bugün
- laik teyzelerin fenotipi20
- nuh ve tufan hikayesinin tora daki kıssası6
- türkiyede genç siyasetçi olmaması4
- yeni parti8
- sarapci koala8
- anahtar partisi büyük birlik partisi ittifakı7
- tayyip erdoğan'a oy vermeye karar vermek8
- iyi parti zafer partisi ittifakı4
- arkadaşlar kararsız kaldım hangisini alayım16
- mansur yavaş6
- ak partililerin apo sevdası6
- gömlek değiştirir gibi ideoloji değiştiren tip4
- ellerim bos gonlum hos12
- pozcu3
- ibrahim peygamberin tora daki kıssası2
- velvet gel sana bir kahve ısmarlayayım7
- naber lan ibne2
- sözlüğün en güzel kız yazarı9
- yavru kediye tekme atmak4
- hukuk okuyan tiplerin biraz ezik olması9
- tavuk şiş4
- hande erçel'in giydiği beyaz elbise4
- flörtte regex kullanımı2
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı5
- kadınların şiirden anlamaması6
- gürcistan5
- zengin bir erkekle evlenmek isteyen kadınlar2
- hull city2
- bir seri katilin tarzını taklit eden katil6
- islam barış dinidir11
- 1948 arap israil savaşı12
- goralı3
- pape matar sarr2
- maden işçilerinin ankara direnişi4
- yazarların favori oyun karakteri15
- kimsenin kılığına kıyafetine karışmamak4
- galericiler battı mutlu musunuz5
- ne mutlu türküm diyene3
- temas bağımlılığı5
- ermeni soykırımına inanmak2
- akp mhp pkk koalisyonu2
- sözlük kızlarının boş teneke olması3
- sürekli peki neyse diyen kız5
- pazar pazar kafa açan ergen yazar sorunları2
- palamut4
- sabah ezanı okunurken köpeklerin havlaması6
- ak çomarların beslenme kalitesi2
- mason greenwood4
- kızılcahamam maden suyu2
- lahmacun2
https://twitter.com/myway.../1268961762793132032?s=21 yemin ediyorum korona çinde çıkmasaydı ya hindistanda ya bunlarda çıkardı.
Arap kültürü diye bir şey yok sofra adabı mı olacaktı ki?
En azından çinliler gibi yarasa yemiyorlar.
bir keresinde hiç unutmuyorum marmariste çalıştığım yıllarda dayım sahil işletirdi. senelerdir gelen, dayımın sürekli müşterisi olan arap bir aile bir akşam dayımın çocuğu doğduğu için bir nevi hayırlı olsuna gelmişlerdi. tabi yengem de o akşam tavuk ve pilav hazırlamış akşam yemeği için. neyse tam yemeğe başlıyoruz o da ne adam elini bir soktu tabağın içine tavuğu aldığı gibi hurra ağzına soktu. ulan bir nefes al daha elimize kaşığı almadan adam hüpletti ya la tavuğu. neyse dedim devam ettim o da ne adam bildiğin kaşığın sadece cacığı tüketmek için kullanıldığını zannediyor her halde. adam cacığı kaşıkla pilavı bildiğiniz eliyle yedi. o gün bugündür arap birisiyle aynı sofraya oturmamaya yemin etmişimdir. normal zamanda evet yeri geldiğinde pilavın kalan kırıntılarını ben de elle yiyebiliyorum fakat misafirliğe gittiğiniz bir yerde bu şekilde yemek yemek sizi dost ilişkilerinde ciddi sıkıntıya sokabilir..
adab ile yiyeceğin muhteva ettikleri çeşitlilik arasında ilişki kuranların yemek tarifi verdiği fasilite.
bunun doğrusu şudur; "yerde oturmuş vaziyette, sair hiçbir medeniyete aldırış etmeksizin alet kullanmadan eller vasıtası ile yemek yemek."
edit: örnekteki hıyarlar arap bile olamamış ayakta yemek yemekteler!
bunun doğrusu şudur; "yerde oturmuş vaziyette, sair hiçbir medeniyete aldırış etmeksizin alet kullanmadan eller vasıtası ile yemek yemek."
edit: örnekteki hıyarlar arap bile olamamış ayakta yemek yemekteler!
Olmayan adaptır.
Taktik maktik yok, bam bam bam misali.
Taktik maktik yok, bam bam bam misali.
Yemin ederim aynı habeş maymunu gibi yiyorlar lan tek fark bir birlerini ısırmamaları ama büyük ihtimalle onu da yapıyorlardır.
Arabistanda 1 sene çalıştım, hindistanlı 100e yakın elemanla ayrı ülkelerde 4 seneye yakın çalıştım. Arkadaşlar, adamların kültürü bu. Dededen atadan gelmiş. Yani biz orada doğsak bizde farklı olmazdık. Elle yerdik. Çok defa sordum, ya neden elle yiyorsunuz? Sünnet dediler. Evet cevap gayet basit.
Adamlar sunu düşünmüyor; "hz muhammed zamanında çatal kaşık yoktu, ondan elle yiyordu." Adamlar sadece sünnet olduğu için yapıyor bunu. Kaldı ki her eliyle yiyen ölse idi müslüman ülkelerin bir çoğu çoktan yok olmuştu hastalıktan. Yani bilmiyorum, yüzlerine karşı eleştirmek üzücü geliyor, saygı duyup öyle uzaktan izlemek ise rahatsız ediyor ufaktan.
Adamlar sunu düşünmüyor; "hz muhammed zamanında çatal kaşık yoktu, ondan elle yiyordu." Adamlar sadece sünnet olduğu için yapıyor bunu. Kaldı ki her eliyle yiyen ölse idi müslüman ülkelerin bir çoğu çoktan yok olmuştu hastalıktan. Yani bilmiyorum, yüzlerine karşı eleştirmek üzücü geliyor, saygı duyup öyle uzaktan izlemek ise rahatsız ediyor ufaktan.
Biri hayrına mama kapları koysun bu deyyuslara.
5 yaşındaki köpek bile daha düzgün yemek yiyor.
genelde elle yemek yerler ve katiyen çatal-kaşık kullanmak istemezler. ellerinin yemeğe tat verdiğini düşünürler.
Olmayan adaptır. Elle pilav mı yenir? Kaşık, çatalın icadından Bi haberlerdir.
Araların bir adabı yok. Evrilememiş mahluklar.
Ihracatci olarak tum dunyaya nerdeyse seyahat ettim ve kesinlikle sofra adabi filan yoktur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar