bugün
- balıkesir denince akla ilk gelenler7
- ruh halini tek cümlede anlatmak4
- arkadaşlar beni özlediniz mi4
- ciguli kral4
- 35 yaşından sonra aşık olmanın imkansızlaşması4
- öbür sözlükten hep erkek yazar gelmesi3
- hindistanlı kızlar5
- uludagsozluk33
- işten istifa edip yeni bir şehre taşınmak4
- 3 tane kedisi olan kızla evlenilir mi sorunsalı19
- mony tontana3
- nato zirvesi2
- görükle2
- tomris uyar'ın üç şairi topaca çevirmesi6
- çok eski erkek arkadaş gurubu2
- gazete arşivi3
- cehaletln cazibesi11
- en güzel kahve2
- uyku ilacı içmeden uyuyamamak10
- aykolik'in ayak bastığı şehirler2
- yeni insanlarla tanışmak istememek13
- eş değiştirme nedeniyle travma yaşayan kadın3
- buz gibi süt içmek3
- allah atatürk ten razı olsun4
- ciddi ciddi uludağsözlükte aktif olmak3
- pandela4
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı24
- kiremit rengi ruj2
- ismail kartal13
- sekerlivanilinn4
- hoşlanılan erkeğin kel olduğunu açıklaması9
- bütün meseleleri harikulade saptırmak2
- kağıt toplayan çocuklar3
- yunan kültürü vs türk kültürü8
- komşunun çaya davet etmesi3
- cemil tugay'ın chp'den istifa etmesi3
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri3
- edip cansever okumak4
- karısını puanlayıp sosyal medyada paylaşan erkek16
- hazreti musa israillileri görse ne derdi2
- memur olma umuduyla üniversite okumak2
- emeklilik sisteminin artık sürdürülememesi3
- saygılı olmak3
- edip cansever in daktilosu3
- zeytin salatası2
- devletin görev ve sorumlulukları2
- 18 haziran 2026 cemil tugay'ın chp den istifası3
- kilo verdiren gıda7
- ona bir şey söyle17
- 18 haziran 2026 çekya güney afrika maçı3
insanlarının kendini kastığı şehir.
dolmuşa binmiştim, bavulumun biraz büyük olması sebebiyle en kenarda oturan bey'den rica etmiştim bir kenara kayması için.
+ amcabey rica etsem bir koltuk kenara geçer misiniz? bavulum büyük rahatsız etmek istemiyorum sizi.
- ben amca değilim.
+ ???
amk niye kasıyon kendini. rica ediyoz işte p*ç. kaysana kenara.
dolmuşa binmiştim, bavulumun biraz büyük olması sebebiyle en kenarda oturan bey'den rica etmiştim bir kenara kayması için.
+ amcabey rica etsem bir koltuk kenara geçer misiniz? bavulum büyük rahatsız etmek istemiyorum sizi.
- ben amca değilim.
+ ???
amk niye kasıyon kendini. rica ediyoz işte p*ç. kaysana kenara.
abartılı makyaj yapmış çok çirkin bir kadın ankara...
istanbul'un baş düşmanı.
gereksiz genellemelerden kaçınılması gereken şehirdir.
zira sanılanın aksine o kadar kasıntı bir memleket değildir. bir seferinde dolmuşa bindim, elimde valiz, yaşlı bi abi kaltı bana yer verdi, "oğlum senin bavulun var" diye, ben de dedim ki; "o bavul değil valiz!!"
o değil nasıl bir kasıntı piçim arkadaş!
zira sanılanın aksine o kadar kasıntı bir memleket değildir. bir seferinde dolmuşa bindim, elimde valiz, yaşlı bi abi kaltı bana yer verdi, "oğlum senin bavulun var" diye, ben de dedim ki; "o bavul değil valiz!!"
o değil nasıl bir kasıntı piçim arkadaş!
alışmadık g.tte tuman durmaz derler bazı yöre insanları. ankara' da öyledir işte.
uzun süre yaşadığınızda feci bi alışkanlık yapar ve farklı şehirlere gittiğinizde özlersiniz. bu şehirde yaşamayanlar bilmez o şehrin aşklarını, içinde sakladığı gri hüzünlerini, karlı ankara akşamlarını, sonbaharını.
bahtı da adı gibi kara olsa da, uzun süre yaşayanlar bilirler vazgeçilmezdir.
uzun süre yaşadığınızda feci bi alışkanlık yapar ve farklı şehirlere gittiğinizde özlersiniz. bu şehirde yaşamayanlar bilmez o şehrin aşklarını, içinde sakladığı gri hüzünlerini, karlı ankara akşamlarını, sonbaharını.
bahtı da adı gibi kara olsa da, uzun süre yaşayanlar bilirler vazgeçilmezdir.
Öğrenciliğimin geçtiği ve ben de çok farklı bir yere sahip olan şehirdir. Düzenlidir. Her tarafında şelaleler vardır. Trafik istanbul' a nazaran çok düzenlidir. Gezilecek olmasa da anlatılacak çok yeri vardır.
yalancı şiirini yazmaya hazırlandığım şehir.
"...bu gece demetevler iskelesinde beklemedim seni
sıhhıye köprüsünde balık tutmak
hiç de utandırmadı beni
çankayadan baktım gözlerine
nasıl inanmıştım sana..."
"...bu gece demetevler iskelesinde beklemedim seni
sıhhıye köprüsünde balık tutmak
hiç de utandırmadı beni
çankayadan baktım gözlerine
nasıl inanmıştım sana..."
saat 11 den sonra birçok yeri ölü şehir.
nisan ve mayıs aylarının gayet güzel bahar yaşatabileceğine inandığım * şehirdir.
Türkiye'nin başkentidir , iç anadolu bölgesindedir .
keyifli şehirdir. gri kafalarla gelenler, yeşil dolu şehrin sadece grilerini görürler. melankonikseniz ağzınıza sıçar, doğru. keyifliyseniz de keyfi katmerler. insanları da sıcaktır. anadolunun her yerinden gelen canlardır. samimidir hepsi. misal gelin ben size çay simit falan ısmarlarım. hepinize. vallabilla.
ankara olsam bana gri, yok kravatlı,yok istanbul'a dönüşü güzel ya da sadece karın yakıştığı şehir diyen nankörleri asla almazdım sınırlarım içinden.bak o zaman ulaşılmaz olunca nasıl kıymete biniyor
en iyi şeyi arkadaşlarıdır. arkadaşlık süperdir ankara'da.
gazın, suyun kartla doldurularak alındığı şehirdir.
trafiği insanı çıldırtan şehir. ostim'den yenimahalle'ye 1 saatte, yenimahalleden aşti'ye 1 saatte, aşti'den kızılay'a 1 saatte ki tandoğan civarında altıma işememek için kendimi burger king'e attım. kızılay'dan da lale sokağa giriş olmadığından taaa kurtuluş'a gidiş, oradan dönüş buradan da 1 saat ekle 4 saat. yanına bir 0 koy, sağda sıfır etti 40. böyle bir şehirdir.
yaşamaktan kimi zaman memnun olduğum kimi zaman da mutsuz olduğum şehir. böyle de iki yüzlüsün ankara.
behzat ç. den sonra gözüme güzel gelen şehir.
küçücük bir japon balığı için dev gibi bir akvaryum gibidir ankara. ne kadar huzurlu olsanız da, sizi ne kadar bağrına bassa da, ne kadar sakin, sessiz, tehlikesiz, samimi olsa da her zaman aklınızın bir yerinde özgürlüğünüzün azıcık eksik olduğu fikri vardır.
arkasında kara parçası görmediğiniz sular yoktur ankarada. deniz kenarından ufka bakabileceğiniz bir yer bulamazsınız. kıyısında dalga sesi dinleyebileceğiniz bir denizi olmasa da ufacık göllerde bu hasreti gidermeye çalışırsınız. mavinin eksikliğini yeşille bastırmaya çalışırsınız o yüzden. deniz kokusu yoktur ama her bahar binbir çeşit ağaç kokusu sarar şehrin her yanını. sonbahara kadar ağaçların pamukçukları koşturur peşinizden caddeler boyu. bahar bitene kadar da kurtulamazsınız.
kendi düzenini oturtamamış insanlar sevmez bu şehrin düzenini. misal ben. aslı "düzen" olan şey size "monotonluk" gibi gelir. buna alışmak zordur. kendinizi bu -size göre- monotonluğun içine bırakmak istemezsiniz. ama burada yaşıyorsanız pek de seçeneğiniz yoktur.
ankara bağımlılık yapar bi süre sonra. bi kez bulaştımı bir daha bırakmaz yakanızı. sevmek zorundaymışsınız gibi hissedersiniz. nereye giderseniz gidin aklınızın bi kenarında hep o dev gibi akvaryumun huzurlu ve berrak suyu kalır...
arkasında kara parçası görmediğiniz sular yoktur ankarada. deniz kenarından ufka bakabileceğiniz bir yer bulamazsınız. kıyısında dalga sesi dinleyebileceğiniz bir denizi olmasa da ufacık göllerde bu hasreti gidermeye çalışırsınız. mavinin eksikliğini yeşille bastırmaya çalışırsınız o yüzden. deniz kokusu yoktur ama her bahar binbir çeşit ağaç kokusu sarar şehrin her yanını. sonbahara kadar ağaçların pamukçukları koşturur peşinizden caddeler boyu. bahar bitene kadar da kurtulamazsınız.
kendi düzenini oturtamamış insanlar sevmez bu şehrin düzenini. misal ben. aslı "düzen" olan şey size "monotonluk" gibi gelir. buna alışmak zordur. kendinizi bu -size göre- monotonluğun içine bırakmak istemezsiniz. ama burada yaşıyorsanız pek de seçeneğiniz yoktur.
ankara bağımlılık yapar bi süre sonra. bi kez bulaştımı bir daha bırakmaz yakanızı. sevmek zorundaymışsınız gibi hissedersiniz. nereye giderseniz gidin aklınızın bi kenarında hep o dev gibi akvaryumun huzurlu ve berrak suyu kalır...
düzlük olarak bilinmesine rağmen öğrenci evlerinin %67'sinin bayırda olduğu şehirdir.
Ankara basta nefret ettirir kendinden fakat sonra sonra sarar baglar kendine insani.Havasi soguk kendisi sicaktir.
içinde yaşayanların yüzde yetmişinin kötülediği, yerden yere vurduğu şehir. oysaki ankara'yı sevmek için bir çok sebep bulabilirsiniz. doğru yerden ve doğru şekilde düşünmek tek anahtar...
sevilmesi için insanı oraya bağlayan bir şeylerin olması gerektiğine inandığım şehirdir.
eğitim ve aile dışında tabi.
sokakları ancak anılar yüklenerek sevilir, hoş her şehirde, yerde bu böyle ama ; doğal güzelliği olmayan bir kent için daha da gerekli.
anlamlandırınca o yerleri, zamanla gri'den ziyade anılarınızı görürsünüz sadece o şehirde, ankara'da.
o yüzden kimilerine inatla ve hala gri gelirken, kimisi için bütün kıyı şehirlerden daha güzel olabilir.
eğitim ve aile dışında tabi.
sokakları ancak anılar yüklenerek sevilir, hoş her şehirde, yerde bu böyle ama ; doğal güzelliği olmayan bir kent için daha da gerekli.
anlamlandırınca o yerleri, zamanla gri'den ziyade anılarınızı görürsünüz sadece o şehirde, ankara'da.
o yüzden kimilerine inatla ve hala gri gelirken, kimisi için bütün kıyı şehirlerden daha güzel olabilir.
birçok iç anadolu şehrimizden biri. yakında benim için daha da anlamlı olacak.
'Ankara'nın Dikmen'i, bır daha gelırsem .ık benı' deyımının soguk havasına ıstınaden soylendıgı ıc Anadolu sehrı.
1457 numaralı asteroidin adıdır. heidelberg'de k. reinmuth tarafından bulunmuş ve asteroide bu ismin verilmesi w. gleissberg tarafından önerilmiş.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar