bugün

enflasyon düşmeden angarya kalkmaz.
ankara'yı çağrıştıran kelime.
Bir kimseye veya bir topluluğa zorla, ücret vermeden yaptırılan iş, yüklenti anlamına gelir.
yol onun, varlık onun gerisi hep "angarya"
yüzüstü çok süründün ayağa kalk sakarya.

-necip fazıl
az kişinin bildiği çok güzel son feci bisiklet şarkısı.

https://youtu.be/i9fDKhMO-mU
istenmeden yapılan iyiliğin değer bilinmeden dönüştüğü durumdur.

çağrıştırdığı diğer konu ise;

anayasa

madde 18:

hiç kimse zorla çalıştırılamaz angarya yasaktır.
Hukukta angarya yasaktır. yani kölelik anlamına gelir.
Sanattan başka her şey angarya mottosuyla yola çıkmış (bkz: Angarya dergi) iyi işlere imza atmasını beklediğimiz taze edebiyat oluşumu.
(bkz: zorunlu askerlik)
bireyin yönetici üst güç makam kişi yada kurumlar tarafından zorla çalıştırılmasıdır. anayasa ya göre yasaktır. kişi hak ve ödevleri yani negatif statü haklarındandır. anlaşılacagı üzre anayasa kişiyi korumaktadıt.
zorunlu olarak birinin buyunduruğunda çalışmak.
eski yunancada ulakların yaptıgı iş için kullanilir.
içinden "angara" çıkan nadir kelimelerdendir.
(bkz: abluka alarm)
ilk duyduğumda bana afrika'da bir ülke çağrışımı yapan kelimedir.*
(bkz: serbest çağrışım)
istemeye istemeye yapılan iştir kısaca.
Prodüktörlüğünü Savaş Tancuay'ın yaptığı ve 'stbeats'in ilk enstrümental albümü olma özelliğini taşıyan 'ANGARYA' dinlecisiyle buluşuyor.ileriki zamanlarda da bu isim altında serilerine devam edilecek olan albüm toplam 11 trackten oluşuyor.Değişik soundları içinde barındıran çalışmaların yanı sıra aşina olduğumuz müziklerle birlikte ufak süprizlerede yer verilmiş.Tarz olarak karamsar ve abstract motifler işlenirken,albümün mix'i kulağınıza değişik tatlar bırakabilir.Keyifli dinlemeler...
http://ablukaalarm.bandca...rya-enstr-mental-volume-1
türkiye cumhuriyeti anayasası

II. Zorla çalıştırma yasağı
Madde 18 - Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır.
1982 anayasası'na göre yasak olan iş.
angarya: Rumca bu söz "Bir kimseye veya bir topluluğa zorla, ücret vermeden yaptırılan iş." anlamında dilimizde kullanılmaktadır. Bu söz yerine kullanılmak üzere Kurumumuzca yüklenti karşılığı önerilmiştir.
italyancadan dilimize geçmiş olan angarya terimi, ilk toplumlardan günümüze kadar gelmiş olan önemli bir ekonomik olguyu tanımlar. Tarihsel süreçte, çoğunlukla, bir çeşit vergi yerini tutmuştur. Devlet, kent ve köy yönetimlerinde genel yarara değgin işler vatandaşlara angarya yoluyla yaptırılırdı. 1831 yılında Tuna Prensliklerinde Réglement Organique adı altında yayımlanan Angarya Kodeksi Eflak köylülerine 14 iş günü adı altında yılda 56 iş günü tutan angarya yüklemişti; çünkü bir iş günü, bir gün değil, o işin bitirilmesi için gerekli günler olarak tanımlanıyordu. Hem de bu, sadece yasaya dayanan angarya'ydı. Yasadışı anlarya'larla birlikte bir Eflak köylüsünün yılın yarısını Boyar'ın işinde geçirdiği hesaplanmıştır. Fransızca karşılığı corvée'dir.