bugün
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı24
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan34
- alevilerin atatürk sevgisinin abartılması5
- insanların kötü olması3
- futbol12
- enayilerin bitik leao'ya 17 m euro maaş vermesi20
- advntst2
- kıza aşık oldum ne yapacağım4
- salih mirzabeyoğlu3
- hayatı dar eden aile4
- anna faris2
- ben geldim naneler8
- uludağ sözlük ten faşizm'i söküp atacağız23
- kendin hakkında bir gerçek bırak3
- sözlük yazarlarının nahları9
- bundesliga2
- rafael leao31
- menzil cemaati ne üretiyor7
- almanya3
- antipanik12
- ahlakçılık3
- 30 ağustos zafer bayramı2
- aleksey batrakov9
- gece gece incir yemek3
- melih gökçek6
- sarapci koala72
- kişiyi değiştiren şeyler2
- para harcamayı sever misiniz6
- bir şey soracağım5
- birader bay beyler2
- victor osimhen3
- türkiye ekonomide çin'i örnek almalıdır7
- gece geç saatte ışığı yanan evler6
- galatasaray8
- uyumayın konuşalım3
- s'i l v'e r m'i s t4
- osuruk kokusu3
- arkadaşlar hesabı silicem14
- gerçek cin musallatı belirtileri3
- fenerbahçe23
- tai lung36
- arkadaşlar sıkıldım3
- gökçek ailesinin almanya daki milyonluk serveti14
- ünlülerin çocuklarına değişik isim koyma çabası2
- ülke batsa diye hergün dua eden kemalist7
- mesih gelse kimsenin inanmayacak olması6
- hoşlanılan kızın kirveniz olması2
- günün sözü24
- eninde sonunda eski nickine dönen yazarlar3
- seri eksicilerin uyuması5
https://twitter.com/myway.../1268961762793132032?s=21 yemin ediyorum korona çinde çıkmasaydı ya hindistanda ya bunlarda çıkardı.
Arap kültürü diye bir şey yok sofra adabı mı olacaktı ki?
En azından çinliler gibi yarasa yemiyorlar.
bir keresinde hiç unutmuyorum marmariste çalıştığım yıllarda dayım sahil işletirdi. senelerdir gelen, dayımın sürekli müşterisi olan arap bir aile bir akşam dayımın çocuğu doğduğu için bir nevi hayırlı olsuna gelmişlerdi. tabi yengem de o akşam tavuk ve pilav hazırlamış akşam yemeği için. neyse tam yemeğe başlıyoruz o da ne adam elini bir soktu tabağın içine tavuğu aldığı gibi hurra ağzına soktu. ulan bir nefes al daha elimize kaşığı almadan adam hüpletti ya la tavuğu. neyse dedim devam ettim o da ne adam bildiğin kaşığın sadece cacığı tüketmek için kullanıldığını zannediyor her halde. adam cacığı kaşıkla pilavı bildiğiniz eliyle yedi. o gün bugündür arap birisiyle aynı sofraya oturmamaya yemin etmişimdir. normal zamanda evet yeri geldiğinde pilavın kalan kırıntılarını ben de elle yiyebiliyorum fakat misafirliğe gittiğiniz bir yerde bu şekilde yemek yemek sizi dost ilişkilerinde ciddi sıkıntıya sokabilir..
adab ile yiyeceğin muhteva ettikleri çeşitlilik arasında ilişki kuranların yemek tarifi verdiği fasilite.
bunun doğrusu şudur; "yerde oturmuş vaziyette, sair hiçbir medeniyete aldırış etmeksizin alet kullanmadan eller vasıtası ile yemek yemek."
edit: örnekteki hıyarlar arap bile olamamış ayakta yemek yemekteler!
bunun doğrusu şudur; "yerde oturmuş vaziyette, sair hiçbir medeniyete aldırış etmeksizin alet kullanmadan eller vasıtası ile yemek yemek."
edit: örnekteki hıyarlar arap bile olamamış ayakta yemek yemekteler!
Olmayan adaptır.
Taktik maktik yok, bam bam bam misali.
Taktik maktik yok, bam bam bam misali.
Yemin ederim aynı habeş maymunu gibi yiyorlar lan tek fark bir birlerini ısırmamaları ama büyük ihtimalle onu da yapıyorlardır.
Arabistanda 1 sene çalıştım, hindistanlı 100e yakın elemanla ayrı ülkelerde 4 seneye yakın çalıştım. Arkadaşlar, adamların kültürü bu. Dededen atadan gelmiş. Yani biz orada doğsak bizde farklı olmazdık. Elle yerdik. Çok defa sordum, ya neden elle yiyorsunuz? Sünnet dediler. Evet cevap gayet basit.
Adamlar sunu düşünmüyor; "hz muhammed zamanında çatal kaşık yoktu, ondan elle yiyordu." Adamlar sadece sünnet olduğu için yapıyor bunu. Kaldı ki her eliyle yiyen ölse idi müslüman ülkelerin bir çoğu çoktan yok olmuştu hastalıktan. Yani bilmiyorum, yüzlerine karşı eleştirmek üzücü geliyor, saygı duyup öyle uzaktan izlemek ise rahatsız ediyor ufaktan.
Adamlar sunu düşünmüyor; "hz muhammed zamanında çatal kaşık yoktu, ondan elle yiyordu." Adamlar sadece sünnet olduğu için yapıyor bunu. Kaldı ki her eliyle yiyen ölse idi müslüman ülkelerin bir çoğu çoktan yok olmuştu hastalıktan. Yani bilmiyorum, yüzlerine karşı eleştirmek üzücü geliyor, saygı duyup öyle uzaktan izlemek ise rahatsız ediyor ufaktan.
Biri hayrına mama kapları koysun bu deyyuslara.
5 yaşındaki köpek bile daha düzgün yemek yiyor.
genelde elle yemek yerler ve katiyen çatal-kaşık kullanmak istemezler. ellerinin yemeğe tat verdiğini düşünürler.
Olmayan adaptır. Elle pilav mı yenir? Kaşık, çatalın icadından Bi haberlerdir.
Araların bir adabı yok. Evrilememiş mahluklar.
Ihracatci olarak tum dunyaya nerdeyse seyahat ettim ve kesinlikle sofra adabi filan yoktur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar