bugün

/400
melih gökçek havaları hakimdi bugünlerde ve yaz geldi sanırım, t shirte geçtik nihayet.
Evim... kendimi evimde hissetiğim tek yer belkide. öyle huzurlu öyle mutlu. yeniden hayata gelsem, belki bir kuş belki bir çiçek orada yaşamak ister canım. yaniden yeniden...

ne vakit bir yaşamak düşünsem
bu kurtlar sofrasında belki zor
ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden
ne vakit bir yaşamak düşünsem
sus deyip adınla başlıyorum
içim sıra kımıldıyor gizli denizlerin
hayır başka türlü olmayacak
ben sana mecburum bilemezsin.

atilla ilhan
şu an bulunduğum mahallede abartısız 4 tane düğün var. sesler renkler birbirine girmiş vaziyette. o bişey değil ezan okuyan müezzin in kafasının karışıp ama benim adım elvan dalton ee öhmm dememesi için dua ediyorum.
içe yavaş yavaş yer eden, yerleşen şehirdir. 4 ay göremeyecek olmak iç acıtı olunca, nasıl benimsediğini anlarsın.
26 yaşından sonra bana hayatı öğreten şehir. türkiyede görüğüm yaklaşık 75 il arasında en düzenlisi. bir kaç eksiği olmasına ragmen yaşanılacak yer.
müzik isterseniz de ;

vega-ankara`
bu şehir iyice londra'ya bağladı. haftada iki kere yağmur yağıyor, biri 4 gün diğeri de 3 gün sürüyor.
yağmurluk ve şemsiye ile flörtleştiren kent.

yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
ilk kez gittiğimde, halis muhlis ankaralı amcayla aramda şu dialog geçmiş şehirdir:

amca: görüyor musunuz ne kadar yeşil şehrimiz (refüjdeki çimlerden bahsediyor)
ben: .......
amca: bu yıl itibariyle yeşillendirmede ilk sıradayız, bursayı da geçtik
ben: iyi de amca bizim "yeşillendirmeye" ihtiyacımız yok ki, zaten yemyeşil, mis gibi bir şehrimiz var.
amca: .......
Yağmurlardan sonra büyürmüş başak.
Meyvalar sabırla olgunlaşırmış.
Bir gün gözlerimin ta içine bak.
Anlarsın ölüler niçin yaşarmış !
şu an gök gürlüyor. 10 saniye oldu henüz. korkmaya başladım lan.
yağmuru için teşekkür ettiğim şehir.
ilkbahar'ı yaşayamadığımız şehir. Galiba kıştan sonra direk yaza gircez.
bütün kötülemelere rağmen ne kadar gri ve buğulu bir şehir olsa da uzaktan uzağa aşk beslediğimdir.
misafir olanların ısrarla nefret ettiği, ancak orda yaşayanların aşık olduuğu şehir.
Nereye gidilirse gidilsin 1 hafta sonra sakarya,bahçeli,tunalı burnunda tüter.

Ayrıca (bkz: önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur)
iyiden iyiye sin city havasına bürünmüş ruhu olmayan şehri.
son zamanlarda gri renginin en koyu tonlarında dolaşan şehir. yine yağmur yağıyor, mütemadiyen.
boğucu bir şehirdir. denizlere uzaktır. batıya ve doğuya uzaktır. güneye uzaktır. kuzeyede uzak sayılır. herşeye uzak olan bu şehir, milyonlarca insanı bünyesinde bulundurur ve ülkemizde kültür oranı en yüksek şehirdir.
allahın angaralılarıyla doludur.
ülkemizin başkentidir. soğuk binaları, işe koşuşturan memurları ve üniversite öğrencileriyle bilinir. ayrıca ankara da kedisi de meşhurdur. sonbaharıyla severim ankara' yı. devasa ağaçlarından dökülen kuru yaprakların çıtırtıları kaplar insanın içini.
sonbaharda bi başka güzel şehir.
insanları da en az şehir kadar boğucu olduğunda olsa gerek aslen angaralı olanlar yapamıyorlarmış angara olmadıkça. zaten angaralılar da o kadar ruhsuz ve sıkıcılar ki doğal olarak başka şehirler yabancı gelir onlara. canlı gelir. aslında onların da suçu değil. alışkın değil ki garibanlar. napsınlar. çoğu belli bir yaşa kadar hayatı sadece angaradan ibaret sanıyor. bütün yaşamları bu metal ve cam şehir oluyor. sonuçta birazcık mavi, yeşil ve sarı gördüklerinde şaşırıyorlar. yapamıyorlar. ayrıca;

(bkz: alışmış kudurmuştan beterdir)

o değil de 2 gün içinde gidiyorum lan bu lanet yerden. mavi-yeşil-sarı üçlüsüne gidiyorum. alın camlı metalli şehrinizi tepe tepe kullanın.
bir şekilde sizi kendine bağlayan şehir , kendini özletmesini bilen şehir. hayal kırıklıklarının , umutların , sevinçlerin , dibe vurmanın , aşkların , ayrılıkların , acı tatlı bütün anıların şehri. garip şehir, soğuk şehir ama her şeye rağmen özlenen şehir. keşke orda olsaydın şu an dedirten şehir.
hayal kırıklığının başkenti.
behzat ç'nin şehri.
bu sene bahar aylarında iki sefer üst üste yağmur yağmayan günü geçmemiş, hatta yanlış hatırlamıyorsam yağmurun yağmadığı toplam üç (3) gün geçirmiş büyük şehir.
© copyright 2005 - 2026