bugün
- içtim şarabı13
- akepe neden kültürel hegemonyayı ele geçiremedi9
- insanın geçmişinin karanlık olması6
- aşure yapan sözlük kızları7
- bik bik'in mutfağına konuk olmak7
- kadir inanır22
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet17
- trolluğun zeka gerektirdiği gerçeği3
- giresun da otobüs durağında bekleyen turist kız2
- rakı sevmemek6
- yalaka2
- insan olmaya ceyrek kala2
- okumuş hırt2
- görücü usulü2
- tas kafa traşlı hırt sorunu5
- sözlük kızlarını harika yapan detaylar7
- kezoya baka baka yağlarını eritmek2
- 7 aydır berlinde yaşıyorum soruları alayım7
- bu sıcakta karpuz tarlasında çalışmak4
- şeriatçıları afganistana sürmek4
- dünya da her insanın bir ismi olması3
- bioloji2
- cevcet2
- iran'ın abd saldırısına karşılık tehdidi5
- sözlükteki gizli düşmanım6
- hayattaki şans seviyeniz4
- kemalist dünya24
- aylık 395 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- çok güzel ama manyak kadın7
- hesabı gizliye almak3
- her insanın bir cini olması5
- mustafa kemal atatürk7
- anın görüntüsü20
- kaşar5
- yagmurcu3
- kitabı yazarın mezarına bırakıp gitmek6
- portekiz'in dünya kupası kazanma ihtimali3
- üniversitelerin gereksiz olması16
- osurdum3
- yapay zeka ile flört uygulaması yazmak2
- true'nun çaylak olması16
- içinden canavar çıkan insan4
- ye kürküm ye2
- aylık 394 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- ilk sevgiliyle evlenmek4
- beni seven var mıdır2
- barış alper yılmaz2
- a milli futbol takımı'nın dünya kupası ndan dönüşü4
- trump ara seçimleri kaybederse soruşturma geçirir4
- hırt4
nüfus olarak türkiye'nin en büyük ikinci ilidir.
frigya dili ve grekçede gemi çapası demektir. bazı efsanelere göre ankara, frig kralı midas'ın bir gemi çapası bulduğu yerdir. büyük iskender'in doğu seferi sırasında anküra'ya mö 333'te geldiği kayıtlara geçmiştir. 2. yüzyıla ait ve ankara'daki anadolu medeniyetleri müzesinde sergilenen bazı paralarda gemi çapası figürü bulunmaktadır
frigler, galatlar ve romalılar tarafından ?????? olarak bilinen şehrin adı, latin harfleri ile batılı kaynaklara ankyra ve ancyra olarak geçti. kentin adı, türklerin anadolu'ya gelmesinden sonra ankara, engürü ve engüriye olarak değişime uğradı. batı dillerine de angora olarak geçti. 16. yüzyıla ait çeşitli resmî osmanlı evraklarında ankara adı geçmektedir. türkiye cumhuriyeti devleti, 28 mart 1930'da yabancı ülkelerden türk şehirleri için türkçe adların kullanılmasını resmen talep etti. bu tarihten sonra posta idaresi angora olarak adreslenmiş mektupları ankara'ya ulaştırmadı. böylece zamanla ankara adı evrenselleşti.
frigler, galatlar ve romalılar tarafından ?????? olarak bilinen şehrin adı, latin harfleri ile batılı kaynaklara ankyra ve ancyra olarak geçti. kentin adı, türklerin anadolu'ya gelmesinden sonra ankara, engürü ve engüriye olarak değişime uğradı. batı dillerine de angora olarak geçti. 16. yüzyıla ait çeşitli resmî osmanlı evraklarında ankara adı geçmektedir. türkiye cumhuriyeti devleti, 28 mart 1930'da yabancı ülkelerden türk şehirleri için türkçe adların kullanılmasını resmen talep etti. bu tarihten sonra posta idaresi angora olarak adreslenmiş mektupları ankara'ya ulaştırmadı. böylece zamanla ankara adı evrenselleşti.
ankara'da hava sıcaklığı dayanılmaz boyutlara ulaştı, beton yığını şehir iyice çekilmez oldu. meclis tatile gireli günler oluyor, milletvekilleri serin yaylaların yolunu tuttu bile.
Her gün onlarca trafik kazası olan yerdir. Dün yine evin önünde kaza oldu sinyal verme yola bakma yok bizde.
Taşını toprağını tozunu suyunu özlediğim canım memleketim. Kalp kalp kalp.
Senden olmaz. Bana sevdiğine pişman olmayan, ailesinden gizli onu sevdim diyerek bebeğine masal anlatan bir güzel lazım. Sen bunlardan değilsin.
Kalbimde tek kişi mi var? Unutulmayanlar asla unutmayanlardır. 15 dakika sonra isimlerini de açıklayacağım bunların. isim isim yazacağım unutulmazları.
Bu sefer 10 dakika da bekleyemedim. Merak etsin diye söyledim. Unutamadığım kimse yok. insan bir kişiyi sever, bir kişiye aşık olur.
Bu sefer 10 dakika da bekleyemedim. Merak etsin diye söyledim. Unutamadığım kimse yok. insan bir kişiyi sever, bir kişiye aşık olur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar