bugün
- ktç'nin iki ay çalyak yemesi olayı9
- özel mesaj ifşası5
- masonların kurduğu abd4
- sözlükteki en kaliteli nesil10
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası21
- ellerim bos gonlum hos24
- psikopatlar neden klasik müzik sever7
- silver ile evlenecek erkek37
- kuzey kore de bim olmaması4
- evli adamın sözlükte ne işi var8
- katatespizartmasi14
- gecenin şarkısı9
- hoşlanılan kızın size sevdiği erkeği anlatması5
- düşmüş melekler aynı anda tüm dünyayı işitebiliyor7
- nervio hamferdi7
- et yemek2
- ağlayarak 31 çekmek4
- korkunçlu cinli roman yazmak2
- sözlük yazarlarının kombinleri12
- yüzüklerin efendisi2
- true giderse sözlükte yürüyen cinsellik kim olacak2
- sigara kahvenin imanidir2
- kale3112'ye üstün hizmet madalyası verilmesi4
- seri kalça koklayıcısı4
- gocu iticiliği2
- simko311
- yahudi demonolojisi ve melek ilmi5
- big bang ten önce ne vardı sorusu ne kadar anlamlı3
- içinden korkusu alınmış bir insan olmak4
- kestane mantarı2
- ortama girince herkesin susması11
- fenerbahçe nin transferi kapaması18
- cemaatçi subaylar3
- kuzey korenin güneyden daha büyük olması2
- sarapci koala63
- cinler nefilimlerdir3
- coca cola light3
- kebap yiyen kız6
- en düşük karma puanına sahip uludağ sözlük yazarı5
- canım yanıyo sözlük3
- arkadaşlar gammaz çetesi kuruyorum7
- çekirdek kola3
- uludağ sözlük radyo3
- maltepe sahilde adamın götünü tıraş eden kadın3
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı30
- seri artılayan melek4
- müge anlı'da ikinci palu ailesi vakası2
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı13
- ipkis2
- sözlük kızlarının ojeleri7
insanoğlunun göt korkusundan ürettiği hayali kahraman.
kafa karıştıran bir olgu. ben herhangi bir dine inananların ''allah'ı sorgulamak suçtur'' düşüncesinin yanlış olduğu kanaatindeyim. bilakis böyle bir yaratıcı -varsa eğer- sorgulanmak istemez miydi acaba? diye düşünüyor insan.
bu konuda fikirleri duymak, -saygılı bir şekilde- tartışacak insan bulmak oldukça zorlaştı bu zamanlarda. (hele ki sözlükte)
bu konuda fikirleri duymak, -saygılı bir şekilde- tartışacak insan bulmak oldukça zorlaştı bu zamanlarda. (hele ki sözlükte)
Allahu Ekber. Tek yaratan. Alemleri, varlıkları, insanları yaratan, dinsiz de olsa çalışınca çalısana hakkını veren rahmet eden tek ilah, tek yaratan. Ey insanlar Allah'a yönelin ve bilin ki Allah'tan başka ilah yoktur. O her şeyi yaratandır. Kendinize zulmetmeyin..
şu iki videodan sonra varlığı kesinleşen büyük yaratıcı.
https://www.youtube.com/watch?v=xjLbxmSJTVI
https://www.youtube.com/watch?v=qQLwmGYGKPw
zaten varda işte içinde şüphe olan izlesin.
adamlar mantıklı konuşuyor.
https://www.youtube.com/watch?v=xjLbxmSJTVI
https://www.youtube.com/watch?v=qQLwmGYGKPw
zaten varda işte içinde şüphe olan izlesin.
adamlar mantıklı konuşuyor.
tüm evrenin hakimi ve sahibi
Allah hepimizin günahlarını affetsin.
Allah hepimizin günahlarını affetsin.
ehad!
hata:entry nerde?
hata:entry nerde?
her şeyin yar ve yaradıcısıdır .
benim bu.
evet lan, benim. causam suiyim zira. benediktusçuğum spinoza gibi adeta. her şey vardır o yüzden tektir diyen parmenides'i de unutmamak lazım.
evet lan, benim. causam suiyim zira. benediktusçuğum spinoza gibi adeta. her şey vardır o yüzden tektir diyen parmenides'i de unutmamak lazım.
(bkz: tanrı)
arapça' da el ilah' tan allah olmuş olup ilah da tanrı manasına gelmektedir. Tanrı diyenlere gavur gözüyle bakıp taşlamaya kalkmayınız. O sizin öz diliniz ulan.
arapça' da el ilah' tan allah olmuş olup ilah da tanrı manasına gelmektedir. Tanrı diyenlere gavur gözüyle bakıp taşlamaya kalkmayınız. O sizin öz diliniz ulan.
evrim teorisinin ebedi düşmanıdır. müridlerini cennetteki huri ve şarap ile ibadete motive eder.
tek kelimeyle aşk .
tek ve bir olandır.
kalpler ancak onu (allah'ı) anmakla huzur bulur. (rad-28)
maskesini higgs bozonu düşürmüştür. olmayan hede. sırf allah ın olmadıgının bır kanıtı oldugu ıcın higgs bozonu şuan gizleniyor.
arabistan'da zenginlikten altın wc'lere sıçanlarla samsun'da fakirlikten kapıcılık yapıp sel sularında ölen çocukları aynı sınava tabi tutan overrated creater. herkesi aynı şekilde, aynı varlıkla, aynı güzellikle, aynı sağlıkla sınava sokması aklına gelmez. yıl olmuş 2012,5 hala inanılıyor buna ya ben buna yanıyorum.
alemlerin rabbi. edilen duanın, kılınan namazın sahibi. ayın ve güneşin rabbi. en merhametli olana merhamet eden sonsuz rahmet sahibi.
dünyanın en güzel kelimesi acaba nedir diye düşündüğümüzde şahsen benim aklıma gelen kelimedir.
sabırlıdır. ama intikam alandır.
el ilah sözcüğünden türemiş isim. el ilah yani belirli bir tanrı, tek tanrı. arap bir peygambere indiği için gayet normal aslında, ha peygamber türk olsa idi tengri diyor olurduk.
sabırla "oku".
aslında şeytanın ta kendisi. neden mi? şimdi dinlerdeki zibilyon kadar hatadan bahsedildiği bir sistemde ve içinde insanın gelişimi namına hiç bir faydalı bilginin bulundağı, içinde hiç de uhrevi bir ayrıntıya rastlanılmayan kitapların, o tasvir edilen, yüce, uhrevi, herşeye gücü yetebilen bir varlıktan geliyor olması, bana hiç de, o kişinin bildiğimiz tanrı olduğu fikrini kabul ettirmiyor. şimdi dönelim seneryonun en başına, taa en başına, ademin yaratılmasının ardından, önünde meleklerin secde etmesi emri verildiğinde şeytanın rest çektiği yere. yani allah'la şeytan arasındaki pazarlık mevzuna... şimdi dinlerin dünya üzerindeki bir çok kötülüğe sebep olduğu fikrini kabul edersek ki, bir çok delil bunu ispatlıyor. o zaman bu dinler olsa olsa şeytanın icadı olmalı. niçin mi? şimdi tekrardan allah ile şeytan arasındaki pazarlığa geri dönelim... şeytan allaha diyor ki kıyamete kadar, kullarını yoldan çıkaracağım ve onları kötülüğe sevk etmek için canla başla çalışacağım. allah ta diyor ki, elinden geleni ardına koyma, ben kullarıma güveniyorum. onlar benim çizgimden, benim verdiğim aklı kullanarak çıkmayacaktır. şimdi bir an olsun dinlerin insan üzerindek ietkilerini düşünerek yarattığı sonuçları göz önünde bulundururarak şunu düşününüz. ya şeytan dinleri allah'tan uzaklaştırmak için var ettiyse? senin allahın kelamı dediğin şey, ya tamamen şeytanın kötülük politikalarının bir parçaıysa? ve nunu tam zıt noktasındaki, yani bu dinleri reddetmiş ve dolayısıyla allah'ın varlığını ispatlamaya çalışan bu şeytan dinini de reddetmiş "ateistler", allah'ın şeytanla pazarlık yaptığında sarf ettiği, "ben kullarıma güveniyyorum. onlar aklını kullanarak beni bulacaktır" lafını gerçekleştiriyorsa? bir düşün! sen bir din mensubu olmak için hiç bir çaba sarf etmedin, türkiye'de dünyaya geldiysen büyük ihtimalle müslüman olarak doğdun. ama o adam düşünerek ateizmi tercih etti. mutlak bilim yolunda ilerleyerek saçmalıkları gördü. şeytan icadını fark etti, dinlerden uzak kaldı. şimdi sor bakalım kendine; ya allah dediğin kişi şeytanın ta kendisiyse?
edit: imla.
aslında şeytanın ta kendisi. neden mi? şimdi dinlerdeki zibilyon kadar hatadan bahsedildiği bir sistemde ve içinde insanın gelişimi namına hiç bir faydalı bilginin bulundağı, içinde hiç de uhrevi bir ayrıntıya rastlanılmayan kitapların, o tasvir edilen, yüce, uhrevi, herşeye gücü yetebilen bir varlıktan geliyor olması, bana hiç de, o kişinin bildiğimiz tanrı olduğu fikrini kabul ettirmiyor. şimdi dönelim seneryonun en başına, taa en başına, ademin yaratılmasının ardından, önünde meleklerin secde etmesi emri verildiğinde şeytanın rest çektiği yere. yani allah'la şeytan arasındaki pazarlık mevzuna... şimdi dinlerin dünya üzerindeki bir çok kötülüğe sebep olduğu fikrini kabul edersek ki, bir çok delil bunu ispatlıyor. o zaman bu dinler olsa olsa şeytanın icadı olmalı. niçin mi? şimdi tekrardan allah ile şeytan arasındaki pazarlığa geri dönelim... şeytan allaha diyor ki kıyamete kadar, kullarını yoldan çıkaracağım ve onları kötülüğe sevk etmek için canla başla çalışacağım. allah ta diyor ki, elinden geleni ardına koyma, ben kullarıma güveniyorum. onlar benim çizgimden, benim verdiğim aklı kullanarak çıkmayacaktır. şimdi bir an olsun dinlerin insan üzerindek ietkilerini düşünerek yarattığı sonuçları göz önünde bulundururarak şunu düşününüz. ya şeytan dinleri allah'tan uzaklaştırmak için var ettiyse? senin allahın kelamı dediğin şey, ya tamamen şeytanın kötülük politikalarının bir parçaıysa? ve nunu tam zıt noktasındaki, yani bu dinleri reddetmiş ve dolayısıyla allah'ın varlığını ispatlamaya çalışan bu şeytan dinini de reddetmiş "ateistler", allah'ın şeytanla pazarlık yaptığında sarf ettiği, "ben kullarıma güveniyyorum. onlar aklını kullanarak beni bulacaktır" lafını gerçekleştiriyorsa? bir düşün! sen bir din mensubu olmak için hiç bir çaba sarf etmedin, türkiye'de dünyaya geldiysen büyük ihtimalle müslüman olarak doğdun. ama o adam düşünerek ateizmi tercih etti. mutlak bilim yolunda ilerleyerek saçmalıkları gördü. şeytan icadını fark etti, dinlerden uzak kaldı. şimdi sor bakalım kendine; ya allah dediğin kişi şeytanın ta kendisiyse?
edit: imla.
insanların dua ederken emir kipi kullandıkları. "al, getir, götür, ver..." allah'a askerlik arkadaşı muamelesi yapmayın. ayıp.
yok. bu kadar basit. olsa bahsettiğimiz adalet olurdu.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar