/400
Yıllar yıllar evvel bi tren ile el gibi geldiğim, simdi ev sahibi olduğum şehir.
Ah yağmur dönerken kara... (bkz: vega)
Doğup büyüdüğüm vazgeçilmezim olan şehir. Memleketim.
tüm türkiye'yi gezmiş biri olarak en gelişmiş ülke diyebilirim -istanbul'dan sonra-. (bkz: istanbul vs ankara)
Atsan atılmıyor satsan satılmıyor şehri.
Ne sevebilmek ne sevememek.
Ömrümün şehri.
Soğuk işte her zamanki gibi.
Her karışını,dondurucu soğuk havasını bile sevdiğim güzel memleketim.
ilginç bir çekimi olan memleket.
Sevdiğim bir şehir.
hmm demek gri şehir , demek kopamıyorsunuz , ömür törpüsü öyle mi , kızılay felan , ankaranın dikmeni mi la? behzat çe ? aynen ayynenn kardeşim ankara başka bişey aynen.
sevmediğim şehir.

insanları da bir garip buranın... hepsi mal aq.
mal stoğu bol olan bir şehirdir.
Yılda 3-4 kez ziyaret ettiğim. Fakat istanbul dan daha çok haz aldigim memur kenti.
bir kaç zaman sonra taşınacağım şehir. soğuktur.
Havası ve olmayan denizi hakkında yorum yapılmasından artık bıktığım şehir. Yeter ya vallahi tiksindirdiniz.
Vize işlemlerim için iki gün bulunduğum şehir. Kalabalık şehirlere alışık olmadığımdan biraz garip gelmiştir ancak renklidir. Kızılay'da ve elçiliklerin bulunduğu yerde geçti vaktimin büyük çoğunluğu. Bu kadar kısa süre içerisinde otogara giderken metroda bir kızla tanıştım o da oraya gidiyordu. Metrodan indikten sonra memnun oldum deyip gitti yanımdan bende dedim acaba numarasını filan mı alsaydım sonra dedim ki alsan ne olacak sanki ve vazgeçtim. Bir sigara yakmak için köşeye doğru çekildim baktım birisi seslendi bizim kız, yanlış anlamazsan numaranı alabilir miyim, dedi. Numaraları aldık gülümsedik ve gitti. Otobüsüm geldi yolda düşündüm ama yazmadım iki gün bekleyelim dedim daha sonra mesaj attım fazla değil beş on mesajla geçti konuşma sonra ne bir iletişime geçtik ne bir şey hatta whatsappta fotoğrafı da çıkmıyor demek ki numaramı da silmiş. Böyle bir anıdır bu ancak asıl mesele neden numara alma olayına girdi onu hiç anlamadım. Kendimi kullanılmış hissediyorum sözlük.
Diğer şehirlerden daha üstün ve gelişmiş olduğu için başkenttir.
Hakkında herkesin mutlaka söyleyecek bir şeyi olduğu, çoğunun da anlatacak anısı olduğu şehir... Yavaş yavaş içinize işler ve sevmeye başlarsınız. Yalnızsanız yalnızlığı dibine kadar hissettirir. Dostlarınız varsa en güzel anılarınız burada birikmiş demektir. Garip bir büyüsü vardır. Bu sebepten sorduğunuz kimse kolay kolay açıklayamaz burayı neden sevdiğini.
Yüksekçe tepeleri olan, arabayı çekip bira içip sari leblebi yemelik kufretmelik tepeleri olan şehir.
sabaha kadar yazarım ama değmezsin şehri.

şehre trip attık iyi mi.
Yarın yine oradayız...
Köşe kapmaca oynacak kadar bile ıssız köşesi olmayan şehir .
Türkiyenin başkenti. Merkezden konuşacak olursak otogar ve semt servisleri bence Istanbul otogarıyla kıyaslanamayacak kadar güzel. Metro ağı beğenilebilir, fakat ileriki yıllarda diğer ilçelere olan bağlantıların da sağlanması gerekliliği vardır.
bu aralar bütün varlığımla, hasta olacak kadar yaşadığım özlemimin adıdır ankara.
sarayı olmayan il.
© copyright 2005 - 2026