vay efendim suyu once icerse acmis vay efendim sonra icerse tok.
Bunlar genelde bilinen görgü kuralları ama uygulama konusunda duyarsız davranılan kurallardır;

Görüntülü arama yapmadan önce arayacağınıza dair ön bilgilendirme yapmalısınız.
Kamuya açık alanlarda kulaklık kullanmadan müzik dinlememeli veya video izlememelisiniz.
Kaldırımda ya da dar alanlarda yürürken sadece telefonunuza odaklanarak diğer insanların alanlarını işgal etmemelisiniz.
Toplu taşıma araçlarında ve diğer sosyal alanlarda telefonla konuşurken ses tonunuzu doğru ayarlamalısınız. Diğer insanlar sizi dinlemekten keyif almıyor olabilirler.
kadın eli öpülmez koklanır bu yüzden kadınlar sigara içiyorsa ağızlık kullanmalı ya da sol elle içmelidirler.
Marketin ortasında beklenmez, beklenmemeli. Arkanizdan birinin geldigini goruyorup de hâlâ bekleyenler oluyor. Çıldırtıyorlar beni.
Biriyle konuşurken yüzüne bakın başka Bir şeyle ilgilenmeyin. Telefona da hiç bakmayın.
Merdivenlerde sağdan inilir, çıkarken de yine sağdan. Avm de yürürken de trafik akışı kullanılır. Rastgele ordan burdan yürüyüp çarpmayın yeter.

Biri nasılsınız? sorusunu yöneltiyorsa teşekkür ederim...siz nasılsınız ?denmelidir.
Bence dışarda yemek yerken masayı, yeri her yeri kirletmek. Garsona ayıp, biraz empati ya
© copyright 2005 - 2026