bugün

"Houston we have a problem" demek için bu kadar şaşaaya gerek yok bence.
bunlardan bilim insanları olanlar, en az;

makina mühendisliği,
bilgisayar mühendisliği,
elektronik mühendisliği,
fizik mühendisliği,
kimya mühendisliği,
matematik mühendisliği
roket mühendisliği,
astrofizik,
teorik fizik,
deneysel fizik,
astrobiyoloji

ve benzeri akademik dallardan, mit ya da harward gibi okullardan mezun, en az master ve üzeri eğitime sahip insalardır. hatta çoğu phd seviyesindedir ve çift anadalda master yapmış bilim insanları yaygındır.

aralarında pilot ya da uzay aracı komutanı olanlar ise, ordu çıkışlı test ve savaş pilotlarıdır ve en az yüzbaşı ve üzeri rütbelere sahip, binlerce saat uçuş deneyimi olan ve profesyonel teknisyenler seviyesinde mekanik bilen insanlardır.

çok yüksek iq aranır.

ayrıca g kuvvetine dayanıklılıktan görme-duymaya, fiziksel dayanıklılıktan bir sporcu seviyesinde sağlam bir bedene sahip olmaya kadar onlarca fiziksel testten geçer, yıllar boyunca yüzlerce saat eğitim alırlar.

bilim programları, ileri matematik, jet ve itki kalifikasyonları, celestial navigation (göksel navigasyon), yönlendirme navigasyonu, kontrol eğitimi, aerodinamik.. uzmanlaşmaları gereken programlar sonsuza gider.

bunlar olmadan değil atmosferden çıkmak, uzay aracına adım atamazsın.

hayatın simülatörlerde, bilgisayar ve kağıt-kalem başında, öğrenerek, ezberleyerek, deneyler yaparak, tekrarlayarak ve uygulayarak geçer.

dünyanın en seçici mesleğidir.

10,000 kişi başvurur,

10 kişi seçilir.
etimolojik olarak incelersek, yıldız denizcisi anlamına gelir. (türkçe yazınca biraz anlaması zor oluyor. tam olarak "star sailor")

yunanca kökenlidir.

"astron" kelimesi "star"
"nautes" kelimesi ise "sailor" anlamı taşır.
görsel
görsel
(bkz: mae jemison)
Kediler de olabiliyor.

görsel
1967'de uzaydan düşerek ve atmosferde yanarak ölen Sovyet astronot Vladimir komarov:

görsel
benim yapamayacağım meslek dalı. sigara içiyorum çünkü. yani uluslarası uzay istasyonunda "kanka ben dışardayım 5 dakka sigara içip geliyorum" diyebiliyorsak yapayım. nikotin bandıyla falan idare edilebiliyorsa belki yaparım. neyse çok istiyorlarsa beni yarın gelsinler konuşalım. ama dediğim gibi sigaradan taviz vermem.
en iyisi be, bir gidiyorsun bir daha ne zaman işin biterse geliyorsun. gemicilerden sonraki kadınlara en çok çektiren meslek diye tahmin ediyorum.

hayır bide gideceksin uzaya, acaba karım çocuklarım ne yapıyor diye düşüneceksin. aklın kalacak arkada.
*Bir astronot giysisinin maliyeti 11 milyon dolardır. Bunu yüzde 70’i sırt çantası ve kontrol modülüdür.
* Bir astronota uzay nasıl kokuyor diye sorarsanız muhtemelen şu cevabı alırsınız; sıcak metal, kuru biftek ve kaynak karışımı.
*Astronot kelimesi Antik Yunanca yıldız anlamına gelen “Astron” ve denizci anlamına gelen “nautes” kelimelerinden oluşmaktadır.
*Astronotlar uzaydan döndüğünde 5-6 santim daha uzundurlar. Yerçekimsiz ortamda omurilik diskleri arasındaki mesafe genişler.
*Astronotların uzayda iken ıslık çalamadığını biliyor musunuz? Astronotların giydiği astronot elbiselerinin içindeki hava basıncı dünyadakinin üçte birinden daha az olduğu için astronotların ıslık çalamadığını biliyor muydunuz?
2015 yılının Ağustos ayında astronotlar ilk defa uzayda yetişmiş ürünlerden oluşan bir yemek yediler.
Gönüllü olarak 5 kuruş almadan yapacağım tek meslek. Uzay olum bu boru değil.
Uzay aracında vakumlu tuvalete sıçan uzay adamı.ya ishal olursa veya ne bilim şöyle sessizden bir salayım filan derken altına yapsa havayamı şaapacak diyede düşünmüyor değilim.

Not: nat geo mars belgeseli izliyorum şu an
Sanıyorum ki olacağım meslek. Bir gün buralardan göçüp gideceğim.
benimde bir zamanlar yapmak istedigim mesleklerden birisi bir yerden bir yere gitmek için yürümene gerek kalmadıgı bir yer uzay (bkz: üşengeç degilim ben)
(bkz: 2000lerde okula başlayan çocuklar)
her insanın gönüllü olarak yapabileceği tek ve en güzel meslek.
an itibariyle yıldız gemicisi olduğunu öğrendiğim hede.
Uzay araçlarını yönetebilecek bilgiye ve uzay yolculuğuna dayanabilecek bedensel sağlamlığa sahip uzay pilotu. Astronotlar özel olarak yetiştirilip yeryüzünde yapay olarak oluşturulan uzay koşullarında, türlü denemelerden geçirilirler. Dünyanın ilk astronotu Yuri Gagarin adında bir Sovyet albayıdır. Uzayda yürüyen ilk insanlarsa Sovyet kozmonotu Aleksey Leonof (18 Mart 1965) ve Amerikalı Edward White (Haziran 1965) oldular.

Kaynak: http://www.yeniansikloped...m/astronot/#ixzz2OPG9m54K
kız olsun erkek olsun bir çok çocuğun ilerde ne olmak istiyorsun sorusuna verdiği cevaplardan biridir. uygun şartlara sahip bir ülkede olunsa belki en güzel mesleklerden bir tanesi. bu dünyanın dışında çalışma alanı bulmak fikri bile güzel.
görsel
ayın havasından mıdır suyundan mıdır nedir çok yaşıyor bunlar. bu arada hava da yok su da.
hanım örnekleri de vardır.

(bkz: sally ride)
(bkz: mae jemison)