bugün

/400
Sabah sabah hayattan nefret ettirme konusunda bir tık daha öteye geçemez diyordum, yanılmışım. Yollar resmen buz pisti.
Özlediğiniz şehre 31 mart 2019 dan sonra da gelin bi bakın isterim delüğanlılar.
görsel
Ankara'yı çok özlüyorum. Bunun bana bir anlam ifade etmesinin yarattığı o yerçekimsiz mutluluğu özlüyorum. kendimi buradaki kendi halinde kuğular gibi hissediyorum. olmam gereken yerde değilmişim gibi. Canozan'in şarkısındaki gibi: "güneşi ararken peşini bırakmaz ay."
Baskent. Memurlar sehri. Gelismistir. Kalabaliktir. Bunlar disardan gorduklerim. Iceride neler oldugunu bi yasayan bilir.
Her gece bi şekilde pörtlemese şaşılacak bir başkenttir efenim kendileri. Yine özlemi depreşen, efendime söyleyim denizsiz nasıl yaşanır merak eden insanlar sarmış buraları.
Ankara'ya çok kez gittim fakat her gittiğimde insanların deniz görmeden nasıl yaşayabildiklerini sorguluyorum..
2013de malesef ayrıldığım memleketim. Çok özlüyorum ankarayı.
sürekli kitap okuruz. metro otobüs fark etmez. çok kültürlüyüz.
görsel
bu biraz itiraf minvalinde olacak ama olsun. bu şehri nedense 7 numara dizisindeki armağan ile özdeşleştiriyorum hep. dakik, planlı, ciddi.
Çok sallamıştım buraya özlemem diye ama arkadaşlarla, sevdiklerinle çok güzel oluyormuş. Özlemişim cidden. Gelince anlıyorsun.
nkara için ne söylenirki ankara bikere ne diyor yılmaz erdoğn arkaya öyle yakışırdı ki kar güzel şehir başkentimiz atamın mezarının bulunduğu memurler kenti ayzı meşhur bozkır .
Bok atanlar oluyor. Muhteşem şehir. Ben seviyorum en azından. Sıkıcı değil.
sadece anayollarin ve bazi caddelerin acik oldugu. diger cadde, sokak, ara-yan yolun ve kaldirimlarin buz/kar oldugu başkent.
Yarın oradayım, özlemişim hiç bir özelliği olmayışını belki de güzel anılarımı ozlemisimdir.
yarın tatilmiş. hadi iyisiniz la bebeler.
görsel
Insanı soğuk kendi soğuk şehir.

Başkent olmada bi s*kime yaramaz burasi.
Rüzgar yüzünden donduran şehir.
Kar mı yağıyor ya, gene ne oluyor? Ben artık tabana vantuz misali yapışan bir çizme ya da bot istiyorum. Yetti Canıma bu amansız korku.
yok boyle bir soguk do-nu-yo-ruz

saka saka geldigim sehirde de donuyordum amk. maksat geyik. ayrica daha otobusten inmedim. tsk.
görsel
Bu aralar böyleyiz.
gözümde tüten, kışları apayrı bir güzel olan, çoğu kimsenin sevmediği düzenine ve dinginliğine hayran olduğum şehir.
"istanbul'dan sonraki en önemli ikinci şehirdir."

Tanimiyla yarmistir. Olm cumhuriyet ankara'da kuruldu lan. Istanbul, dusman kucaginda ziplarken, oteki dusmanlar sadece polatli'ya kadar ilerleyebilmistir. Zira ankara isgal edilmesi en zor ilimizdir. Ayrica yigidim burada yatiyor benim. Bundan daha onemli baska bir sey olamaz. Bok atanlar da sirf bok atmak icin para aliyorlar sanirim.

Hadi simdi dagilabilirsiniz...
Soğuk bir şehirdir kışın.
ıyyy yivraançç..
© copyright 2005 - 2026